Çeşitli işlemlerden geçirildikten sonra tabanlık haline getirilen deri, ayağın şeklini alır ve rahatsızlığı engeller. Yumuşak bir dokuya sahip olması nedeniyle kolayca esner ve uzun süreli kullanımda bile ayağı yormaz.
Genellikle mobilya sektöründe koltuk döşemelerinde kullanılan nubuk kumaşlar sık bir şekilde dokunduğu gibi esnek bir yapıda değildir. Nubuk kumaşlar esnek bir yapıya sahip olmadığı için esneklik göstermezler.
Nubuk ve süet ayakkabılarınızı yağmurlu havalarda kullanmamaya özen gösteriniz. Deri ayakkabılar kullanım ömrünü arttırmak için kendi renginde veya naturel bir cila ile cilalanmalıdır.
üzülmeyin, bildireceklerimizden dilediklerinizi tatbik ederek süet, deri, keten, bez, rugan ve spor size küçük gelen her türlü ayakkabıyı genişletebilirsiniz.
Nubuk ayakkabılar öncelikle, sprey şeklinde olan nubuk losyonu ile hafif ıslatılarak derinin yumuşaması sağlanır. Daha sonra ise tozları nubuk ayakkabıdan arındırmak için nubuk silgisi kullanılır.
İlgili 39 soru bulundu
Kalın çorap
Önce en kalın çorabınızı giyin ve üstüne de sorun çıkaran ayakkabılarınızı geçirin. Ayakkabılar deri, süet veya nubuk gibi doğal malzemelerden yapılmışsa, esnemeleri oldukça kolay olacaktır. Saç kurutma makinenizi alıp sıcak bir ortamda hava akımını ayaklarınıza yönelterek işlemi hızlandırın.
Ayakkabının arka kısmını parmak uçlarınız ile kavrayıp keratanın geçtiği yerden parmaklarınız ile öne doğru bastırın. Bu hareketi 10-15 kez yaptıktan sonra içinde havlu olan ayakkabıyı bir köşede bekletin, sonunda ayakkabınızın genişlediğini göreceksiniz. Ayakkabınızı genişletecek yöntemlerden biri de sıcak havadır.
Süet Kumaş Esnek midir? Ayakkabı, çanta ve koltuk kılıfı gibi alanlarda kaplama olarak kullanılan süet kumaşların esneme payı oldukça düşüktür. Bu nedenle süet kumaştan yapılan bir eşya alınırken bedeni iyi seçilmelidir. Çünkü özellikle süet ayakkabıların esneme payı da olmayacaktır.
Ayakkabılarınızı ağzını sıkıca kapattığınız su dolu torbalarla doldurun. Ayakkabılarınızı, su dolu torbalar tamamen donana dek buzlukta bekletin. Kısa bir süre çözülmeleri için bekleyin ve sonra buz torbalarını alın. Ayakkabınızın yapıldığı malzemenin, öncekine kıyasla biraz daha esnemiş olduğunu göreceksiniz.
Genel olarak kısa sürede ayakkabının genişlemesi için gazete kağıtları sirke ile ıslatılır. Nemli haline gelen gazete kağıtları ayakkabının iç kısmına sıkı bir şekilde doldurulur. Bir gece boyunca gazete kağıtları bu şekilde bekletilir. Ertesi gün ayakkabınızda genişleme olduğunu fark edeceksiniz.
Nubuk örneğin, özellikle ayakkabı modellerinde kullanılan kalın ve kaliteli bir deri kumaş tipidir. Bununla beraber süet, nubuk kadar olmasa da kaliteli ve gerçek deri kumaş tiplerinden bir diğeridir.
Her Mevsim Kullanılabilir Nubuk Ayakkabı Çeşitleri
Doğru ve özenli bir bakım gerçekleştirildiğinde bu deri ayakkabılar uzun süreli olarak kullanılabilir. Her mevsim için tasarlanan pek model skalasına sahiptir.
Nubuk deri ürünlerin bakımlarının iyi ve düzenli yapılması bu ürünlerin ömrünü de uzatmaktadır. Nubuk bakımında ilk dikkat edilen unsur ise bu deri türünün zımparalama yöntemi ile elde edilmesinden dolayı yağmurlu ve karlı havalarda kullanımı olmaktadır.
Hangisi Daha Dayanıklı: Süet mi Nubuk mu? Genellikle nubuk deri, süet deriye göre daha dayanıklı olarak kabul edilir. Ancak her iki deri türü de doğru bakım ve koruma ile uzun süreli kullanım sunabilir.
Ayakkabının deri olması halinde ise üretilen derinin cinsi esneme miktarını değiştirir. Ayakkabıda kullanılan sığır derisi sert ve dayanıklı bir deridir. Derinin sert katmanının kullanılması halinde ayakkabının esneme payı azdır.
Daha tüylü ve uzun lifli olduğu için dokusu nubuk kumaştan ayırt edilir. Nubuk kumaş ise daha pürüzsüz ve tok bir yapıdadır. Nubuk kumaş tüysüz bir yapıda olduğu için dokunulduğunda iz bırakmaz. Süet kumaş ise uzun lifleri nedeniyle tüylü bir görünüme sahiptir, dokunulduğunda iz bırakır.
Su ısıtıcısında bir su bardağı kadar su ısıtın. Ayakkabıyı,burun kısmı aşağıda kalacak şekilde dik tutun. Isıttığınız suyu, ayakkabının içine doldurun. Bir dakika kadar bekledikten sonra, ayakkabının burun kısmının ısındığını, hatta yumuşadığını göreceksiniz.
Dar ayakkabıların sebep olduğu ayak deformiteleri
Bunyon, ayak başparmağının tabanındaki eklem çevresindeki kemik veya dokunun genişlemesidir. Bunyon büyüdükçe, ayak başparmağı ikinci parmağa doğru dönebilir ve ayakkabı giymek şişmelere ve ağrıya neden olur.
Evde kullanacağınız spor ayakkabılar bir süre sonra genişlemeye başlayacak ve böylece ayakkabılarınızı dışarı çıktığınızda konforlu bir şekilde kullanabilirsiniz. Esnek malzemelerden üretilen spor ayakkabılar ayaklarınıza alıştıkça ayağınızın şekliyle uyum sağlayacak şekilde dizayn edilir.
Nubuk: Deri cildinin zımparalanması sonrası elde edilen deridir. İki nedenle süetten farklıdır. Nubuk daha pürüzsüz bir süet dokusuna sahiptir ve daha toktur.
Nubuk, süet ve deri arasında iyi bir orta noktadır. Süete benzer görünüme sahip olup, daha sağlamdır, suya karşı daha dayanıklıdır ve temizliği daha kolaydır.
Sığır Nubuk: Krom tabaklaması yapılmış genç sığırların derileri kullanılır. Bunların sırça yüzleri hafifçe zımparalanmış, ince ve yumuşak derilerdir. Ayakkabı astarlık, taban astarlığı ve deri eşyalığı için yoğunlaştırılmış dolgu katı (örtücü veya semi anilin ütü finisajı) yapılır.
Hindistan cevizi yağı, badem yağı, vizon yağı veya vazelin kullanarak yapılan yumuşatma işlemleri başarılı sonuçlar vermektedir. Beyaz sabun ile ıslatılan sert deri ayakkabılar kuruduktan sonra silindiğinde yine yumuşuma etkisi göstermektedir.
Adım-1 Ayakkabılarınızı temiz ve kuru haldeyken, genişlemesini veya yumuşamasını istediğiniz bölgeye uygulayınız ve hemen giyiniz. Adım-2 Ürünün uygulamadan önce ayakkabılarınız kirli ise SHOW® Temizleme Köpüğü kullanabilirsiniz. Adım-3 Ürün üzerindeki talimat ve uyarıları okuyunuz.
Vazelin sürüldükten sonra ayakkabının içerisien bolca bez sıkıştırılır. Ayakkabı istenen genişliğe gelene kadar uygulama tekrar edilir. İkinci olarak ise ayağınıza vazelin sürerek ayakkabıyı giymeniz. Dilerseniz bu yöntem sırasında ayağınıza ince bir çorap giyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri