Off-road tipi atv motosikletlerinde plaka çıkartma zorunluluğu olmadığı için ehliyete ve vergi ödemeye gerek kalmıyor. On-road yapmak istediğinizde plaka çıkartılıp, trafiğe çıkma ile ilgili kuralların tümüne uymanız gerekir.
Merhaba. Bildiğiniz üzere ofF road ATV'ler ile trafiğe çıkmak yasak.
Off Road: Dağ yolları, Ormanlık alanlar, Çiftçilik yapılan boş arazi, Deniz kenarı, Kum vs.. yani trafiğe kapalı alanlarda kullanılar. Trafik uygunluk belgesi yoktur ve dolayısıyla Ruhsat çıkarılamaz. -A2 Ehliyet ile kullanılır.
T3 belgeli, yani traktör statüsünde plaka çıkartılan ATV'ler, B sınıfı sürücü ehliyet ile şehir içinde kullanılabilmektedir. Aynı zamanda sıfır kilometre aldığınızda, ilk muayene 3 yıl sonra şeklindedir.
İlgili 31 soru bulundu
Öncelikle belirtmek gerekir ki, ATV'ler (All Terrain Vehicle) Türkiye'de trafiğe çıkabilen araçlar arasında değildir. ATV'ler, genellikle off-road parkurlarda kullanılan, dört tekerlekten çekişli, çift kişilik araçlardır. Ancak, T3 belgesi ile ATV'lerin trafiğe çıkması mümkün hale gelir.
Öncelikle şu duruma açıklama getirmek gerekir; B sınıfı olarak 3 farklı sınıf bulunur. Bunlar; B1, BE ve B'dir. B1 sınıfı ehliyette 16 yaş ve üzerin olma şartı aranır ve bu ehliyet ile dört tekerlekli motosiklet sınıfındaki araçlar kullanılabilir. Bu araçlara en bilinen örnek ATV olarak tarif edilen araçlardır.
Off-road kelime anlamı “yol dışı” demektir. Yani trafiğe açık olmayan hatta yol olmayan arazi şartlarında kullanılabilen araçlar içinde kullanılır. Off-road yapmak için kullanacağınız araç ehliyete ihtiyacınız olup olmayacağını belirler.
İki koltuklu ATV yolcuları, elleri arka tutamaklarda, ayaklarını basamaklara sıkıca yerleştirirken dik oturabilmelidir. Yolcular da doğru giyinmeli ve kask takmalıdır.
Şehir içi ATV kullanılır mı? diye soracak olursanız evet kullanılır ama eğer asfalt lastiği varsa.
Almadan evvel bilmek istiyorum Off-road donanımlı araçlar, muayene de sorun yaşıyor mu? Trafikte her saat olma hakları var mı? Teşekkürler! Şahin Eken Abartı olmadiği sürece sıkıntı olmaz muayenede .
Off-road için tasarlanan ATV'ler, "dörtlü" veya "dört tekerlekli" olarak da bilinirler, tipik olarak dört tekerleğe, bir koltuğa oturma pozisyonuna ve direksiyon için gidonlara sahiptir. Zorlu yollar, dar yollar, derin çamur ve dik yokuşlar, birçok ATV sürücüsü için olağan arazilerdir.
500 cc motorun hızı, motorun gücü, ağırlığı ve sürüş tarzına bağlı olarak değişir. Genel olarak, 500 cc motorlar 150-200 km/s hıza ulaşabilir.
Azami Hız 65 Km/h
Her koşulda ve her arazide yolların tek sahibi sizsiniz.
Motosiklet vb. iki ya da üç tekerlekli araçlar ve römorkları ilk 3 yaş ve sonrası her 2 yılda bir kez araç muayenesinden geçer.
Sonuç olarak, ATV motorunun rodaj sürecinde uzun yolculuklar genellikle önerilmez. Ancak, gerekli önlemler alındığında ve motor düşük hızlarda ve düşük devirlerde tutulduğunda, bu tür bir yolculuk mümkün olabilir.
bahsettiğiniz motor adında geçtiği gibi atv ise, son hızı düşük, torku yüksek bir makinedir. yani sadece asfalt için değil; kumda, tepede de gidebilmesi gerek. 150cc ile de ancak o kadar oluyordur.
Off road olanlar hem noterliklerde hem de taraflar arasında yazılı bir sözleşme ile satışı yapılabiliyor. Bayiler ve EGM tarafından yapılan araç tescil işlemlerini dışındaki tüm tescil işlemleri Noterler tarafından yapılacaktır.
UZUN KOLLU GÖMLEK VE PANTOLON. Kendinizi sıyrıklardan, çentiklerden, kesiklerden ve güneşten korumak için uzun kollu bir üst ve dayanıklı bir pantolon giyin. Giysilerinizin nasıl durduğu da önemlidir. Kıyafetinizin çok bol veya bol olmaması gerektiğini unutmayın.
Değerli Off Road severler, bu bölümde off road nedir sorusuna birlikte cevap aramaya çalışacağız, eğer yol olmayan yere 4x4 arazi aracınız ile gidiyorsanız bu off road'dur, daha doğrusu binek araçlar için özellikle düzenlenmiş satıh içermeyen yollarda yapılan da off road'dur.
Elektrikli Scooterlarımızda ehliyet şartı aranmamaktadır, En az 16 yaş, kimlik veya pasaport yeterlidir. ATV kiralamaları için B sınıfı otomobil ehliyeti yeterlidir.
Genellikle, bir ATV'nin yakıt tüketimi, saatte 3 ila 10 litre arasında değişebilir. Ancak bu değerler, yukarıda bahsettiğimiz faktörlere bağlı olarak önemli ölçüde değişebilir.
CF 1000 ATV HEMEN TESLİM B EHLİYET KULLANIR+4X4YENİ KASA+12 TAKS İstanbul, Eyüpsultan, Çırçır Mh. Vade Vade seçin.
B1 Sınıfı Ehliyet ile Manuel ve Otomatik vitesli ATV – 4 tekerlekli Motosiklet ve Motorlu Bisikletleri Kullanabilirsiniz.
B sınıfı ehliyet, güç sınırı 15 kv'ı geçmeyen, yük taşımacılığında kullanılmayacaksa 400 kg'dan; kullanılacaksa da net ağırlığı 550 kg'dan fazla olmayan dört tekerlekli motosikletleri kapsıyor. Yaş sınırı 16 olan ehliyete sahipseniz M sınıfına dahil olan araçları da kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri