Bu işlem için öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/adres-degisikligi-bildirimi adresine gidilmesi gerekmektedir. e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapıldıktan sonra hizmet kullanılarak “yerleşim yeri adresi ve/veya diğer adres bildirimi” seçilebilmektedir.
giriyoruz bilgileri 'Adres beyanınız bugün için e-Devlet üzerinden yapılamamaktadır.Adres beyanınızı ilçe nüfus müdürlüğünden yapabilirsiniz.
İkametgah Değişikliği için Gerekli Belgeler
Ancak beyan edilen adres, eski oturan kişinin ikametgah adresi olarak görünüyorsa, İl Nüfus Müdürlüğüne kimliğinizin yanında kira kontratı ya da bir fatura ile birlikte başvurmanız ve bu belgelerle adres değişikliği bildirimi yapmanız gerekiyor.
E-DEVLET ÜZERİNDEN ADRES DEĞİŞİKLİĞİ
https://www.turkiye.gov.tr/adres-degisikligi-bildirimi adresine gidin. e-Devlet Şifresi ile sisteme giriş yapın. "Bu hizmeti kullanarak, yerleşim yeri adresi ve/veya diğer adres bildiriminde bulunabilirsiniz." adımını takip edin.
-e-Devlet Kapısı'na giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “adres değişikliği” yazılır. -Çıkan sonuçlardan “Adres Değişikliği Bildirimi” dijital hizmeti seçilir. -Adres değişikliğini, kendi adınıza ya da aynı konutu paylaştığınız aile fertleriniz adına yapabilirsiniz.
İlgili 25 soru bulundu
Tanıdığı kişinin adresine kaydolmak isteyen kişinin e-Devlet hesabına girin. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü çatısı altındaki “Adres Değişikliği Bildirimi (Birlikte Oturma İçin / Muvafakatlı)” hizmetini seçin. Adrese kaydolmanız için izin veren kişinin adres bilgileri görüntülenecek. Bu adres seçin.
İKİ ADIMDA ADRES BİLDİRİMİ
Adrese kayıtlı olan vatandaşın "Adres Beyanı İçin Muvafakat Verme" hizmeti üzerinden adres bildiriminde bulunacak kişinin adı, soyadı ve kimlik numarası bilgilerini girerek e-imza, mobil imza ya da kısa mesaj doğrulamasıyla işlemi onaylaması gerekiyor.
Muhtarlıktan ikametgah değişikliği yapmak mümkündür. Gerekli evraklarla birlikte, bağlı bulunduğunuz muhtarlığa başvuru yapmanız yeterli olur. Bu esnada ikametgah değişikliği için gerekli evraklar ise diğer başvurulardan herhangi bir ayrım gütmeksizin şunlardır: Nüfus cüzdanı veya pasaport.
Adres değişikliği başvurusunda bulunmak için iki yöntem vardır. Bunlardan ilki Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne bireysel başvuruda bulunmak; diğeri ise E-Devlet aracılığı ile başvuru yapmak.
Adres bileşenlerinde meydana gelen değişiklikler hususunda kişilerin bildirimde bulunma sorumluluğu yoktur. Bu değişiklikler belediyelerce, belediye sınırları dışında kalan yerlerde ise il özel idarelerince en geç değişikliği takip eden on iş günü içinde, elektronik ortamda ulusal adres veri tabanına işlenir.
Nüfus Dairesi üzerinden adres değişikliği için vatandaşların randevu alması gerekiyor.
Bulunduğunuz ilçenin nüfus müdürlüklerine giderek adres değişikliğini kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Peki, e-Devlet üzerinden adres değişikliği nasıl yapılır öğrenmek ister misiniz? E devlet ikametgah değişikliği için öncelikle e-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekir.
İnternet üzerinden de adres değişikliği işlemi gerçekleştirilebilmektedir. e-Devlet sistemi üzerinden gerekli bilgiler doldurularak işlem yapılabilmektedir.
ADRES DEĞİŞİKLİĞİ HEMEN SİSTEME DÜŞER Mİ? Bu sistem üzerinden adres değişikliği ve ikametgah adresi taşıma işlemleri de tamamlanmaktadır. E-devlet sistemi ya da nüfus müdürlüğü tarafından yapılan adres değişiklik sistemleri bir kaç iş günü içerisinde sisteme düşmektedir.
Hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşlarımız e-Devlete giriş yaparak (https://www.turkiye.gov.tr/adres-degisikligi-bildirimi) değişiklik yapmak istedikleri adresi sistemden işaretledikten sonra cep telefonlarına gelecek olan doğrulama kodunu onaylayarak adres bildirimlerini onaylamış olacaklardır.
Adreste oturan ve ikametgahı bu adrese kayıtlı kişinin e-Devlet hesabına girin. e-Devlet'te Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü çatısı altındaki “Adres Beyanı İçin Muvafakat Verme” hizmetini seçin. 2. “Yeni Muvafakat” butonuna basın. “Adres Beyanı için Muvafakat Ver” seçeneğini seçin.
MADDE 9 – (1) Yerleşim yeri, bir kimsenin sürekli kalma niyetiyle oturduğu yerdir. Kişinin aynı anda birden çok yerleşim yeri adresi olamaz. (2) Yerleşim yeri dışında kalan ve geçici süre ile oturulan yazlık, kışlık, ikinci veya üçüncü gibi konutlar da kişinin talebi halinde diğer adres olarak tutulur.
– E devlet sistemi üzerinden e imza ile yapmak. İkametinizi değiştirdiğiniz takdirde bunu 20 iş günü içerisinde bildirmek zorunludur. Değişiklik bildirimi yapmayanlara idari para cezası uygulanır.
Adres bilgileriniz Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü kayıtları kapsamında güncellenir ile güncelleme yapmanıza rağmen yeni adresiniz sistemde görünmüyor ise T.C. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ilgili birimlerine başvurmanız gerekmektedir.
Bunun için e-devlet sistemi kullanılmaktadır. E-devlet sitesine giriş yapan kişiler TC kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak sisteme erişim sağlamaktadır. E-devlet sayfası üzerinden ikametgah kategorisi ve işlemleri seçilmektedir. Ardından eski ikametgah adresi silinerek yeni adres girilmektedir.
Adres beyanında bulunmak için konutun bulunduğu ilçenin nüfus müdürlüğüne gidilir. Yerleşim yeri adres bildirimlerinde kişilerin adres beyan formundaki yazılı beyanları esas alınır. Yerleşim yeri adresi aynı konut olan ailenin ergin fertleri birbirlerinin yerine adres beyanında bulunabilirler.
Adres beyan işlemi sırasında beyan yapılacak adres dolu gözüküyorsa e-devlet üzerinden işlem yapılamıyor. Bu sorunla karşılaşan vatandaşların nüfus müdürlüğüne gelerek işlemlerini yaptırması gerekmektedir.
Bir Başkasının Yanında Kalacak Vatandaşlarımız Adres Beyanlarını e-Devlet Kapısı Üzerinden Yapabilirler. Paylaş: Çeşitli sebeplerle bir yakınının yanında kalacak olan yetişkin vatandaşlarımız artık adres beyanlarını, e-Devlet Kapısı üzerinden yapabilirler.
Yabancılar Türkiye'de vize veya vize muafiyeti sonunda 6 aya kadar kısa süreli ikamet izni alabilmektedirler. Bu süreden daha fazla süreyle kalmak isteyen yabancıların yurt dışındaki temsilciliklerimizden amacına uygun uzun süreli vize almaları gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri