KİMLİK YENİLEME RANDEVUSU İPTAL EDİLMEZSE NE OLUR? Kimlik yenilemek için, kimlik yenileme randevusu almak gerekir. Gidemeyeceğiniz takdirde ise bu randevuların iptali gerekmektedir. Kimlik yenileme randevusu iptal edilmez ise ilk kimlik randevusu iptal edilmez ise ikincisi alınabilir.
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, randevularına gelemeyecek vatandaşların, randevularını iptal etmemeleri halinde 2 haftaya kadar yeni randevu alamayacaklarını duyurdu.
gov.tr internet adresi üzerinden ya da Alo 199 numaralı çağrı merkezinden randevu alması gerekiyor. Randevunuza gününde gitmezseniz sistem yeni randevu almanızı 1 ay engelliyor. Randevu günü gidemeyecekseniz, almış olduğunuz randevuyu en az yarım saat önce iptal etmeniz gerekiyor.
Randevu aldıktan sonra eğer gidemeyecek durumda olunursa, randevu saatinden en az yarım saat önce randevunuzu iptal etmek gerekiyor. Eğer, iki defa iptal işlemi yapılmadan randevuya gidilmezse 1 ay boyunca yeni bir randevu oluşturulamıyor.
Yeni kimlik, ehliyet yenileme veya yeni ehliyet çıkarma, pasaport çıkartma işlemleri için başvuru yapmadan önce randevu alınması gerekiyor. Randevular Nüfus Müdürlüğü'nün internet sitesinden yapılıyor. Randevu almak için https://randevu.nvi.gov.tr/#/nvi/randevu-al adresine doğrudan gidebilirsiniz.
İlgili 26 soru bulundu
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgesi taleplerini karşılamak için ek mesai yapıyor. Randevu alma süresi de 15 güne çıkarıldı.
Pasaport, sürücü belgesi ve kimlik kartı ile ilgili olarak tek bir randevu portali üzerinden randevu alınabilmesi sağlanmıştır, Yeni geliştirilen randevu sistemi ile birlikte aynı güne randevu alınabilmesi sağlanmıştır.
Buna göre, sistem üzerinden aldıkları randevuya gitmeyen ve bunu iptal etmeyenler, 15 gün süreyle tekrar aynı branştan randevu alamayacak. Aldığı randevu zamanının dışında, daha erken aynı branşta muayene olan ve bu nedenle randevusu boş geçtiği saptanan kişiler için de aynı durum geçerli olacak.
e- devlet kapısı üzerinden veya yurt içinde Alo 199 numaralı çağrı merkezi aranarak kartın iptali yapılmalı ya da yeniden kimlik kartı başvurusu için yurt içinde nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklerimize kimlik kartı başvurusu yapılmalıdır.
İptal edildikten sonra kartınız bulunsa da iptal işlemi geri alınamaz. Bu durumda, kartınızı kapı geçişlerinde ve nakit harcama noktalarında (kafeterya, spor salonları, sosyal bina, havuz, kütüphane, öğrenci işleri) kullanamayabilirsiniz.
SÜRÜCÜ BELGESİ (EHLİYET) BAŞVURUSU
Randevu günü/saatinde, İlçe Nüfus Müdürlüğüne giderek, sıramatikten SIRA NUMARASI alarak başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. NOT: Sürücü belgesi bilgilerinin, T.C. Kimlik kartına yazdırılması işlemi için de randevu almak gereklidir.
EHLİYET YENİLEME NASIL YAPILIR? Söz konusu yenileme için öncelikle Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü üzerinden randevu alınması gerekiyor.
Sürücü belgelerini yeniletmek, değiştirmek ya da ilk defa almak için randevu şart değil. Fakat, Nüfus Müdürlükleri'ne randevuyla gitmek her zaman işlerinizi kolay halletmenizi sağlar. Randevu almadan giden vatandaşlar, şayet bir yoğunluk ile karşılaşırsa elleri boş geri dönmek zorunda kalabilir.
Yurt içinde Alo 199 Çağrı Merkezinden veya Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü https://randevu.nvi.gov.tr/ web portalı ya da e-Devlet uygulaması üzerinden öğrenilmekte ve takip edilebilmektedir.
2- Kimlik kartı başvurusu nasıl, nereye yapılır? Kimlik kartı başvurusu Genel Müdürlük web portalı üzerinden ya da Çağrı Merkezi aracılığıyla randevu alınarak veya randevusuz olarak nüfus müdürlüklerine yapılır.
Adres değişikliği işlemi nüfus müdürlüklerinden ve internet üzerinden kolaylıkla yapılabilmektedir. Nüfus müdürlüklerinden yapılacak olan adres değişikliklerinde randevu alınması gerekmektedir.
"Bahse konu yasanın yürürlüğe girdiği 26 Ocak 2016 tarihinden itibaren Nüfus Cüzdanı kayıp edenlere uygulanan idari para cezası uygulaması yürürlükten kaldırılmıştır.
Artık ödemeleri kolayca internet üzerinden gerçekleştirme imkanınız bulunuyor. Kaybolan kimlik çıkarma ücreti 2023 için belli oldu: Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı kayıp bedeli ise 166,00 TL olarak ödeniyor.
e-Devlet kimliği ve şifrenizi girerek öncelikle arama kısmına "Nüfüs İşleri Genel Müdürlüğü", ardından "T.C Kimlik Kartı Kayıp Bildirimi" yazın. Daha sonra karşınıza çıkan "Kayıp Bildirimi" butonuna tıklayarak devam edin. Gerekli bilgileri tamamlayarak işlemi kaydedin.
Sağlık Bakanlığı, devlet hastanelerindeki yoğunluğu gidermek amacıyla harekete geçti. Randevusunu iptal etmeyenlere artık yaptırım uygulanacak. Aldığı randevuya gitmeyen kişiler 15 gün boyunca aynı branştan randevu alamayacak. Bu yaptırımla karşılaşmamak için hastalar randevu saatine kadar iptal işlemi yapabilecek.
Herhangi bir nedenle almış olduğunuz randevunuza gidememeniz durumunda muayene katkı payı ödemezsiniz. Başka vatandaşlarımızın muayene haklarına engel olmamak adına lütfen gidemeyeceğiniz randevularınızı iptal ediniz.
Doktor randevusuna gidemeyen vatandaşlar, birkaç saniye içerisinde MHRS üzerinden randevu iptali yapabiliyor. Sisteme erişimi olmayan vatandaşlar, randevu alma veya iptal etme işlemlerini 182'yi arayarak da yapabilir.
Nüfus müdürlükleri sabah 08.30'da açılıyor ve mesaiye başlıyor. Kurum bünyesinde çalışanları ilgilendiren öğle arası tatili 12.30 ile 13.30 arasında yapılıyor. Bu zaman aralığında nüfus müdürlükleri işlem kabul etmiyor. Öğle tatili arasından sonra başlayan mesai, 16.30'a kadar sürüyor.
Nüfus müdürlükleri, Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı ve Arefe günü gibi dini bayramlarda ve ayrıca 1 Ocak, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 23 Nisan, 29 Ekim, 30 Ağustos ve 15 Temmuz gibi resmi tatil günlerinde de hizmet vermemektedir. Hafta sonu: Cumartesi ve Pazar günleri çalışmamaktadır.
Bir sağlık kurumunun belli bir polikliniğinden, bir gün içinde en fazla 1 randevu alabilirsiniz. Bir günde bir sağlık kurumundan farklı poliklinikten alınmak kaydıyla en fazla 2 randevu alabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri