Ben balığı unlayıp kızartacaksam genelde mısır unu kullanırım ama elinizde mısır unu yoksa normal un da kullanabilirsiniz.
Mısır unu kalınsa küçük bir elekle elemeliyiz. Unu kullanmamızdaki amaç, balığın hassas olan etinin kızgın yağdan korunmasıdır. Un topakları kalın olursa tavada yanar ve balığın lezzetini bozar" diye konuştu.
Balıkları tek tek mısır ununa arkalı onlu buluyoruz ve tavaya diziyoruz. Altı kızarınca bir tabak yada kapakla ters çeviriyoruz ve diğer tarafını kızartıyoruz. Üzerine sıcakken yarım limonun suyunu gezdiriyoruz servise hazır.
Unlanan balık hem daha lezzetli olur hem de tavaya yapışmaz. Kızartılacak balık, temizlenip iyice yıkanmalı ve kağıt havlu ile kurulanmalıdır.
İlgili 21 soru bulundu
Suyu süzülen balıklar tuzlanıp unlanır ya da tuz ve karabiber karıştırılmış una bulanarak kızartılır. Beyaz etli balıklar unlanmadan önce süte, küçük ve siyah etli balıklar da biraya batırılırsa çıtır çıtır olurlar.
Yağlı kağıt serilmiş tepsimizin üzerine balıklarımızı koyup tuzumuzu ve sıvı yağımızı gezdirelim. Düzenli bir şekilde dizelim. Üzerine para şeklinde dilimlediğimiz balıklarımızı dizelim. 200° fırında hafif kızarana kadar pişirelim. Afiyetle yiyelim.
Hamsi tava mısır unsuz hazırlanabilir.
Ben balığı unlayıp kızartacaksam genelde mısır unu kullanırım ama elinizde mısır unu yoksa normal un da kullanabilirsiniz.
Uygun şartlarda saklanmayan balıklar zehirlenmeye neden olur. Tam pişirilmeyen balıklar, süt ile beraber kişiyi zehirleyebilir. Tüketim için hazırlanan balıklarda zehirli kimyasallar yer arıyorsa, ardından alınan süt ya da yoğurt zehirlenme için meydan oluşturacaktır.
Etrafta pirinç, patates, kuzu ve hatta tapyoka nişastası olsa da mısır unu yerine kullanabilirsiniz. What is this?
Bu da balığın un, kızartma bulamacı ve tempura gibi karışımlara batırılarak kızartılmasıyla mümkün olur. Böylece balığın besin değerinin kaybolması engellenir, balık eti yüksek ısıdan korunur, nem kaybı azalır ve yağ emmesi önlenir.
Hamsi paketi tavaya konur ve orta ateşte kızartılır. (Tavaya yağ koymanıza gerek yok) Sonra bir kapak yardımıyla diğer tarafı çevrilir tekrar kızartılır. İki tarafıda kızardıktan sonra servise hazır, yağsız, unsuz, kokusuz, temizlik açısında da kolay bir pişirme yöntemi, afiyet olsun.
Balıkların iyi kızarması için önce yıkayıp kurulayın, una bulamadan önce süte batırın. Balığın çıtır çıtır kızarması için, önce biraz sütün içine batırın. Sonra unlayın ve tavaya atın.
- Hamsiler teker teker mısır ununa bulunuyor. Dilerseniz bu aşamada unun içine baharat yada tuz ilavesi de yapılabiliyor. - Çok geniş olmayan balık tavasına yarım çay bardağını geçecek kadar ayçiçek yağı dökülüyor.
Tavada sıvı yağı kızdırın. Suyu süzülen hamsileri tuzla karıştırdığınız mısır ununa bulayıp kurukları iç tarafa gelecek şekilde tavaya dizin. Alt tarafları kızardıktan sonra bir başka tava ile ters yüz edin ve diğer tarafını pişirin. Hamsileriniz kızarınca tavanın üzerine bir tabak koyarak tabağa alın.
Öncelikle güzelce suyla yıkayalım. Daha sonra tuzlayıp galeta ununa batıralım ve kızgın yağımızda kızartalım. Kızarmış balıklar kağıt havluya koyalım ki yağını alsın. Sonra servis edeceğimiz tabağa alalım.
Hamsinin yakın akrabası sardalya sürüler halinde yaşar ve kıyılar boyunca göç eder. Hamsi gibi ticari değeri çok yüksek bir balıktır. 1988 yılında 90 bin ton ile hemen hamsiden sonra yer alır. Kurutularak, tuzlanarak hatta balık yağı ve balık unu elde etmekte kullanılır.
Aldığımız balıklar bir güzel yıkanır ve tuzlanır sonra yanmaz bir tavaya yağlı kağıt serilir. Yağlı kağıdın üzerine birkaç damla zeytinyağı damlatılıp kağıdın her tarafına dağıtılır. Balıkların üzerine biraz zeytinyağı gezdirilir ve aynı şekilde yağlanmış yağlı kağıt ile üstü kapatılır.
İri halka şeklinde doğradığınız soğanları fırın kabına yerleştirin ve karabiber serpin. Hamsileri yan yana sıralayıp üstüne yine halka şeklinde doğranmış domatesleri yerleştirin. Limon suyu, zeytinyağı ve karabiberi çırpıp balıkların üzerine dökün. 175 derecelik fırında 25 dakika pişirin.
iyi bir hamsi ızgara için mutlaka kılçıklar çıkarılmalı, açık 2 balık birbirine yapıştırılarak hamsi kuşu haline getirilmelidir. böylece balığın kuruması önlenir. kararında pişirilmeli, kurutulmamalıdır.
Balık genelde una bulanıp yağda kızartılır ama uzmanlar bunu çok tavsiye etmiyor. Balık, protein yönünden zengin olduğu için yağda kızartılınca proteinini kaybeder ve besin değeri düşer. Balık kendisi kadar yağ çeker ve bu da kalori miktarının artmasına neden olur.
Balık sezonu açıldı, palamutlar tezgahları doldurdu.. Kolay bulabildiğimiz bu lezzetli balığı, klasik bir tava tarzında pişirmesek olmazdı.Her balığın en lezzetli haline büründüğü bu pişirme tekniğini tüm balıklarınıza kullanabilirsiniz. İhtiyacınız olan tek şey biraz mısır unu, beyaz un ve kızartmak için sıvı yağ!
Balık pişirirken her zaman derili tarafı altta gelecek şekilde hafif yağlanıp pişirilmesi tava veya ızgaraya yapışmasını ve dağılmasını engelleyecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri