Norveç'e iltica başvurusunda bulunmak isteyen kişilerin öncelikle sığınma hakkına sahip olmaları gerekiyor.. Bu durumda olan kişiler, ülkelerindeki siyasi veya insan hakları ihlalleri nedeniyle hayatlarından endişe duyanlar, savaş veya çatışma bölgelerinden kaçanlar veya ayrımcılık veya zulüm görenlerdir.
En çok kabul... TikTok. almanya ve avrupa birliği ülkelerinde. iltica başvurularının kabulünde artış olduğu açıklandı. almanya geçen yıl. %41'le en fazla sığınma talebini onaylayan ülke oldu.
SSB'nin rakamlarına göre Norveç'te bulunan Türkiyeli göçmen sayısı 13 bin 727 kişi. Aralarında göçmen ebeveynli ve Norveç doğumlu olanların sayısı 7 bin 491. UDI'nin istatistiklerine göre 2022'de Türkiye vatandaşı 187 kişi de Norveç'te iltica talebinde bulundu.
Türk mültecilerin yarısı Almanya'da
Bu da toplam kabullerin yüzde 47'si demek. İkinci sırada 8 bin 975 (yüzde 17) kabul ile Fransa var. Hollanda 4 bin 630 başvuruya olumlu cevap verirken İtalya 3 bin 965; Belçika da 3 bin 330 kişiye iltica hakkı tanıdı. Yunanistan ise bin 325 kabul ile sekizinci sırada.
İltica eden Türk vatandaşları, eğer talepleri kabul edilirse sığınacakları ülkede kalabilirler. Ancak, talepleri reddedilirse geri dönmek zorunda kalabilirler. Bu durumda Türkiye'ye geri dönüşleri mümkün olabilir.
İlgili 43 soru bulundu
İltica başvurunuz reddedilirse, veya ikincil koruma statüsü tanınmasına rağmen siz mülteci statüsü hakkınızın olduğunu düşünüyorsanız, İtiraz Mercii nezdinde (2. derece) bu karara itiraz etme hakkına sahipsiniz.
İLTİCA EDENLER 12 YIL TÜRKİYE'YE GELEMEYECEKLER
Aslında iltica etmek sonraki 11-12 yılını gurbette, ülkeye gelemeden yaşamak demek.
İlk kez iltica başvurusu yapanların ülkelerine bakıldığında ilk iki sırada açık ara Suriye (131 bin 970) ve Afganistan (113 bin 495) vatandaşları yer alıyor. 2022 yılında üçüncü sırada 50 bin 50 başvuru ile Venezuela vatandaşları var. Dördüncü sırada ise 49 bin 720 başvuru ile Türk vatandaşları bulunuyor.
Vizeyi veren ülkeye iltica etmek için 6 ay beklemeye gerek yoktur. Ülkeye indikten sonra vizenin geçerlilik süresi içerisinde de iltica başvurusu yapma hakkınız bulunmaktadır.
Göç İdaresi Genel Müdürlüğü (GİGM) Türkiye'de uluslararası koruma süreçlerinden sorumlu kurumdur. Türkiye'de iltica başvurusu için şahsen veya avukat danışmanlığında İl Göç İdaresi Müdürlüklerine (İGİM) kayıt yaptırılmalıdır. Sonrasında verilecek başvuru belgesiyle birlikte Türkiye'de kalış yasal hale gelir.
Norveç'te 90 günden fazla kalmak ve çalışmak istiyorsanız uzun süreli geçerliliğe sahip çalışma izni vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Norveç'te çalışma izni vizesi için başvuruda bulunduğunuzda, çalışma izni vizesinin size sağlayacağı imkanlardan en önemlisi oturum iznidir.
Norveç'te Asgari Ücret ve Ortalama Maaşlar
Norveç'te 1 Ocak 2023 yılı itibariyle aylık brüt asgari ücret yaklaşık 35.000 NOK, aylık net asgari ücret ise yaklaşık 27.000 NOK, bu da yaklaşık 2700 Euro'ya denk geliyor.
Suriyelilerin en az olduğu şehir 39 kişi ile Tunceli. Tunceli'yi 45 kişi ile Bayburt, 46 kişi ile Hakkari, 62 kişi ile Artvin takip ediyor. Suriyelilerin Türk nüfusuna oranla yoğunluğunun en az olduğu şehir ise %0,02 oran ile Hakkari. Türkiye'de Suriyelilerin olmadığı bir şehir bulunmuyor.
AA 6 ila 8 gün sürer. 5 gün sonra IND bir karar verir. Verilebilecek 3 karar mümkündür: Size iltica dolayısıyla belirli süreli bir oturum izni verilir. Bu 5 yıl geçerlidir.
Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, koruma altına alınma talebinde bulunan herkesin, sınırı yasa dışı yollarla geçmiş bile olsa, iltica başvurusunda bulunmasına imkan verilmesini öngörüyor.
Bekar bir kişiye yaklaşık olarak aylık 1500 euro yakın ödeme yapılırken evli ve iki çocuklu bir aileye çocuk ve diğer birkaç yardımla birlikte yaklaşık 2000 euro'luk bir yardım alır. Bunun dışında entegrasyon süresi yaklaşık üç yıl olup bu süre içinde yeni yerleşimcinin uyum sınavlarını vermesi beklenir.
İltica Başvurusunda Gerekenler
Bu sorulardan biri iltica başvurusunda gerekenlerdir. Öncelikli olarak iltica başvurusu yapabilmek için herhangi bir dil konuşuyor olmak gerekmez. Yani eğer akıcı bir şekilde İngilizce konuşmuyorsanız rahat olabilirsiniz çünkü bu konuda yanınızda tercüman götürme hakkı veriliyor.
Iltica basvurum onaylanmazsa neler olur? Sinirdisi islemlerine mi baslanir? Ilticaniz onaylanmazsa bu durumda hukuki statunuzu korumus iseniz o statude devam edersiniz. Eger hukuki statunuzu korumamis iseniz iltica dosyaniz Gocmenlik mahkemesine aktarilir ve burada yeniden ilticaya basvurabilirsiniz.
Arkadaşlar, iltica yolları az önce saydığım gibi 5 tane ana sebep var. Bunlar ırk, etnik köken, politik görüş, din ve bir gruba aidiyetlik. Bu sebeplerden herhangi birinden dolayı iltica başvurusu yapılabilir.
Almanya, iltica edenlere kişi başı 1500 Euro'ya kadar ödeme yapıyor. 4 kişilik bir aileye verilen 'ilticacı harçlığı' ise, yan ödemelerle birlikte 2000 Euro'yu aşıyor. Bu da Almanya'yı ilticacıların gözdesi yapıyor.
Türkiye'den Almanya'ya iltica başvurularından şu ana dek 12 bin 174'ü karara bağlandı. BAMF'ın verilerine göre Türkiye'den iltica başvurularında kabul oranı yüzde 15'e tekabül ediyor.
Eğer Fransa'da sığınma talep etmek istiyorsanız Fransa Mültecileri ve Vatansızları Koruma Dairesi (OFPRA) nezdinde bir iltica başvurusunda bulunmanız gerekir. Fransa'da yasal olarak ikamet ediyorsanız, iltica başvurusunda bulunabilirsiniz.
İltica Başvuruları
Mülteci başvurusu yapmak için gerekli belgeler arasında, kişinin pasaportu veya kimlik belgesi, mülteci statüsününün kanıtı olarak sunabileceği belgeler ve mülteci olduğu iddia edilen ülkede yaşadığı insan hakları ihlallerine dair belgeler yer alır.
Buna göre mültecilik başvurusu sonuçlanmadan gönüllü geri dönüşe karar veren kişilere 12 ay boyunca aylık 1200 Euro ve eğer 12 yaş altı çocukları varsa her biri için de 600 Euro verilecek.
Ebeveynleriniz aile ilticası hakkı kazandıktan sonra, diğer reşit olmayan ve bekâr olan çocuklarını (yani kardeşlerinizi) Almanya'ya getirebilir. Bir diğer avantaj da ailenizin Almanya'da bağımsız olarak kalabilecek olmasıdır. Örneğin, eşinizden ayrılsanız bile, aileniz oturum iznini koruyabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri