Off-road tipi atv motosikletlerinde plaka çıkartma zorunluluğu olmadığı için ehliyete ve vergi ödemeye gerek kalmıyor. On-road yapmak istediğinizde plaka çıkartılıp, trafiğe çıkma ile ilgili kuralların tümüne uymanız gerekir.
Öncelikle belirtmek gerekir ki, ATV'ler (All Terrain Vehicle) Türkiye'de trafiğe çıkabilen araçlar arasında değildir. ATV'ler, genellikle off-road parkurlarda kullanılan, dört tekerlekten çekişli, çift kişilik araçlardır. Ancak, T3 belgesi ile ATV'lerin trafiğe çıkması mümkün hale gelir.
Bu durumda, plaka takmak da genellikle gerekli değildir. Bununla birlikte, bir ATV'nin kullanım amacına bağlı olarak, bazı ülkelerde plaka takmak zorunlu olabilir. Bir off-road ATV'nin plaka takması gerekiyorsa, ATV'nin tasarımı ve kullanım koşulları göz önüne alınarak belirli gereksinimler yerine getirilmesi gerekir.
Sonuç olarak, ATV'lerin otobanlarda kullanımı yasak olduğu gibi güvenlik açısından da uygun değildir. ATV sürücüleri, ATV kullanımının yasal olduğu alanlarda sürüş yapmalı ve ATV sürüşü için belirlenmiş kurallara uymalıdırlar.
Off road olanlar hem noterliklerde hem de taraflar arasında yazılı bir sözleşme ile satışı yapılabiliyor. Bayiler ve EGM tarafından yapılan araç tescil işlemlerini dışındaki tüm tescil işlemleri Noterler tarafından yapılacaktır.
İlgili 34 soru bulundu
-A2 Ehliyet ile kullanılır. Malesef vergisi "0-1300cc - Otomobil - Kaptıkaçtı - Arazi Taşıtı ve Benzerleri" üzerinden alınıyor. Maliye bakanlığı bu konuda uyanık davranmış, Ruhsatta Motosiklet yazıyor, vergilendirmesi araba gibi oluyor ve A2 ehliyet kullanılıyor.
Bununla birlikte UTV'ler ise ruhsatlandırma ve tescil aşamalarında iki farklı araç olarak görünüyor. Nitekim bazı UTV araçları Türkiye'ye “motosiklet” olarak getirilip, o şekilde ruhsatlandırılıyor. Dolayısıyla A2 sınıfı motosiklet ehliyeti yeterli olabiliyor.
Öncelikle şu duruma açıklama getirmek gerekir; B sınıfı olarak 3 farklı sınıf bulunur. Bunlar; B1, BE ve B'dir. B1 sınıfı ehliyette 16 yaş ve üzerin olma şartı aranır ve bu ehliyet ile dört tekerlekli motosiklet sınıfındaki araçlar kullanılabilir. Bu araçlara en bilinen örnek ATV olarak tarif edilen araçlardır.
ATV'ler, tasarımları gereği kapalı bir kabinleri olmadığı için, sürücünün ve varsa yolcunun başını koruyacak ekstra bir güvenlik önlemi gereklidir. Bu nedenle T3 belgesine sahip ATV'lerde kask takma zorunluluğu getirilmiştir.
Motosiklet vb. iki ya da üç tekerlekli araçlar ve römorkları ilk 3 yaş ve sonrası her 2 yılda bir kez araç muayenesinden geçer.
500 cc motorun hızı, motorun gücü, ağırlığı ve sürüş tarzına bağlı olarak değişir. Genel olarak, 500 cc motorlar 150-200 km/s hıza ulaşabilir.
B1 ehliyet net motor gücü 15 KW'ı geçmeyen ve net ağırlığının 400 kg üst sınırı olan Dört tekerlekli ATV kullanacaklara verilir.
Volta Motor'da üretilen ürünler arasında elektrikli bisiklet, kickscooter ve teknoped kategorisinde bulunan hiçbir ürün için plaka şartı aranmamaktadır. Benzinli; moped, motosiklet, Elektrikli; moped, motorlu bisiklet ve motosikletler için plaka tescili gerekmektedir.
Off-road tipi atv motosikletlerinde plaka çıkartma zorunluluğu olmadığı için ehliyete ve vergi ödemeye gerek kalmıyor. On-road yapmak istediğinizde plaka çıkartılıp, trafiğe çıkma ile ilgili kuralların tümüne uymanız gerekir.
Off-road için tasarlanan ATV'ler, "dörtlü" veya "dört tekerlekli" olarak da bilinirler, tipik olarak dört tekerleğe, bir koltuğa oturma pozisyonuna ve direksiyon için gidonlara sahiptir. Zorlu yollar, dar yollar, derin çamur ve dik yokuşlar, birçok ATV sürücüsü için olağan arazilerdir.
Polaris ve Bombardier(BRP) en iyi atv markalaridir. Polaris Amerikan, Bombardier(BRP) ise Kanada malidir.
T3 belgeli olarak geçen, yani traktör statüsünde plaka çıkartılan atvler, B sınıfı sürücü ehliyeti ile kullanılabiliyor. Aynı zamanda sıfır kilometre alırsanız, ilk muayene 3 yıl sonra ve trafik sigortasından muaf şekilde kullanılıyor.
ATV'ler için ruhsat almak isteyen kişiler, aracın gerekli belgelerini ve ATV'nin tüm standartları karşıladığını gösteren belgeleri ilgili kurumlara sunmalıdır. Bunun yanı sıra, aracın sigortası da olmalıdır. Unutmayın, ATV'lerin kamusal alanlarda kullanımı, yalnızca uygun ruhsat ve plaka ile mümkündür.
50cc motorda kask zorunludur. Yapılan yeni düzenlemelere göre 100cc altı motorlarda da artık kask kullanımı zorunlu hale gelmiştir. Aksi takdirde kullanıcılar cezai işleme tabi tutulur.
CF 1000 ATV HEMEN TESLİM B EHLİYET KULLANIR+4X4YENİ KASA+12 TAKS İstanbul, Eyüpsultan, Çırçır Mh. Vade Vade seçin.
Azami Hız 65 Km/h
Her koşulda ve her arazide yolların tek sahibi sizsiniz.
Sonuç olarak, ATV motorunun rodaj sürecinde uzun yolculuklar genellikle önerilmez. Ancak, gerekli önlemler alındığında ve motor düşük hızlarda ve düşük devirlerde tutulduğunda, bu tür bir yolculuk mümkün olabilir.
Eğer hız ve çeviklik arıyorsanız, bir ATV daha uygun olabilir. Daha çok yük taşıma kapasitesi, konfor ve stabilite istiyorsanız, bir UTV sizin için daha iyi bir seçenek olabilir.
utility track vehicle (utv) i.
ATV'ler tekerleklerin diş yapısı itibariyle asfaltta gitmeye müsait değildir. Geniş yarıklar ve çıkıntılı dişler bu tekerleğin kumlu veya topraklı yolda gitmesi için tasarlanmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri