* Ankastre ocağınızı temizlerken ocağınızın yüzeyine uygun temizlik malzemesini kullanmanız önerilir. Bu sayede hem temizlenecek hem de parlaklığını kaybetmeyecektir. * Ankastre ocak, fırın ve davlumbazı temizlerken çamaşır suyu, cif, bulaşık deterjanı ürünlerini kesinlikle kullanmayın.
Ocak, fayans araları, davlumbaz, mangal, barbekü, motorsiklet, bisiklet, koltuk kumaşı ve buzdolabı gibi yağlı leke olan tüm yüzeylerde kullanılabilir.
Cam yüzeye sahip olan ocakların temizliğinde çamaşır suyu, cif ve bulaşık deterjanı gibi malzemeleri kullanmamanız gerekir. Bu tarz temizleyici ürünler cam yüzeylerin deforme olmasına sebep olur. Cam yüzeyler için sıvı ürünler yerine püskürtme şeklinde uygulayabileceğiniz karışımları tercih edebilirsiniz.
Ocağın yüzeyine inatçı lekeler üzerinde etkili Cif Power & Shine- Mutfak gibi bir sprey sıkın. Ürünün lekelere etki etmesi için bir süre bekledikten sonra camı çizmeyecek bir süngerle, dairesel hareketlerle ovun. Sonrasında temiz bir bezle cam ocağınızı durulayın ve kurulayın.
Cam ocak, fırın ve davlumbazı temizlerken çamaşır suyu, cif, bulaşık deterjanı ürünlerini kesinlikle kullanmayın. Bu malzemeler ürünün aşınarak deforme olmasına ve matlaşmasına kötü görünmesine sebep olur.
İlgili 21 soru bulundu
Cif, çamaşır suyu, bulaşık deterjanı vb. ürünleri kullanmayın. Bu temizleyiciler inox ürünlerde başarılı sonuçlar vermez; yüzeyin aşınmasına ve matlaşmasına neden olurlar.
Bulaşık deterjanı ile ocak silinebilir ve sonra mikrofiber bez yardımıyla durulanarak kurulama işlemi yapılmalıdır. İnatçı lekeler için çözücü spreyler kullanabilir ve sünger yardımıyla ovalayarak lekelerden kurtulabilirsiniz.
Cif Amonyaklı Krem - İçerdiği mikropartiküller ile en zor kirleri bile kolayca temizler. Cif Limon Kokulu Krem - İçerdiği mikropartiküller ile en zor kirleri kolayca temizlerken limon kokusu ile temizliğe ferahlık katar.
Cif krem, sprey ve jellerinin kolayca uygulanması sayesinde kireç, yağ, küf gibi zorlu lekelerle mücadelenizde en büyük yardımcınızdır.
Hangi Yüzeylerde Kullanılır? Ocak, fırın, mangal, davlumbaz, buzdolabı, banyo, lavabo, duşakabin, fayans arası, tuvalet, motorsiklet jantları, koltuk kumaşı gibi yüzeylerde zorlu kirleri ve lekeleri söker atar.
Karbonatın üzerine limon suyu dökün. Kirlerin kabararak yavaş yavaş çıkmaya başladığını göreceksiniz. Sıcak suyla ıslattığınız sünger ile köpükleri biraz ovalayarak temizleyin. Son aşamada da nemli bir bezle temizliği bitirebilirsiniz.
Kolay durulanması özellikle cam temizleme için oldukça idealdir. Okyanus esintisi ferahlığı taşıyan Cif her yer için rahatlıkla kullanılabilir ve kullanıldığı her yere parlaklık ve ışıltı getirir.
Ocakta birikmiş olan yağ ve kirleri doğal ve kısa yoldan temizlemek için ocağın tümüne özellikle de lekelerin olduğu kısımlara karbonat dökünüz. Daha sonra ise karbonatın üzerine limon sıkınız. Limonun asit özelliği ile karbonat birleştiğinde güçlü bir etki oluşturacaktır ve lekeleri, yağları kaldıracaktır.
Bu güçlü çok amaçlı yüzey temizleyici; mutfak, banyo, salon ve antre gibi evinizin tüm alanlarında yağ ve kirleri söker atar.
Cam fırın kapağındaki kirlerin üzerine Cif Ultra Hız Yağ Çözücü Sprey sıkın ve 10 saniye bekleyin. Sonra Cif Cam Temizleyici Bez ile kirleri temizleyin. En parlak sonuç için fırın kapağının üzerinden Cif Cam Sprey ile geçebilirsiniz. Cif ile fırın kapağınızı temizlemek işte bu kadar kolay!
Çamaşır Suyu, Aseton ve Cif gibi Kimyasallar
Cif de üstün beyazlatma yeteneğine sahip olan malzemeler arasında yer alıyor. Bu malzemeyi kılıfın üzerine bir miktar sıkıp, diş fırçası ile ovmanız yeterli oluyor. Bir süre sonra sararan yerlerin renginin açıldığını görmek kaçınılmaz oluyor.
Eğer parlak dolapların varsa temizliğe başlamadan önce seçeceğin temizlik malzemelerinin bu yüzeyi çizmeyeceklerine emin olmalısın. Cif gibi bazı kimyasal temizleyiciler bu tarz yüzeylerde çizilme yapabiliyor. Onlar yerine bulaşık deterjanı, cam suyu ya da soda, sirke gibi doğal malzemeler kullanmanda fayda var.
Profesör. Beyaz cif, mermer tozu içerir ve araç boyasında ağır aşındırıcı etkisi yapar. Boyayı inceltir ve kılcal çizik oluşturur. Yani zararlıdır.
Güç harcamadan, parmak izleri ve yağ lekelerine elveda deyin. Evyenizin erişilemeyen noktalarını temizleyebilmek içinse fırçaya biraz Cif sıkarak kirlerin üzerinden geçin. Son olarak ıslak bir bez yardımıyla ya da suyu direkt olarak üzerine tutarak kirlerin akıp gitmesini izleyin. Buna bayılacaksınız.
Fayans ve diğer banyo yüzeylerinizde kalıntı bırakmaz ve mükemmel parlaklık sağlar. Fayanslardan küvete, duşakabinden lavaboya kadar banyonuzdaki tüm yüzeylerde kusursuz temizlik ve göz alıcı parlaklık elde etmenize yardımcı olur.
Etkili bir yüzey temizleme işlemi için ihtiyacınız olan sihirli formül, tüm yüzeyler için geliştirilen Cif Sprey Her Yer Leke Uzmanı oluyor.
Mutfak Tezgahı Temizliği
Tezgahı temizlemeden önce üzerindeki bütün malzemeleri kaldırın, ardından cif sıkıp bir süre bekleyin. Cif iyice tezgahtaki yağı çözdükten sonra bir bez yardımıyla silin. Mutfak temizliği bu kadar!
Derin kabın içine güzelce yerleştirdiğiniz ocak gözlerinin üzerine sirke, limon tuzu ve kaynar suyu ekleyin ve bir süre kaynatın. Bir süre kaynatılan ocak gözlerini soğumaları için bekletin. Beklenen süre içinde limon tuzu ve sirkenin etkisiyle ocak gözlerinin üzerindeki yağ ve kirler iyice yumuşamış olacaktır.
Kirli ve yağlı olan gözleri, sıcak su ve bulaşık deterjanı ile yıkayabilirsiniz. Ayrıca, gözlerin yağ birikintilerini temizlemek için, biraz sirke ve su karışımı kullanabilirsiniz. Gömme ocaklar da, temizliği zor olan bir diğer ocak türüdür. Gömme ocakların temizliği, ocak kapaklarının açılması ile başlar.
Kararmış ocak başlıkları nasıl temizlenir? Ocak gözlerini sıcak suyun içerisinde bekletip kararan yerlerin yumuşamasını sağlayın. Daha sonra tel ve bulaşık deterjanı ile ovalayın. Duruladıktan sonra kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri