Botox enjeksiyonlarının neden olduğu göz kapağı düşüklüğü tipik olarak geçicidir ve birkaç haftadan birkaç aya kadar kendi kendine geçer. Ancak, bazen daha uzun süre alabilir.
Teorik olarak Botoks enjeksiyonu sonrasında hastaların yaklaşık %1'inde göz kapağı düşmesi veya çift görme olabilir.
Gerçek göz kapağı düşüklüğünün tek tedavisi cerrahidir.
Kaş kaldırma işleminde cerrahi müdahale olmadan “Botoksla kaş kaldırma” yöntemi uygulanır. Kaşların yukarı kaldırılması, kaş düşüklüğü adına pratik ve son derece başarılı bir yöntem olmuştur.
Botoks uygulamalarının bir komplikasyonu olan göz. kapağı düşüklüğü çeşitli tedaviler ile düzeltilebiliyor. Ancak, bu tedavilere rağmen düzelme 2-2,5 ay. içerisinde sağlanabiliyor.
İlgili 26 soru bulundu
Botoksun neden olduğu göz kapağı sarkması tipik olarak tedaviden birkaç gün ila bir hafta sonra ortaya çıkar ve kendi kendine kaybolmadan önce birkaç hafta ila birkaç ay sürebilir. Göz kapağının hafif düşmesinden gözbebeğinin tamamen kapanmasına kadar sarkıklığın derecesi değişebilir.
Böyle durumlarda belli noktalara yapılacak minik bir doz botoks enjeksiyonu ile düşen kaşın durumuna göre tekrar yukarı kaldırmak mümkün olabiliyor. Hiçbir şey yapılmasa bile, göz kapağı düşüklüğü sorunu, özel bir göz damlası yardımıyla hafifletilebilir. Zaman içerisinde tamamen geçecek bir durumdur.
Botoksun etkisi ne kadar sürer? Botoksun etkisi genel olarak 3-5 ay sürer. Botoks etkisinin 3 ayda sona erdiği veya 6 ay sürdüğü kişiler de vardır. “Botoks yaptıranların yorumları” ilk kez Botoks yaptıranlar ilk botoksun 2-3 ay sürdüğü ancak ikinci Botoks uygulamasından sonra daha uzun sürdüğünü söyleyecektir.
Botoks Uygulaması Sonrası Yapılmaması Gerekenler: İşlem sonrası 3-4 saat boyunca uzanmayın ve eğilmeyin. İşlem sonrası enjeksiyon bölgelerine 24 saat boyunca sürtünme veya basınç uygulamayın. İşlem sonrası 24 saat boyunca sıcak duş veya banyo yapmaktan kaçının.
Botoks Tutmazsa Ne Yapmalı? Botoks enjeksiyonu tutmazsa öncelikle uygulamayı yapan doktorla iletişime geçilmelidir. Botoks enjeksiyonlarının başarısının büyük ölçüde uygulama tekniğine bağlı olduğu unutulmamalıdır. Botoks tedavisinden istenilen sonuç alınamadığında genellikle dozun artırılması tercih edilir.
Göz kapağı düşüklüğünün tedavisinde egzersizlerin yeri yoktur. Hiçbir egzersiz göz kapağı düşüklüğünü engelleyemez ve tedavi edemez.
Göz Kapağı Düşüklüğü (Pitozis) Kimlerde Görülür? Pitozis, yeni doğan bebeklerde oluşabileceği gibi göz üzerine darbe alan ya da göz hastalıkları ile karşılaşan yetişkinlerde de görülebilir. Yaş alma ile kas tembelliği sonucunda da oluşabilir.
Sonradan ortaya çıkan en önemli sebep göz kapağında yaşa bağlı oluşan değişikliklerdir. Ayrıca yaralanmalar, uzun süreli kontakt lens kullanımı, enfeksiyonlar, alerjik hastalıklar, tümörler, bazı kas ve sinir hastalıkları kapak düşüklüğüne neden olabilir.
Uygulama sırasında damara denk gelirse küçük morluklar olabilir. Bu da bir hafta içinde sararıp kaybolur. İstenilen sonuca ulaşmak için hekiminizle önceden konuşup nasıl bir tedavi istediğinizi söylemenin önemi büyüktür.
Masseter kasına yapılan botoks enjeksiyonu 5 dakika kadar süren, ağrısız ve konforlu bir uygulamadır. İşlemin ardından ortalama 1 hafta içinde kasın küçüldüğünü gözlemleyebilir ve çene hattında 2 hafta gibi bir sürede gerçekleşen değişimi fark ederler.
İşte botoks sonuçlarından memnun olmayan kişilerin cevabını en çok merak ettiği soru bu. Aşırıya kaçılan ya da hatalı uygulanan hyalüronik asit bazlı dolgularda işlemin etkisini yitirmesini beklemeye gerek kalmadan dolgu maddesini eritebilmek mümkün.
Alın botoksu yapıldıktan sonra yüz bölgesinin tamamına en az 6 saat boyunca su değmemelidir. Yani botokstan sonra yüz yıkama ve duş alma gibi etkinlikler için beklenmelidir. Alın botoksu yaptırıldıktan sonra en az 2 gün alkol alınmaması tavsiye edilir.
4 saatten sonra bütün hareketler özgürce yapılabilir. Botox uygulamasından hemen sonra bol bol mimik yapmak önerilir. Bu sayede botoksiun kaslar arasına yerleşmesi kolaylaşmış olur. Botoks uygulaması iğneli bir yöntem olduğundan, uygulama alanında morarma olabilir.
Botoks işleminden sonra etkinin başlaması genellikle 2 ila 7 gün arasında değişir, bu etki uygulanan botolinum toksinin tipine, uygulanan bölgenin büyüklüğü veya küçüklüğüne ve kişilerin cilt yapılarına göre farklılaşmaktadır. Botox uygulamasının tam etkileri en geç 2 hafta içerisinde etkin sonuçlarını vermektedir.
Botoks arası, kişinin kas yapısı, cilt tipi ve uygulama yapılan bölgeye bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Ancak genel olarak botoksun etkisinin tamamen kaybolmasını beklemek yerine etkinliğin azalmaya başladığı dönemde tekrarlanması önerilir. Bu nedenle botoks aralığı genellikle 3 ila 6 ay olarak belirlenir.
-----Uygulama günü yüz üstü yatmayınız. -----Uygulamanın yapıldığı gün alkol almayınız. -----24 saat boyunca aşırı egzersiz ve spordan kaçınınız. -----3 gün boyunca çok sıcak duş, hamam sauna gibi sıcak ortamlardan uzak durunuz ve botoks yapılan bölgeye fön gibi sıcak uygulamalar gelmesini engelleyiniz.
Alkol ve Sigara: Botoks sonrası alkolden ve sigaradan kaçının. Bu maddeler kan dolaşımını hızlandırabilir ve toksinin yayılmasını etkileyebilir. Isı ve Güneş: Botoks sonrası işlem yapılan bölgeye aşırı sıcak (Özellikle alına yakın fön makinası tutulması) veya güneşe maruz kalmaktan kaçının.
Yüzü veya başı öne doğru eğmek hatalı bir hareket olacaktır. Ayrıca sırt üstü uyunmalı ve işlemden sonraki iki saat içinde duş alınmamalıdır.
Botoks yaptırdıktan sonra, botoks yapılan enjeksiyon bölgesine masaj yapmak veya ovalamak isteyebilirsiniz, ancak bundan kaçının. Botoksun sizin masaj hareketleriniz ile yer değiştirmesi istenmeyen komplikasyonlara yol açabilir. Botoks sonrası 48 saat o bölgeye masaj yapmaktan kaçının.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri