Spor Bilgi Sistemi İle Tüm Spor Branşları İçin Sporcu Lisansı Nasıl Sorgulanır? Spor bilgi sistemi ile tüm spor branşları için lisans başvurusu ve sorgusu https://spor.sgm.gov.tr/EDevlet.aspx adresi üzerinden yapılmaktadır. Sporcuların tamamı kendi dallarında lisans sorgusunu bu sistem tarafından gerçekleştirmektedir.
Öğrencilerin spor karnelerine “E-Devlet-SporBilgiSistemi-SportifYetenekTaraması-YönlendirmeSporKarnesi” menüsünden ulaşabilirsiniz.
Sporcu kendi e-devlet kapısına veya velisi velayeti altında bulunan sporcu için kendi e-devlet kapısına giriş yaptıktan sonra e- devlet ana sayfasının arama bölümüne Spor Bilgi Sistemi yazarak Spor Bilgi Sistemi (Gençlik ve Spor Bakanlığı) yazısına tıklamalıdır.
MADDE 5- (1) Cimnastik spor dalında sporcu lisansı sahibi olabilmek için aşağıdaki şartlar aranır; a) 3 ile 85 yaş aralığında bulunmak, 1) Belirlenen yaş sınırını tamamlamış olmak, (2) Lisans başvurusu aşağıdaki belgelerle birlikte il ve ilçe müdürlüğüne yapılır; a) Spor yapmaya ve yarışmalara katılmaya elverişliliğini ...
Cevap: Sporcu veya görevlinin bir oyunda oynaması, görev alabilmesi için verilen uygunluk ve yetki belgesi.
İlgili 18 soru bulundu
Sporcu lisanslı sorgulama işlemleri https://spor.sgm.gov.tr/EDevlet.aspx adresi üzerinden tamamlanmaktadır. Öğrenciler kullanıcı adı ve şifreleri ile beraber bu sistemde kayıtlı olan lisans bilgilerine anında ulaşmaktadır. Okul için lisans çıkarmak isteyen kişiler de bu adres tarafından başvuruda bulunmaktadır.
Sporcu lisans bilgileri sorgulamak için e-Devlet sistemini kullanabilirsiniz. https://spor.sgm.gov.tr/EDevlet.aspx Bu adresten sporcu lisansı hakkında detaylara ulaşabilmeniz mümkündür.
Gençlik ve Spor İl/İlçe Müdürlükleri'nden alınacak olan Sporcu Lisans bedeli tüm branşlarda 1920 TL olup, bu bedel Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) banka hesabına yatırılacaktır. Benzer şekilde, yukarıda yer alan tablodaki tüm sportif belge bedellerinin de TOSFED'e ödenmesi gerekmektedir.
14/12/2019 tarihli ve 30978 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Sporcu Lisans, Vize ve Transfer Yönetmeliği uyarınca, 2020 sezonundan itibaren Sporcu Lisans İşlemleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl/İlçe Müdürlükleri tarafından yürütülmektedir.
(Ek-1) a) Spor yapmaya ve yarışmalara katılmaya elverişliliğini yazılı beyanla belgelemek, b) 18 yaşından küçükler için veli/vasi yazılı izin belgesi (Ek-2), 1) Veli izin belgesi, e-Devlet üzerinden de düzenlenebilir.
Sporcu sağlık raporu için ilgili sağlık kurumuna başvurmadan önce E – Devlet üzerinden gerekli bilgilerin doldurulması gerekir. E – Devlet sistemine giriş yapıp Sağlık Raporu Sevk sekmesini açarak gerekli bilgileri doğru bir şekilde doldurmalısınız. Bilgileri kaydettikten sonra sağlık kurumuna başvurabilirsiniz.
e-Devlet sistemine giriş yapın. Açılan sayfada sağlık bölümüne tıklayın. Sağlık Bakanlığı hizmetleri arasından “Sağlık Raporu Sorgulama ve Düzenleme” seçeneğini seçin. Karşınıza gelen ekranda “Yeni Sağlık Raporu Oluştur” seçeneğine tıklayın.
Yeni sistemde, sağlık raporunun alınabilmesi için öncelikle sporcunun aile hekimine SEVK işleminin yapılması gerekmektedir. Sevk işlemleri; ikamet ettiğiniz yerdeki ilçe spor müdürü tarafından ya da Bakanlık Spor Bilgi Sistemi (E-Devlet şifresi ile) üzerinden yapılabilir.
Düzenlenen spor yarışmalarına katılabilmek için, bu Yönetmelik hükümlerine göre lisans alınması ve bu lisansların her sezon il müdürlüklerine veya federasyonlara vize ettirilmesi zorunludur (Ek-1). İl müdürlükleri, spor federasyonları veya elektronik ortam dışında verilen lisanslar geçersizdir.
Lisans derecesi, lise eğitiminizi tamamladıktan sonra okuyabileceğiniz ilk yüksek öğrenim derecesi türüdür. Lisans dereceleri sanat, sosyal bilimler, bilim, mühendislik ve tıp gibi aklınıza gelebilecek çoğu konu ve alanı kapsar.
Spor kulüpleri adına kayıtlı olmayan sporcular kendi adlarına il müdürlüğünden ferdî sporcu lisansı alabilirler ve her yıl bu lisanslarını il müdürlüklerine vize ettirebilirler. İlk defa ferdî sporcu lisansı çıkaran sporcular hiç beklemeksizin kulüp adına lisans çıkarabilirler.
Sporcu lisans işlemleri il/ilçe müdürlüklerinden yapıldıktan sonra, Federasyon Müsabaka Otomasyon Sistemine kayıt yapılması gerekmektedir. Başvurular Federasyon Otomasyon sistemi üzerinden Kulüp Yetkilisi ya da İl Temsilcileri tarafından yapılacaktır.
İşlemlerin yapılabilmesi ekte bulunan evrakların ve vesikalık fotoğraf orijinallerinin kulübümüze ulaştırılması gerekmektedir. 2024 Yılı Ferdi Lisans başvuruları E-Devlet üzerinden yapılacaktır. 2024 Yılı Haziran sonuna kadar Kulüp lisans ve vize (Yenileme) için gereken ücret 750 TL'dir.
Lisans çıkarma işlemi ücretsizdir. Lisans başvuruları e-devlet'e giriş yapılarak gençlik ve spor bakanlığının spor bilgi sistemi içerisinde yer alan başvurular kısmının altındaki e-lisans kısmından yapılabilir.
MADDE 5 – (1) Sporcuların, spor yapabilmeleri ve yarışmalara katılabilmeleri için lisans sahibi olmaları gerekir. Lisans, sporcu lisansı veya sporcu kartı olmak üzere iki şekilde düzenlenebilir: a) Sporcu lisansı, kulüp lisansı ya da ferdi lisans olarak ikiye ayrılır ve her spor dalı için ayrı düzenlenir.
MADDE 8- LİSANSIN GEÇERLİLİK SÜRESİ (1) Herkes İçin Futbol Lisansı verildiği tarihten itibaren 36 ay süre ile geçerli olacaktır. (2) Lisans geçerlilik süresi dolan futbolcuların organizasyonlara katılmaları lisans işlemlerini yenilemelerine bağlıdır.
Madde 6- Sporcuların tescil işlemleri l Ekim – 30 Eylül tarihleri arasında yapılır ve aşağıdaki belgeler aranır, 6.1-Reşit olmayan sporcular için velisinin izin belgesi, lisans çıkarabilmesi için 7 yaşını doldurması ve 8 yaşında olması gerekir.
Türkiye'de toplam 13 milyon 567 bin 158 lisanslı sporcu bulunuyor. Lisanslı sporcuların 8 milyon 962'si erkek, 5 milyon 566 bin 196'sı ise kadınlardan oluşuyor. Kadınların, lisanslı sporcuların yüzde 41'ini oluşturmasına karşın Avrupa ve dünya şampiyonalarında erkeklerden daha fazla madalyası var.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri