1.Soru: Genel Not Yükseltme sınavı nedir? Cevap: Tüm derslerden BAŞARILI olmuş ancak MEZUNİYET için GANO su 2.00 olmayan öğrenciler için GANO'yu yükseltmek amacıyla yapılan bir sınavdır.
Not yükseltme sınavı
Tüm derslerinden geçer not almış olmakla birlikte, Genel Not Ortalaması (GANO) 2.00'nin altında kalan öğrenciler not yükseltme sınavına girebilirler.
Sorumluluk sınavı halk arasında da en çok bildiği 9, 10, 11, 12. sınıfında okuyan öğrencilere yapılan bir sınavdır. Sorumluluk sınavı bir öğretim yılında 2 kere ortalama yükseltme ve ikinci dönem başında sınavları olarak yapılır. Bu sınavlar MEB tarafından yapılmaktadır.
Not yükseltme sınavına girmek isteyen öğrenciler dilekçe ile başvuru yapar ve dilekçesinde “o dönem açılan” hangi derslerin sınavına gireceğini belirtir. Öğrenci dilekçesinde belirttiği herhangi bir dersin sınavına girmezse, eski notu geçerlidir.
Sınav için ücret ödemeyeceklerdir.
İlgili 45 soru bulundu
1.Soru: Genel Not Yükseltme sınavı nedir? Cevap: Tüm derslerden BAŞARILI olmuş ancak MEZUNİYET için GANO su 2.00 olmayan öğrenciler için GANO'yu yükseltmek amacıyla yapılan bir sınavdır.
Ortalama yükseltme sınavına girecek öğrenci, sınava gireceği ders veya dersleri velisi ve sınıf öğretmeni ile birlikte belirler ve örneğine uygun (EK-1) dilekçe ile ders kesiminden itibaren en geç üç gün içinde kendisi veya velisi tarafından okul müdürlüğüne bildirilir.
Bu yıl değiştirilen Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre artık Ortalama Yükseltme Sınavı (OYS) yok. 13 Haziran 2014'te karne alıp sınıfını geçemeyen öğrenci yeni sistemde sorumluluk sınavlarına girecek.
Önlisans ve Lisans eğitim-öğretim ve sınav yönetmeliğinin 29. maddesine göre, Ortalama Yükseltme Sınavları; Son sınıf öğrencileri 35. maddenin 2. fıkrası kapsamındaki şartlara bağlı olarak, mezuniyet için gereken bütün derslerden başarılı olmak kaydı ile ortalama yükseltme sınavlarına girebilirler.
ORTALAMA YÜKSELTME SINAVLARINA KİMLER GİREBİLİR
Mezuniyet için gereken bütün derslerden başarılı olan ancak 2,00 GNO'ya ulaşamayan son sınıf öğrencileri istedikleri derslerin ortalama yükseltme sınavına en son aldıkları not geçerli olmak ve sınav ücreti ödemek üzere girebilirler.
İşte, o konu hakkında MEB'den alınan detaylı bilgiler. 2021-2022 eğitim öğretim dönemi itibariyle liselerde sınıfta kalma uygulaması devam edecek. Lise 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yıl sonu ortalaması 50'nin altında olanlar ve 3 dersten kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.
Kilopat. 12'nci sınıf öğrencileri, başarı sağlayamadıkları derslerden sorumluluk sınavlarında başarılı olmaları halinde mezun edilecek. 12'nci sınıflar sorumlu dersleri olsa dahi üniversite sınavına girebilecek. Üniversiteler lise son sınıf öğrencilerinden mezuniyet diploması istemeyecek.
Tek ders sınavı nedir? sorusu çok fazla öğrenci tarafından sorulmaktadır. Eğer öğrencinin not ortalaması 2'nin üzerindeyse ama yalnızca bir dersi başarısız kalmışsa bu öğrenciye mezuniyet şansı verebilen sınava tek ders sınavı denmektedir. Öğrenci bu sınava girerek mezun olma şansı yakalayabilir.
Bütünleme sınavı sonundaki ders başarı notu sınava girmeden önceki nottan daha düşük olsa bile o döneme ait son not olarak kesinleşir.
2) Tek ders sınavına, öğrencinin kayıtlı olduğu programda bir kere girme hakkı vardır. Bu sınavda başarısız olan öğrenci, başarısız olduğu derse, devam eden dersin ilk açıldığı dönemde, tekrar kayıt olarak dersi alır. 3) Tek ders sınavının mazeret hakkı yoktur.
En başta şu farkı belirtelim puanlar sınavın zorluk düzeyine göre değişiklik gösterir; sınav zor olursa puan yüksek olur, sınav kolay olursa aynı netle daha düşük bir puan alınır. Öte yandan sıralamayı belirleyen ilgili bölümün kontenjanı ve bu bölümün tercih edilme sayısı arasındaki orandır.
Ancak öğrencimiz AGNO'sunu yükseltmek isterse, kendi isteğiyle önceki yarıyıllarda aldığı dersleri 4. dönem dersleri ile çakışmamak kaydıyla tekrar alabilecektir (Tablo 1, Şekil 1). Öğrencinin tekrarladığı bu derslerden aldığı en yüksek not AGNO hesaplamasında kullanılacaktır.
4. Sorumluluk Sınavları *Eylül, *Şubat, *Haziran aylarında olmak üzere her öğretim yılı içinde üç kez yapılır. 5. Sorumlu dersi olan öğrenciler başarısız olduğu dersten bu dönemlerde gireceği sınavlarda geçer not (50 ve üzeri) almadan başarılı sayılmaz, bu dersin sorumluluğu devam eder.
Karne günü yaklaşırken, sınıfta kalma ihtimali olan öğrenciler, kaç zayıfla sınıfta kalındığını araştırmaya başladı. Ortalaması 50'nin üzerinde olan öğrenciler direkt sınıf geçerken, ortalaması 50'nin altında kalan ve 3 dersten fazla zayıfı olan öğrenciler, sınıf tekrarı yapmak durumunda kalacak.
Başarısız olduğu dersi olan öğrenciler: Öğrenciler, bir veya daha fazla dersi başarısız olduğu için sorumluluk sınavına katılabilirler. Bu sınavlar, öğrencilere başarısız oldukları dersleri tamamlama veya notlarını yükseltme fırsatı verir.
Derslerinin ortalaması 50 ya da 50'nin üzerinde olan ve 3 zayıfı olan öğrenciler okumuş oldukları sınıfı direk zayıfsız olacak şekilde geçerek bir üst sınıfa ya da mezun olmaya hak kazanırlar. Derslerinin ortalaması 50'nin altında ve 3 zayıfı olan öğrencilerin sorumluluk sınavlarına girmesi gerekmektedir.
En çok saati olan 3 ders (Türkçe-Matematik-Fen bilimleri) ortalamayı yükseltir veya düşürür.
Dönem derslerinin puan ortalaması 85 ve 85'ten yukarı olan öğrenciler, takdir belgesi almaya hak kazanır. Dönem derslerinin puan ortalaması 70,00-84,99 arasında not ortalamasında teşekkür belgesi almaya hak kazanır.
Kaldığınız veya geçtiğiniz bir dersi tekrar aldığınızda en son aldığınız not ortalamaya etki eder. Daha önce alınan notların etkisi olmaz. Ayrıca aldığınız ders, en son aldığınız döneme etki eder. Bir sonraki sene verirsen, o dönemin değil, verdiğin dönemin ortalaması artar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri