Nükleer Enerji Mühendisliği mezunları iş imkanları oldukça geniştir. Hem özel sektörde hem de kamu alanında çalışma imkanları bulunur.
Nükleer Enerji Mühendisliği Bölümü iş olanakları geniş olan bir alandır. Bu bölümde eğitimini tamamlayan kişiler, enerji sektöründe faaliyet gösteren pek çok farklı şirkette nükleer enerji mühendisi olarak görev alabilirler.
Bu bölümde öğrenciler, nükleer fizik, radyasyon, termohidrolik, malzeme bilimi ve mühendislik prensipleri gibi konuları öğrenirler.Nükleer Enerji Mühendisleri, nükleer santraller, nükleer yakıt döngüsü, nükleer tıp, nükleer araştırmalar ve nükleer silahlar gibi alanlarda çalışabilirler.
Nükleer santrallerinin tasarlanmasına ve geliştirilmesine yardımcı olan nükleer enerji mühendisi, kurulan santralin sorunsuz işlemesinden görevli yetkin kişiler arasında yer alır. Mühendis aynı zamanda nükleer enerji ve radyasyondan fayda elde etmek için kullanılan süreçleri, araçları ve sistemleri araştırır.
Hacettepe Üniversitesi. Nükleer Enerji Mühendisliği Bölümü MÜDEK Tarafından Akredite Edilmiştir.
İlgili 36 soru bulundu
Nükleer Enerji Mühendisliği bölümü, 4 yıllık bir bölümdür.
eleman.net verilerine göre, Nükleer Tıp Uzmanı 2023 yılında ortalama 28.700 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Nükleer Tıp Uzmanı , Temmuz 2023 yılında ortalama 28.900 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 22.880 TL maaş alıyordu.
Nükleer Enerji Mühendisliği Bölümü 2023 taban puanı 407,85380'dir. Nükleer Enerji Mühendisliği Bölümü 2023 başarı sıralaması 92142'dir.
Üniversitelerdeki nükleer enerji mühendisliği bölümünde bilgisayar programlama, genel fizik, genel matematik ve reaktör fiziği gibi dersler bulunur. Nükleer enerji mühendisliği öğrencileri enerji, nükleer fizik ve mühendislik etiği gibi bazı dersleri alırlar.
Nükleer enerji mühendisliği mesleğini yapanlar nükleer reaktörlerin güvenlik sistemlerini oluşturur, işletir ve geliştirir. Nükleer santrallerde üretilen enerjinin ekonomik ve özellikle güvenilir bir hale gelmesi konusunda çalışırlar. İlgili konu hakkında ihtiyaç duyulan malzeme ve maddelerin özelliklerini belirlerler.
Enerji Sistemleri Mühendisliği, üniversitelerde Mühendislik Fakültesi kapsamında eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Her mühendislik dalında olduğu gibi bu bölüm de yalnızca Sayısal puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir.
1977 yılında kurulan bölümümüz önce yalnızca lisans-üstü program yürütmüş, 1982 yılında lisans düzeyinde de eğitim/öğretim vermeye başlamıştır. Türkiye'de Nükleer Enerji Mühendisliği alanında açılan ilk lisans programıdır.
Nükleer enerji mühendisliği, nükleer fizik ve radyasyonun madde ile etkileşimi ilkelerine dayalı olarak atomun çekirdeği üzerine pratik uygulamalar yapan bir bilim dalıdır.
Kullanıcılar tarafından belirtilen en düşük maaşlar göz önüne alındığında, petrol ve doğal gaz mühendisliği tüm mühendislik dalları arasında yine en üst sırada yer alıyor. En yüksek maaşlar sıralamasında ise, uçak mühendisliğinin hemen arkasında 2. sırasında yer alıyor.
Petrol Mühendisliği (Petroleum Engineering)
Dünyada en çok kazandıran mühendislik dalları arasında ilk olarak gelen petrol mühendisliği özellikle yurt dışında petrol çıkan tesislerde çalışan mühendisler için yıllık ortalama maaşları 130 bin dolar ila 200 bin dolar arasında değişiklik göstermekte.
Kimya mühendisliği, günümüzde kariyer olanakları en geniş ve en iyi mühendislik bölümleri arasındadır. Kimya mühendisliği, genel olarak kimya bilimi ile fizik, matematik, ekonomi, biyoloji gibi bilimleri birleştirerek çevresel, endüstriyel ve teknolojik sorunlara çözümler üretmeye çalışır.
6 yıl Tıp Fakültesi sonrası TUS sınavı ile hak kazanılan 4 yıllık asistanlık eğitimi sonrasında 'Nükleer Tıp Uzmanlığı' alınır.
Radyoloji ve nükleer tıp birimlerinde çalışan uzmanlar, acil tanı ve tedavinin uygulanabileceği durumlarla sınırlı olarak nöbete dahil edilebilirler.
Nükleer Tıp Teknikleri bölümü, 2 yıllık bir bölümdür.
Nükleer Tıp Teknikleri bölümü 2 yıllık bir ön lisans programıdır. TYT yerleştirme puanıyla öğrenci kabul etmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri