Nutella®'da kullandığımız palm yağı sadece taze sıkılmış meyvelerden elde edilir ve kontrollü sıcaklıklarda işlenir. Sürecin son ve önemli kısmı, doğrudan fabrikalarımızdaki uzmanlar tarafından gerçekleştirilir.
Fiskobirlik Nuga Kakaolu Fındık Kreması
1938'de kurulan Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'ne bağlı Fiskobirlik Efit'in ürünlerinden Nuga, özellikle “palmiye yağı içermez” ibaresiyle piyasaya sürüldü.
Üründe Emülgatör olarak Soya Lesitini kullanıldığını görüyoruz☝ Aroma verici olarak Doğal Aroma verici Vanilin kullanılmış👍 Bu haliyle, ürün Nutella ile benzer nilteikte fakat, içeriğinde farklı olduğu birkaç nokta var; Palm yağı yok.
Ürünün içeriğinde baktığımızda ilk üç sırada; Şeker, Bitkisel yağlar ve Peyniraltı suyu tozu olduğunu görüyoruz. Üründe Bitkisel yağ olarak; Palm, Ayçiçek ve Kanola yağları kullanıldığını görüyoruz.
Palm yağı, palmiye yağı veya hurma yağı, palmiye meyvesinden elde edilen bir yarı katı bitkisel yağdır. Gıda üretiminde, kozmetik ürünlerinde ve biyoyakıt olarak kullanılmaktadır.
İlgili 39 soru bulundu
Yani, Torku Banada Palm yağı içermektedir.
"KULLANIMINA YASAKLAMA GETİREN BİR ÜLKE BULUNMAMAKTADIR"
Dünyada palm yağının gıdalarda kullanımına yasaklama getiren bir ülke bulunmamaktadır. Ülkemizde bu konuda yapılan bilimsel çalışmalarda şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiştir" değerlendirmesinde bulundu.
Palmiye yağı, dünyada en fazla kullanılan bitkisel yağ. Bazılarında oldukça yüksek oranlarda olmak üzere pek çok mamul üründe kullanılıyor. Örneğin Nutella yüzde 22 oranında palmiye yağı içeriyor.
EFSA'nın yanında Dünya Sağlık Örgütü, BM Gıda ve Tarım Örgütü gibi kuruluşlar palmiye yağındaki GE olarak bilinen kanserojen maddenin arz ettiği tehlikeye dikkat çekmekle birlikte, palmiye yağının tüketilmemesi tavsiyesinde bulunmadı.
İçindekiler: Sütlü çikolata %50 [şeker, kakao yağı, yağsız süt tozu, kakao kitlesi, peyniraltı suyu tozu (süt içerir), süt yağı, fındık ezmesi, emülgatör (soya lesitini), aroma verici], sütlü dolgu [bitkisel yağ (palm), şeker, peyniraltı suyu tozu (süt içerir), yağsız süt tozu (%7), süt yağı (%2), aroma verici, ...
Nasıl anlarsınız? Ürün etiketinde: 'Palm yağı, Palmitic Asit, Palmeate, Palm' yazıyor ise palmiye yağı içeriyor demektir. 'Bitkisel yağ içerir' ibaresinin bulunduğu ürünlerin birçoğunda bulunur. Çikolatalara pürüzsüz ve parlak bir görünüm sağlamak ayrıca erimesini önlemek için kullanılır.
İçindekiler; Sütlü Çikolata (%33) [Şeker, Kakao Yağı, Süt Tozu, Kakao Kitlesi, Emülgatör (Ayçiçek Lesitini), Doğal Aroma Verici (Vanilya)], Fındık Kreması (%28) [Şeker, Bitkisel Yağ (Palm), Sütlü çikolata en az %30 kakao kuru maddesi içerir. Trans yağ içermemektedir.
Nasıl ki, ayçiçek ve zeytinyağı gibi bitkisel yağlar varsa palm yağı da bunlar gibi bitkisel bir yağdır ve helaldir; dini açıdan bir sakıncası yoktur.
Avrupa Gıda Güvenliği Kurumu'nun (EFSA) palmiye yağının kanserojen maddeler içerdiğini açıklamasının ardından, bu yağın yoğun olarak kullanıldığı Nutella'nın imalatçısı Ferrero yağın güvenli olduğunun vurgulandığı bir reklam kampanyası başlattı.
Palm yağı, Nutella® tarifinin pürüzsüz, kremsi dokusunu ve benzersiz dengesini sağlayan bileşendir. Oda sıcaklığında yarı katı olduğundan pürüzsüzdür ve oksidasyona diğer yağlardan daha uzun süre direndiği için stabildir. Tarifimizde palm yağı kullanıyoruz çünkü yapısı gereği oda sıcaklığında yarı katı hale geliyor.
Eti Gıda Ürünlerde Palm Yağı Ve Tam Hidrojenli Trans Yağları Kullanılıyor! Marketten aldığımız ahenk çikolatanız içerisinde gördüğümüz Palm yağ ve tam hidrojene yağ bizi üzmüştür. Eti ürünlerinin içindekiler bölümüne bakmadan güvenle alabilmeliyiz.
Piyasada bulunan birçok üründe de bu yağ çok yüksek sıcaklıklara maruz bırakılarak kullanılmaktadır.Üzerinde yapılan araştırmalar ;yüksek ısıya maruz kalmış bu palm yağının; yüksek doymuş yağ oranı nedeniyle kolestorol seviyesini artırarak, kalp krizi ve felç riskini artırdığını belirtmektedir.
Palm yağı, günlük ev ürünlerinde ve yemek pişirmede kullanılan bitkisel bir yağdır. Bu yağın hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalarda, kanserojen etkileri olduğu gösterilmiştir. İnsanlar üzerindeki etkilerine dair çok az araştırma vardır. Palm yağını ölçülü ve dikkatli kullanmak, olumsuz etkilerini azaltabilir.
Dahası, kolesterol seviyelerini düşürmede de etkileri vardır. Kan pıhtılarında bulunan yağ asitleri de incelenmiştir. Kan damarlarını tıkayan yağların %74'ünün doymamış yağlar olduğu ortaya çıktı. Bu nedenle, palm yağı , kan damarı tıkanıklıklarının oluşumuna yol açan bir gıda bileşeni olarak hariç tutulur .
Maalesef Nutella sadece çikolata ve melek göz yaşlarından yapılmıyor, içerisinde oldukça tehlikeli maddeler de barındırıyor. Doğrusunu söylemek gerekirse Nutella'nın bir kavanozunun %8'i gerçek çikolata. Kavanozun yarıdan fazlası da yüksek tansiyona, diyabete, kalp rahatsızlıklarına ve felçlere neden olan şeker.
Sadece Similac mama'da hurma/palm yağı hiç bulunmuyormuş. Diğer bütün mamalarda palm/hurma yağı bulunuyor. Bütün bunlarla uğraşmak istemiyorsanız yani hangi ürün 200 dereceye ısıtılmış hangisi ısıtılmamış bakmak istemiyorsanız, bu yağı içermeyen bir bebek maması tercih edebilirsiniz. Bu da Similac.
Palm olein ve palmiye yağı olarak da bilinen palm yağı palm ağacının meyvesinden ve palm meyvesinin çekirdeğinden elde edilen bitkisel bir yağ çeşididir. 1 yemek kaşığı palm yağı 120 kalori, %50'si doymuş, %40'ı doymamış, %10'u ise çoklu doymamış yağdan oluşan 13.6 gr yağ içerir.
Palm yağı; palmiye ağacı meyvesinin çekirdeklerinden ve meyvenin kendisinden olmak üzere iki farklı şekilde üretiliyor. Çekirdekten üretim daha ucuz, meyvenin kendisinden üretim daha maliyetli.
Yemeklik yağlar, margarinler, dondurma, hazır yemek, şekerlemeler, çikolata, pizza hamuru, bisküvi ve kurabiyeler gibi işlenmiş gıdalarda palmiye yağına rastlanıyor. Ayrıca deterjan, sabun ve şampuanların çoğu, ruj, ağda ve cilalar gibi kozmetik ve temizlik ürünlerinde de bu yağ bulunuyor.
Palmiye yağı tüm dünyada margarin, bisküvi, kahvaltılık tahıllar, şampuan, ruj, çikolata, deterjan ve çikolata gibi çeşitli ürünlerin yapımında kullanılan bir yağdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri