Norveç vatandaşlığı için ikamet şartı olarak son 11 yıl içinde toplam 8 yıl boyunca en az 1 yıl süreli oturma izinleri ile Norveç'te bulunmuş olmanız gerekmektedir.
Öncelikle vurgulamak gerekir ki; Almanya, ABD, Avustralya, Belçika, Birleşik Krallık, Bulgaristan, Brezilya, Çekya, Ermenistan, Fransa, Güney Kore, İrlanda, İspanya, İsrail, Kanada, İtalya, İsveç, İsviçre, Kıbrıs, Meksika, Norveç, Mısır, Romanya, Portekiz ve Şili gibi birçok ülke çifte vatandaşlığa izin vermektedir.
Başvuru sahibi veya başka bir kişi çalışma izni başvurusunu Norveç Başvuru Portalı na kaydettirmeli, ücreti ödemeli ve başvuruyu destekleyici belgelerle birlikte başvurmak için Vize Başvuru Merkezinden bir randevu almalıdır. Norveç Göçmenlik Müdürlüğünde (UDI) işlem süresi 4 haftadır.
AB ve AEA vatandaşları
Norveç'teki beş yıllık ikametten sonra (ikamet tezkeresine sahip olmak veya kayıt yaptırmak), AEA vatandaşları ve EEA üyesi olmayan ailenin üyeleri sürekli ikamet hakkı başvurusu yapabilir.
İlgili 18 soru bulundu
İNGİLTERE. Birleşik Krallık vatandaşı olmak isteyen adayların, geçmiş taramasından geçmesi, İngilizce dil sınavlarından yeterli puan alması ve başvuru esnasından en az beş yıldır ülkede ikamet etmesi gerekiyor. Birleşik Krallığı vatandaşı olmak dünyadaki en pahalı ve zorlu vatandaşlık işlemleri arasında yer alıyor.
Norveç pasaportu “Guide Passport Ranking Index” sıralamasına göre 5. sıradadır. Norveç pasaportu sahipleri, 188 ülkeye vizesiz giriş yapabilirken 41 ülke için vizeye sahip olmaları gerekmektedir.
Artı olarak E-ikamet harç bedelleri ve kart ücretleri de mevcut. Harç bedelleri genellikle kalacağınız süreye ve ülkenize göre değişim göstermektedir. Birçok ülke için 1 yıllık ikamet harç ücreti bugünkü kur ile ortalama 80 dolar yani 1.500 TL civarıdır, ikamet kart ücreti ise 356 TL'dir.
Euro'ya çevrildiğinde ise Norveç'te aylık brüt asgari ücret 3500 Euro'ya denk geliyor. Asgari ücret hesaplaması için Norveç'te Mc Donalds'ta kasiyer olarak çalışan birinin saatlik ücretini referans alırsak bu yaklaşık 10 Euro'ya denk geliyor.
Dünya Vatandaşı olmak kısaca; yeryüzünde yaşayan insanların renk, dil, din, ırk ayrımı olmadan kendilerini gezegenin vatandaşı olarak görmesidir. Kendi kültürünü kaybetmeden, evrensel değerlere açık ve dünyanın yaşadığı sorunların farkında olan bireyler, birer Dünya Vatandaşı olarak tanımlanabilir.
Bu kanunlar, bir kişinin aynı anda birden fazla ülkenin vatandaşlık gereklerini karşılayabileceği durumlar yaratabilir. Bu durum, bir ülkenin veya diğerinin çok vatandaşlık ile ilgili yasalarının olmaması durumunda, kişinin birden fazla vatandaşlığa sahip olmasına izin vermektedir.
Aynı anda iki vatandaşlığa sahip olmak ve iki devletin vatandaşlık kanunundan faydalanıp bunlara tabi olmak, uluslararası hukukta vatandaşlık edinimi ile ilgili bir kural birliği olmaması sebebiyle mümkündür.
Norveç'te yaşamak istiyorum
Türk vatandaşlarının Norveç'te çalışmak veya 90 günden fazla kalmak için oturma izni almaları gerekmektedir. ³ Norveç'te oturma izni Göçmen Bürosu (UDI) tarafından verilir. Vizeye başvurmadan önce ne tür bir oturma iznine ihtiyacınız olduğuna karar vermeniz gerekir.
Norveç vatandaşlık başvuru harcı, yetişkinler için 6.500 NOK'tur. Yetişkinler için Norveç vatandaşlığını geri alma başvurusu ücreti ise 3.200 NOK'tur. İskandinav vatandaşları için Norveç vatandaşlığının bildirimi başvurusu için yetişkinler 2.700 NOK ödemelidir.
Norveççe, Norveç'te konuşulan ve İskandinavca da denen Kuzey Cermen dil ailesine bağlı bir dildir.
Norveç Oslo'da 1 odalı dairenin kira ücreti şehir merkezinde 13.972, şehir merkezi dışında 11.242 Norveç kronu iken, 3 odalı daire fiyatı şehir merkezinde 22.596, şehir merkezi dışında 18.060 Norveç kronudur.
Norveç'te Bir Şişe Su Ne Kadar? Norveç'te çeşmeden su içilebiliyor ama bir küçük suyu büfeden satın almak istediğinizde 12 NOK (1 Euro), 5 litrelik suyu marketten satın almak istediğinizde ise 18 NOK (1.5 Euro) ödemeniz gerekir.
Hangi Avrupa Ülke Ev Alınca Vatandaşlık Veriyor? Ev alınca vatandaşlık veren Avrupa ülkeleri; Malta, Letonya, ispanya, Portekiz ve Yunanistan'dır. Karadağ, İrlanda ve Makedonya Avrupa Birliği'nde yer almayıp Avrupa Kıtası'nda yer alan ve gayrimenkul karşılığı vatandaşlık veren ülkelerdir.
Türkiye'de süresiz oturum izni almak isteyen yabancıların kesintisiz olarak en az sekiz yıl oturma izni ile ülkede kalmış olması gerekmektedir. Ayrıca süresiz oturma izni almak isteyen yabancının son üç yıl içinde sosyal yardım almamış olması, düzenli ve yeterli bir gelire sahip olması gerekmektedir.
Kısa dönem ikamet izni ilk başvuruda sabıka kağıdı gerekli değildir, uzatma başvurularında sabıka kağıdı zorunludur. Bazı durumlarda GÖÇ idaresi hayatınızı devam ettirecek paranızın olup olmadığını anlamak için minimum 6000 dolar bulunan bir Türk banka hesabı isteyebilir.
Sigorta firması William Russell'ın verilerine göre, Avusturalya en yüksek fiyattan pasaport veren ülke oldu. Avusturalya'da pasaport maliyeti 230 dolar olarak açıklandı. Dünyanın en pahalı pasaportları listesinde 170 dolarla Meksika 2. sırada yer aldı. Avrupa ülkesi İsviçre ise 140 dolarla Meksika'yı takip ediyor.
Dünyanın en güçlü pasaportu sıralamasında zirve değişti, Türkiye kaçıncı sırada? Japonya beş yıl aradan sonra ilk kez dünyanın en güçlü pasaportu sıralamasında zirvedeki yerini kaybetti. Son Henley Pasaport Endeksi 2023 sıralamasında birinci sırayı Singapur aldı.
Sigorta firması William Russell'ın açıkladığı verilere göre vatandaşlarına en yüksek fiyattan pasaport veren ülke Avustralya olurken, Türkiye listede 10. sırada yer aldı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri