A. Nüfus Cüzdanı Biyometrik Fotoğraf (1 adet, son 6 ay içinde çekilmiş) Banka dekontu (Güncel ücret listesi ve Anlaşmalı Banka listesi aşağıdadır.)
Kimlik Kartı bedeli vergi dairesi müdürlüklerine, PTT Şubelerine, anlaşmalı bankalara veya Gelir İdaresi Başkanlığına ait https://ivd.gib.gov.tr internet adresi üzerinden ödenebilmektedir. (Ödeme bilgileri sistem üzerinden görüntülendiğinden başvurularda ayrıca makbuz/dekont talep edilmemektedir.)
Başvuru öncesinde pasaport defter ve harç bedelinin ödenmesi (Ödeme bilgileri sistem üzerinden görüntülendiğinden başvuru esnasında ayrıca makbuz/dekont talep edilmemektedir.)
Nüfus cüzdanı, kimlik kartı, uluslararası aile cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport, kurumların kendi mevzuatlarında kimlik yerine geçen belge, geçici kimlik belgesi gibi geçerli fotoğraflı resmi bir belge ve son altı ay içerisinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf ile yapılmaktadır.
Yeni kimlik çıkarma işlemi için gerekli olan evraklar şöyledir; - Nüfus cüzdanı veya kimlik kartı, aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, - Bir adet biyometrik fotoğraf.
İlgili 16 soru bulundu
Doğum nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı: 83 TL, Değiştirme nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı: 83 TL, Nüfus Cüzdanı kayıp bedeli: 83 TL, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı kayıp bedeli: 166 TL.
RANDEVUSUZ kimlik başvurusu yapmak için, randevu talep etmeyen bir ilçe nüfus müdürlüğünü tercih etmeniz gerekmektedir. Yeni doğan kimlik kartı için: Anne veya babanın şahsen ve Nüfus Cüzdanı/Kimlik kartı ile başvurusu.
NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNDEN NASIL RANDEVU ALINIR? Yurttaşlar, nüfus ve vatandaşlık işlemleri için ALO 199 hattının yanında https://alo199.nvi.gov.tr/ sitesinden bilgi alınıp, ''BAŞVURU OLUŞTUR'' seçeneğine tıklayarak TC Kimlik Numaraları ve diğer bilgileri ile başvuru talebinde bulunabiliyor.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Keçiören Nüfus Müdürlüğüne yaptığı ziyarette, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile bir çalışma yapıldığını belirterek, "Bankalarda yeni kimlik olmadan işlem yapılamayacak" dedi.
Fakat makbuzda durum farklı olarak tahsilat esası geçerli olduğundan tahsilat yapıldığı andan makbuz düzenlenmek zorundadır.
60,00 TL T.C Kimlik Kartı/Sürücü Belgesi/Pasaport Bedelleri için Anlaşmalı Bankalar, PTT Şubeleri, Vergi Dairesi Veznesi veya İnteraktif Vergi Dairesi https://iyd.gib.gov.tr adresinden ödeme yapılabilir. 160,00 TL Tahsilatı Nüfus Personeli Yapıyor. (Değerli Kağıt Bedeli olduğundan herhangi bir makbuz verilmemektedir.)
Gelir İdaresi Başkanlığınca uygulamaya konulan İnteraktif Vergi Dairesi ile artık Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, Pasaport ve Sürücü Belgesi değerli kağıtlar bedeli ile Pasaport harç bedelleri internet üzerinden ödenebilecektir.
Dekont almak için genel anlamda üç yol bulunmaktadır. Bunlardan ilki banka şubelerinde yapılan işlem olarak bilinmektedir. İkinci yol ise atmlerde yapılan işlemdir. Son yol ise bankalara ait olan online işlemlerdir (internet bankacılığı, mobil bankacılık vs.).
Artık ödemeleri kolayca internet üzerinden gerçekleştirme imkanınız bulunuyor. Kaybolan kimlik çıkarma ücreti 2023 için belli oldu: Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı kayıp bedeli ise 166,00 TL olarak ödeniyor.
Ücreti yatırmak için Gelir İdare Başkanlığının resmi web sitesine girilir. Siteye girildikten sonra "Harç ve Değerli Kağıt Bedeli 'Ödeme'" kısmına tıklanır. Önünüze açılacak olan sayfadan "T.C Kimlik Kartı Bedeli Ödeme" tuşuna tıklanır. Daha sonra istenilen bilgiler girilir ve ardından ödeme gerçekleştirilir.
İl Müdürlüğümüz ve ilimize bağlı 18 adet İlçe Nüfus Müdürlüklerimizde nüfus hizmetlerimiz olan Doğum, Ölüm, Evlenme, Boşanma, Kayıt Düzeltme ve Adres Kaydı gibi işlemleri Anayasaya, Kanun ve Yönetmeliklere uygun olarak nüfus personeli tarafından titizlikle yerine getirilmektedir.
1-İnternet üzerinden randevu alırken öncelikle TC Kimlik No doğrulama ve güvenlik işlemlerini tam yapmalısınız. 2- Nüfus Müdürlüklerinin Çalışma saatleri illere göre değişse bile genellikle 08.00-17.00 veya 08.30-17.30 saatleri arasında randevu alabilmektesiniz.
Yurt içinde herhangi bir nüfus müdürlüğüne kimlik kartı başvurusu yapabilir miyim? Kişinin yerleşim yerinin sistemde kayıtlı bulunması şartıyla; kişinin yerleşim yerine bakılmaksızın bulundukları yer nüfus müdürlüklerine veya yurt dışında ise dış temsilciliklere kimlik kartı için başvuru yapılabilmektedir.
2016 yılından bu yana basılan yeni çipli kimlik kartı sayısı ise 39 milyon 343 bin 355 oldu. Nüfus müdürlüklerinde artırılan kapasite ve personel sayısı randevu alma sürelerini kısalttı. Daha önce yoğunluktan dolayı 61 güne kadar uzayan randevu süreleri bir güne düşürüldü.
Yeni kimlik kartı kaç günde gelir? Yeni kimlik kartı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının başvuru işlemlerini tamamlamasından sonra belirttiği adrese PTT kargo tarafından teslim edilir. Yaklaşık teslim süresi 7 ile 10 gün arasındadır.
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, randevularına gelemeyecek vatandaşların, randevularını iptal etmemeleri halinde 2 haftaya kadar yeni randevu alamayacaklarını duyurdu.
Kimliğinizin aslı olmadan fotokopisiyle işlem yapamazsınız. Kimlik fotokopisi ile resmi işlemler yapılamaz.
- İnteraktif vergi dairesi üzerinden ödeme yapılmaktadır. İnteraktif vergi dairesine giriş yaptıktan sonra kredi kartı bilgileri ile harç ödemesi gerçekleşmektedir. - ATM ile ödemeler de yapılmaktadır. İstediğiniz bir ATM' yi kullanarak banka hesabındaki paradan nakit olarak kimlik kartı ücreti yatırılabilir.
PTT şubelerinden, anlaşmalı bankalardan ödeme yapılabileceği gibi; vergi dairesi müdürlüklerinden, gelir idaresi başkanlığına ait internet adresi üzerinden ya da gelir idarisi başkanlığına ait web sayfasından üzerinde de ödeme yapılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri