Norveç Çalışma İzni nasıl alınır? Norveç'te 90 günden fazla kalmak ve çalışmak istiyorsanız uzun süreli geçerliliğe sahip çalışma izni vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Norveç'te çalışma izni vizesi için başvuruda bulunduğunuzda, çalışma izni vizesinin size sağlayacağı imkanlardan en önemlisi oturum iznidir.
Norveç çalışma izni vize için Norveç başvuru portalını kullanarak çalışma izni başvuru kaydını yapmanız gerekir. Norveç başvuru portallarına kaydınızı yaparak, ücreti öder ve gereken evrakı sunabilmek için acentelerden randevu alırsınız. Norveç Göçmen Müdürlüğü'nün vize başvurusu değerlendirmesi süresi 1 aydır.
Çalışma İzni Almak
İrlanda, Portekiz, Almanya Danimarka ve Finlandiya çalışma iznini kolay veren ülkeler arasındadır.
Başvuru sahibi veya başka bir kişi çalışma izni başvurusunu Norveç Başvuru Portalı na kaydettirmeli, ücreti ödemeli ve başvuruyu destekleyici belgelerle birlikte başvurmak için Vize Başvuru Merkezinden bir randevu almalıdır. Norveç Göçmenlik Müdürlüğünde (UDI) işlem süresi 4 haftadır.
Bordo pasaportu olan Türk vatandaşları, Norveç'e gitmek isterlerse, vize koşuluna uymak durumundadırlar. Yeşil, Gri ve Siyah pasaportu bulunan vatandaşlar ise 180 günlük periyotta, 90 gün için vizeden muaf sayılırlar. Kısa süreli ve uzun süreli vize başvuruları ayrı şekilde farklı belgelerle yapılabilir.
İlgili 45 soru bulundu
Norveççe, Norveç'te konuşulan ve İskandinavca da denen Kuzey Cermen dil ailesine bağlı bir dildir. Norveççe, Danca ve İsveççe ile çok yakındır ve birini bilen bir kişi diğerlerini de anlayabilir.
Norveç'te 90 günden fazla kalmak ve çalışmak istiyorsanız uzun süreli geçerliliğe sahip çalışma izni vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Norveç'te çalışma izni vizesi için başvuruda bulunduğunuzda, çalışma izni vizesinin size sağlayacağı imkanlardan en önemlisi oturum iznidir.
Norveç umuma mahsus pasaport sahibi Türk vatandaşlarından vize istemektedir. Resmi pasaport sahibi Türk vatandaşlarının ise yapmayı planladıkları seyahat 180 gün içinde 90 günü aşmıyor ise Norveç için vize almalarına gerek olmayıp bu süreyi aşan seyahatler içinse Norveç vizesi almaları gerekmektedir.
Almanya, Avusturya, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Estonya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya, Yunanistan, Belçika, Finlandiya, Malta, Slovakya, Slovenya, Lüksemburg, Fransa da en kolay vize veren ülkeler 2022 listesinde yer almaktadır.
Schengen vizesinin en rahat alındığı ülke hangisi? 2020-2023 verilerine göre, Litvanya Schengen vizesini en rahat veren ülke. Litvanya'nın vize verme oranı yüzde 98.7. Onu yüzde 98.4 oranıyla Estonya, yüzde 98.3 ile Finlandiya takip ediyor.
Umuma mahsus pasaport hamillerinin, Norveç'teki eğitim kurumlarında dil eğitimi alabilmeleri için Norveç dil okulu vizesi almaları gerekmektedir.
Yani Norveç'e vizesiz girebilmek için yeşil veya gri pasaport sahibi olmanız lazım. Fakat sizler de benim gibi umuma mahsus bordo pasaport sahibi iseniz Norveç'e seyahat etmek için Schengen vizesi almanız gerekiyor.
Norveç'te en az 7 yıl yaşa.
"Kalma süresi" koşulu, Norveç vatandaşlığına hak kazanmak için yerine getirmen gereken ilk koşuldur. Çoğu başvuru sahibi, kesintisiz en az 7 yıl boyunca oturma izni ile Norveç'te yaşamalıdır.
Norveç'te Asgari Ücret ve Ortalama Maaşlar
Norveç'te 1 Ocak 2023 yılı itibariyle aylık brüt asgari ücret yaklaşık 35.000 NOK, aylık net asgari ücret ise yaklaşık 27.000 NOK, bu da yaklaşık 2700 Euro'ya denk geliyor.
Belçika, Kanada, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, İzlanda, Japonya, Kore, Lüksemburg, Norveç, Polonya, Slovak Cumhuriyeti, İşviçre ve ABD'de ise işsizlik yardımı uygulaması bulunmamaktadır.
Avrupa'nın refah seviyesi açısından en gelişmiş ülkelerinde biri olan Norveç, ülkeye potansiyel bir göçmen akışını önlemek için vize sürecini iyice zorlaştırıyor. Ülkenin gelir seviyesi oldukça yüksek olduğu için başka ülke vatandaşlarının bırakacağı döviz gelirine çok fazla ihtiyaç duymuyor.
Norveççe, İsveççe ve diğer İskandinav dilleri gibi İngilizce bilen kişiler için öğrenmesi kolay bir dildir. İsveçliler gibi birçok Norveçli de, İngilizceyi belirli bir ölçüde konuşabilmektedir.
Norveç Çalışma ve Oturum İzni Başvuru Ücreti Ne Kadardır? Norveç çalışma ve oturum izni başvuru ücreti 6.300 NOK olarak belirlenmiştir.
Son 72 saat içinde bulunan en iyi Türkiye - Norveç tek yönlü uçuşu fiyatı ₺ 2.020'dır (İstanbul Sabiha Gökçen - Oslo-Gardermoen). Son 72 saat içinde bulunan en iyi Türkiye - Norveç gidiş dönüş uçuşu fiyatı ₺ 5.036'dır (İstanbul Sabiha Gökçen - Oslo-Gardermoen).
Başkent Oslo ve çevresi gibi yükseltisi düşük bölgeler ise sıcak ve güneşli yazlara ancak yağmurlu baharlar ve karlı kışlara sahiptir. Ülkenin güney ve batı kesimlerinde kar yağışı çok az görülmektedir. Ancak özellikle doğu ve kuzey bölgeleri aralık ayından nisan ayına kadar karlarla kaplıdır.
Norveç Göçmenlik Yasası'na göre, İskandinav ülkelerinin vatandaşları hariç, tüm yabancıların Norveç'e göçmen olarak gitmek için oturma izni başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri