Ödem söktürücü çayların öğlen içilmesi önerilmez çünkü gün içerisinde tuvalete daha çok gitmeniz gerekir. Bir ay gibi bir süre boyunca günde iki kere ödem söktürücü çay tüketimi vücudunuza yardımcı olmak adına yeterli olacaktır.
Yani günlük sıvı tüketiminiz en az iki litre olmalı. Bir litresi ödem atıcı su, bir litresi de normal su olmalıdır. Bu kürü haftada 2 gün uygulayabilirsiniz. Daha fazla yapmayın.
Aç veya tok karna içilmesi farketmiyor. Hamilelerin kullanması sakıncalı olabilir kullanmamanızı tavsiye ederim. Vücuttan ödemi yağları hızla atan bir detokstur. İçimi gayet güzel severek tüketeceğiniz bir detoksdur.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Ecem Baydı Ozman “Ödem çayları veya ödem içecekleri genel olarak farklı bitki, sebze veya meyve türleri karıştırılarak hazırlanıyor ancak bu karışımlar kişide tam bir kilo kaybı sağlamazken, ödem atmaya destek olabilse de zaman zaman faydadan çok tehlike saçabiliyor.
“Kilo ile ödem karıştırılır mı?” sorusunu Diyetisyen Gürhan şöyle yanıtlıyor: “Aşırı kiloluysanız, beden kitle indeksiniz 30'u geçtiyse zaten ödemsiz bir anınız olmuyor. Örneğin 20-30 kilo fazlası olan bir kişinin 4-5 kilo ödemi oluyor ve bunun atılması zaman alıyor.
İlgili 35 soru bulundu
Ödem belirtileri şunları içerir:
Dokularda, özellikle kol ve bacaklarda, cilt altında ortaya çıkan şişlik. Ciltte gerginlik ve parlama. Şişlik olan bölgelere birkaç saniye baskı yapılıp bırakıldıktan çukurluk oluşması Artmış karın büyüklüğü
Kilonuzda sıklıkla 1 ila 2 kilogramlık değişiklik oluyorsa dikkat! Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Eda Ağıllı, kişinin vücut ağırlığında sıklıkla 1 ila 2 kilogramlık değişiklik oluyorsa bunun ödem probleminin habercisi olabileceğini belirtti.
Ödem attıran bitkiler arasında da ada çayı, limon, ıhlamur, yeşil çay, anason, kantaron otu, rezene, nane limon ve biberiye vardır. Bakıldığında hem zayıflatan hem de ödemi attıran ortak bitkilere rastlarız. Örneğin yeşil çay ve biberiye bu ortak bitkiler arasındadır.
ÖDEM SÖKTÜRÜCÜ ÇAY NE ZAMAN İÇİLİR? Ödem söktürücü çay ilk olarak bir kez sabah içilmelidir. Daha sonra ise, akşam yemeğinden önce içilmelidir. Akşam bir bardak ödem söktürücü çay içmek gece siz uyurken bile vücudunuzdaki toksinlerle savaşmaya yarayacaktır.
Maydanoz, adaçayı, ıhlamur, kantaron otu, anason, biberiye, rezene ve nane limon ödem atma konusunda çok iyidir. Günde en az 2 litre su içmeye çalışın.
ÖDEM ATICI TARİF
Gece yatmadan önce 1 bardak suya,1 adet kuru hurma koyup bekletin. Sabah hem suyu hem hurmayı tüketin. Bağırsak hareketlerinin hızlanmasını ve ödemin atılmasını sağlar.
Ödem Atıcı Su Nasıl Yapılır? 1 litre suyun içerisine; her biri 250 ml sudan yapılmış yeşil çay, kiraz sapı ve mısır püskülü çayı ekleyin. Suyun içerisine 2-3 adet dilimlenmiş limon atın. Suyu 1 gece buzdolabında dinlenmeye bırakın ve ertesi gün, gün içerisinde az miktarlarda tüketin.
"Ödem nasıl atılır?" sorusuna verilecek en önemli cevap, tuz alımını azaltmak olacaktır. Tuz alımınızı azaltın. Vücuttaki fazla tuz, dokulara su çeker, bu nedenle tuz tüketimini azaltmak ödemi azaltabilir. Düşük tuz diyetini sürdürmek için bir beslenme uzmanına veya diyetisyene danışabilirsiniz.
Ödem; hücreler arasında vücudun susuz kalması, dolaşım bozuklukları ve kullanılan ilaçlardan dolayı oluşan sıvı birikimleridir. İdrar yoluyla atılabilen ödem; idrar söktürücü ilaçlar veya bitkisel çaylar ile giderilebilmektedir. Ödem çeşidi bakımından 2'ye ayrılmaktadır.
FİZİKSEL AKTİVİTE: Düzenli yapılan egzersiz vücuttaki sıvı dengesininde korunmasına ve düzenlenmesine yardımcı olmaktadır. Gün içinde yapıcağınız 30-45 dk tempolu yürüyüş ödem probleminizi azaltacaktır.
Süzgeç ile süzerek ister soğuk ister sıcak olarak tüketin, ödem ve yağlardan kurtulun. Afiyet olsun.
Çayla ilgili sıklıkla sorulan bir diğer soru ise “siyah çay ödem tutar mı” sorusudur. Eğer gün içinde yeterli miktarda su içmiyor, üzerine bir de 4 fincandan fazla çay içiyorsanız, ödem ve şişkinlik sorunu yaşayabilirsiniz.
Süt, yoğurt ve kefir, içerdikleri zengin kalsiyum sayesinde vücut sıvılarında mineral dengesini sağlayarak ödemin oluşmasını önlüyor. Her gün ortalama 2-3 porsiyon (2-3 su bardağı kadar) süt ve süt ürünü tüketmek hem sağlıklı beslenme hem de şişkinlik oluşumunu önlemede çok yardımcı.
Genellikle adet dönemlerinde baskülde normal kilodan 2 ile 3 kilo fazla çıkılır. Bazı kadınlarda sadece 1 ile 1,5 kilo alındığı gözlemlenebilir. Adet döneminin sona ermesiyle beraber kadınlar eski kilolarına yeniden kavuşur. Vücuttaki ödem, tüketilen gıdalardan da etkilenir.
Tuz tüketiminin artması, yüksek karbonhidratlı beslenme, yetersiz su içmek, regl dönemi, hareketsiz bir yaşam ve kilo artışı ödemin başlıca sebeplerini oluşturuyor.
Üşütme ile karın şişliği, hazımsızlık ve gaz problemleri yaşanabiliyor. Dolasıyla tartıda gördüğünüz artılar "fazla kilo" değil. Gazdır o gaz, kilo olsa duramazsın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri