NYY Kablo ile NYA Kablo Arasındaki Farklar İletken Yapısı: NYY kabloları, çoklu tellerden oluşan bakır iletkenlere sahiptir. NYA kabloları ise tek telli bakır iletkenlerden oluşur. Bu fark, kabloların kurulum esnekliği ve güç iletim kapasitesi açısından önemlidir.
Genellikle yer altı kablosu olarak da bilinen NYY kablo, mekanik zorlamaların bulunmadığı yerlerde, enerji istasyonlarında, inşaat kabloları olarak dahili tesislerde kullanılmaktadır.
Sıvı altı tesisatlarda hangi kablo türü kullanılmalıdır, NYY mi NYM mi? İki kablo türü de tercih edilebilir. Fakat NYY kablo kullanımı için uygun koşulların sağlanması gerekmektedir. NYM kablo kullanımı daha uygun bir seçenek olabilir.
Nym ve Nyy kablo arasındaki fark
NYM kablolar, sadece sıva üstü tesısatlarda kullanılır,NYY kablolar, toprak altınada döşenebilir. Her ikiside tek damarlı kablolardır..
NYY kablolar enerji kablosu olarak toprağın altında, hariçte ve dahilde, tatlı suda, kablo kanallarında, yer altında, enerji santrallerinde, şalt tesislerinde, enerji tesislerinde ve özel olarak imal edildikleri takdirde tuzlu suda kullanılabilmektedirler.
İlgili 26 soru bulundu
NYY kablo modelleri de tek damarlı ve çok damarlı olacak şekilde üretilmektedir. Tek damarlı NYY kablo modelleri 10 milimetrekareye kadar tek telli, 10-300 milimetrekareye kadar da çok telli şekilde üretilmektedirler.
Sonuç olarak, NYY kablo ve NYA kablo, farklı kullanım alanlarına sahip olan iki elektrik kablosudur. NYY kabloları orta gerilim uygulamalarında, NYA kabloları ise düşük gerilim uygulamalarında tercih edilir. Her iki kablo türü de güvenilir bir enerji iletimi sağlar ve elektrik tesisatlarında önemli bir role sahiptir.
Hes 4x6 NYY-YVV Yer Altı Kumanda Kablosu
NYY Antigron Kablo Nerelerde Kullanılır ? Güç merkezlerinde, şalt ve endüstri tesislerinde, yerel enerji dağıtımında güç kablosu olarak mekanik hasar riskinin olmadığı yerlerde hariçte, dahilde, toprak altında veya kablo kanallarında kullanılır.
Alçak gerilim grubundaki 3x25+16 nyy kablolar maksimum 70 derece çalışma sıcaklığına ulaşabilir. NYY kabloların üzerinde yalıtkan bir madde bulunmaktadır ve bu sayede elektrik akımlarının iletilmesi için kullanılmaktadır. Genellikle yer altında kullanılan nyy kablolar halk arasında yer altı kablosu olarak da bilinir.
İçerisinde çok sayıda bakır tel bulunan dışı yalıtkan malzeme ile kaplı kablo türüne TTR kablo denir. İç kısmında bakır teller ile iletkenlik, dış kısmında ise PVC kaplama ile yalıtkanlık sağlanmıştır. Damar sayısına ve kesitine göre TTR kablo çeşitleri farklılık gösterir.
Halogen Free N2XH NYY (YVV) kablolar halojensiz, alev iletmeyen XLPE izoleli çok damarlı, bir telli bakır iletkenli kumanda kablolarıdır.
Ev Tesisatında Hangi Kablo Kullanılır? Ev tesisatında, elektrik akımını iletmek için genellikle TTR kabloları tercih edilir. 3x1.5 TTR kablo, evlerdeki aydınlatma devreleri ve bazı küçük elektrikli cihazlar için yaygın olarak kullanılan bir örnektir. Bu kablo, genellikle prizlere enerji sağlamak için kullanılır.
Hes 3x2,5 NYY-YVV Yer Altı Kumanda Kablosu
NYY (YVV) Kablolar; PVC İzoleli, çok damarlı, bir veya çok telli bakır iletkenli enerji kablolarıdır.
Sıkça kullanılan kablo çeşitlerinden biri olan NYM kablolar, çok damarlı antigron kablolar olarak da bilinirler. NYM tesisat kablosu binaların içinde yapılacak kablolamalar için tasarlanmıştır. Gri PVC kılıflı, tek ya da çok damarlı versiyonları bulunur. Kuru, nemli ve ıslak alanlarda kullanıma uygundur.
NYM kablo sıklıkla tercih edilen bir kablo türü olmasının yanı sıra çok damarlı antigron kablo olarak adlandırılır. Binaların içerisinde kullanılmak üzere tasarlanan NYM kablo, sıvaların ya da tuğlaların üzerinde, altına ve içinde kullanılabilir. Islak, nemli, kuru, rutubetli alanlar için uygun bir kablo türüdür.
Bu kapsamda NYM kablolar ıslak ve nemli ortamlarda güneşe maruz bırakmamak şartı ile güvenle kullanılabilir. NYM kabloların TTR kablolara göre fiyatının nispeten daha yüksek olduğu söylenebilir. Antigron ve TTR kablo arasındaki fark, kullanım alanlarındaki ve fiyatlarındaki farklardan kaynaklanır.
Bu kablo genellikle yapılara, şehir elektrik şebekesinden enerji aktarmak için kullanılmaktadır. Örneğin sokak direklerinden evlere ya da işyerlerine çekilen elektrik kablosu bu üründür. Trifaze elektrik yükü taşır. 3 faz bir nötr kablodan oluşur. 4 adet 6lık Nya kablo üzerinde ekstra koruma kılıfı bulunmaktadır.
Hes 4x16 NYY-YVV Yer Altı Kumanda Kablosu
NYY (YVV) Kablolar; PVC İzoleli, çok damarlı, bir veya çok telli bakır iletkenli enerji kablolarıdır.
Rutubetli yerlerde, sıva altı ve sıvı üstü sabit tesislerde kullanılır. Bina dışı açık tesislerde kullanılabilir. Yer altında kullanılmaz.
: Şebeke aydınlatma ve güç kablosu olarak kullanılan bu kablo fazla mekanik zorlanmaların olmadığı dahili, harici toprak altında ve kablo kanalında kullanılır.
Antigron kablo, nemli koşul ve bölgelerde sıva altı - sıva üstü sabit olarak kullanılabilen elektrik kablo çeşidi olarak karşımıza çıkarlar. Antigron kablo toprak altına döşenebilen bir kablo değildir. Antigron kablo esas olarak NYM kablodur.
RJ45, özellikle Ethernet ağ iletişimi için kullanılan ağ kabloları için standart bir fiziksel konektördür. Ve “45” arayüz standardı sayısıdır. Son zamanlarda RJ45 konektörleri yaygın olarak Ethernet kabloları ve ağları ile görülüyor. RJ45 konektörlü Ethernet kabloları da RJ45 kabloları olarak adlandırılır.
TTR kablolar PVC izolasyonuna sahip olduğundan güvenli olarak kabul edilmektedirler. TTR kablolar genellikle evlerde kullanılan malzemelerde tercih edilmekle birlikte mekanik zorlanmanın en az düzeyde olduğu elektrik tesisatlarında da kullanılabilirler.
Antigron kablo yani NYM kablo bir ya da birden fazla telli, bakır iletkenli, bir ya da daha fazla PVC bazlı özek termoplastik yalıtkanlı alçak gerilim kablosu olarak bilinir.
Antigron Kablo, toprak altına döşenmeyen ve nemli ortamlarda kullanılan kablo çeşididir. Bir diğer ismi ise, NYM kablo olarak da bilinir. Genellikle de birden fazla teli olan bu ürün, alçak gerilim işlemlerinde de sıkça kullanılır. Üzeri pvc kaplı olan özel bir yalıtkan malzemesi olan bir kablo çeşididir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri