Kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrenciler beklemeli öğrenci olarak adlandırılır; bekleme süresi azami eğitim-öğretim süresine dahil edilir. Öğrenci, beklemeli statüde kaldığı sürece öğrencilik haklarından yararlanamaz.
Öğrenimlerine devam etmek ve kayıt haklarını kaybetmek istemeyen öğrencilerimizin bu süreçte kayıtlarını yeniletmeleri gerektiğini belirtir bu nedenle beklemeli demesinin sebebi sistemin kaydınızı yeniletmenizi beklemesidir yenilenmez ise bekleme pasif duruma düşerek kaydınız üniversiteden silinebilecektir...
Beklemeli TDK sözlük anlamı şu şekildedir: sıfat Sınıfta kalıp derslere devam etmeyen (öğrenci)
Pasif öğrenciliği aktifleştirmek için, kayıt yenileme işleminin yapılması gerekir. Kayıt yenileme işlemi, her akademik yılın başında yapılır. Kayıt yenileme işlemini yapmak için, öğrencilik bilgileri ile birlikte ilgili bankaya kayıt yenileme ücreti yatırılır.
Kayıt yenileme işlemini yaptırmayanlar dönem sınavına katılamaz Öğrenci sistemde pasif olarak gözükür. Kayıt yenileme ücreti yatırdıktan sonra öğrenci durumu sistemde aktif olarak güncellenir.
İlgili 41 soru bulundu
17 Nisan 2020 tarih ve 31102 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun “Açık öğretim sisteminde üst üste dört dönem kayıt yenileme koşullarını yerine getirmeyen öğrencinin ilgili programdan ilişiği kesilir.” hükmünü içermektedir.
Pasif öğrenci yazan kişilerin kayıtlı oldukları üniversitenin akademik takvimine göre ders seçim işlemlerini yapmalarının ardından danışman onayı ile aktif öğrenci yapılması mümkündür.
Pasif öğrenci üniversitelerde kullanılan bir tabirdir. Okullarını donduran ve ders seçimlerini belirlenen sürede yapmayan öğrenciler, pasif öğrenci konumuna getirilir.
Kayıt yenileme tarihleri içinde öğrencilerimiz, kayıt yenileme işleminin gerçekleşip gerçekleşmediğini, aof.anadolu.edu.tr adresi öğrenci otomasyonu bağlantısından mutlaka kontrol etmelidir.
2015-2016 Eğitim Öğretim yılı Bahar yarıyılında ders kaydı yapan öğrenciler Öğrenci Bilgi Sisteminde "Aktif", ders kaydı yapmayan öğrenciler ise "Pasif" olarak gözükecek, bilgileri YÖKSİS'e bu şekilde aktarılacaktır. Öğrenim durumu "Pasif" olarak gözüken öğrenciler, öğrencilik haklarından yararlanamayacaklardır.
e okula kurum yönetici hesabıyla giriyorsunuz. oradan kurum işlemleri bölümünde "şök sınıf tekrarına kanalar" bölümünde "veli isteği sınıf tekrarı" na tıklayıp öğrenciyi bulup kaydediyorsunuz. sınıf geçme defterinde sınıf tekrarı olarak çıkıyor. bilginize.
Soru: 2. Dönem Sınavlarına girmezsem karnemde 2.dönem notlarım olmayacak mı? Cevap: 2. Dönemde yapılacak sınavlara girmeyi tercih etmeyen öğrenciler 1. dönem notlarıyla değerlendirileceğinden ikinci döneme ilişkin notları olmayacaktır.
E OKUL NE ZAMAN KAPANIYOR? E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi VBS öğrenci ve veliler için 7/24 hizmet veriyor. Bu noktada sistemde herhangi bir kapanma olmayacak. Öğrenci, öğretmen, veliler ve idare için e okul VBS karne gününe kadar açık olacak.
E-devlet kapısı (https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir) üzerinden sayfanıza giriş yaparak, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı kurumuna giriniz. Ardından Öğrenci Belgesi Sorgulama sekmesine tıkladığınızda öğrencisi olduğunuz okul sayfada listelenecektir.
ADIM-1 : turkiye.gov.tr adresine gidiniz ve sisteme giriş yapınız. ADIM-2: Ana ekrandaki arama kısmına '' Öğrenci Belgesi Sorgulama '' yazarak aratınız. ADIM-3: Aramadan sonra birçok seçenek sıralanacak buradan '' Milli Eğitim Bakanlığı/Öğrencilik Belgesi Sorgulama '' yazan bölüme tıklayınız.
Bunun için T.C kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapılır. Daha sonra arama kısmına "Öğrenci Belgesi Sorgulama" yazılır. Sonrasında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı olarak iki farklı seçenek gelmektedir. Buradan ilgili kısmı seçerek öğrenci belgesine ulaşılır.
Aktif Öğrenci: Yeni kayıt yapan veya içinde bulunulan dönem için kayıt yenileten öğrencinin öğrencilik durumu. Aktif öğrenci, öğrencilik haklarından faydalanan ve sınavlara girebilen öğrencidir. Donuk Öğrenci: İçinde bulunulan dönem için kaydını yeniletmeyen öğrencinin öğrencilik durumu.
Öğrencilik durumu aktif ya da donuk olan öğrenciler, bu işlemi yaptırmak için bankaya yönergede belirtilen kayıt ücretini öder. Dekontu ile birlikte İrtibat Bürolarına gider kayıt yenileme işlemini yaptırır. Kayıt yenileme işlemi öğrenci numarasından erişilerek yapılır.
Ders seçim işlemi aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden yapılabilecek. AÖF kayıt yenileme ücretleri Ziraat Bankası ATM'lerinden yatırılabilecek. Öğrencilerin aof.anadolu.edu.tr adresinden kayıt yenileme işleminin gerçektirildiğini kontrol etmesi gerekiyor.
Pasif Öğrenci Derse Girebilir mi? Pasif öğrencilerin derslere girmesi, üniversitelerin yönetmeliğine aykırıdır. Pasif statüdeki öğrenci, üniversitenin derslerini alamadığı gibi, üniversitenin kütüphane ya da diğer öğrenci hizmetlerinden de çıkarılabilmektedir.
AÜ rektörü Çomaklı: Pasif öğrencilere indirimli kart verilmiyor.
Herhangi bir nedenle kaydını donduran veya pasif olan adaylar Merkezi Yerleştirme Puanı ile (Ek Madde 1) yatay geçiş yapabilir.
Konuya açıklık getiriyorum hemen, pasif öğrenci olunca askerlik tecilin bozulmuyor. Eğer azami süreyi doldurmadıysan yani mesela 4 yıllık bölümler için 7 yıl gibi bir süresi vardı sanırım o süreyi doldurmadığın sürece askerlik tecilin bozulmuyor.
Türkçede pasif kelimesi edilgen ya da çekingen ve durgun bir şekilde ifade edilmektedir. Ülkemizde aynı zamanda sosyal olmayan kişiler için yani asosyal olan kişiler için de pasif kelimesi kullanılmaktadır.
Ders kayıt ve ders seçimi işlemleri sonuçlanıncaya kadar, öğrencilerimizin YÖKSİS'te pasif görüneceklerdir. Dolayısıyla e-devletten belge alamayacaklardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri