Öncelikle güvenliği ihlal edici durumlar oluşturması nedeniyle üniversite öğrencisi olmayan kişilerin yurtta kalması uygun bulunmuyor.
Sadece nöbetçi yurtta barınma imkânınız bulunmaktadır. Yurt tercihinde bulunamazsınız. BU İMKÂNDAN İLGİLİ BELGELERİN İBRAZI HALİNDE KREDİ VE YURTLAR KURUMU YURTLARINA KAYITLI OLMAYAN ÖĞRENCİLER DE YARARLANABİLMEKTEDİR.
YAZ AYLARINDA AÇIK KALACAK NÖBETÇİ YURTLAR
il müdürlüklerine veya nöbetçi yurtlara başvurması gerekmektedir. Nöbetçi yurtlarda kalmak için yurt öğrencisi olma şartı aranmamaktadır. Yurtlarda kayıtlı olmayan öğrenciler de ilgili belgeyi il müdürlüğüne ya da nöbetçi yurda vererek yurt hizmetinden faydalanabilmektedir.
Kimler devlet yurdunda kalabilir? Yükseköğretim kurumlarında yüksek lisans, lisans, ön lisans ya da doktora öğrenimi gören öğrenciler, devlet yurdunda kalmak için başvuru yapabilir.
Öğrenci olma şartı aranmaz. Yurda misafir girişi yapılırken gençlerden T.C. kimlik kartı (nüfus cüzdanı) fotokopisi alınır. Konaklama için yurtlara ilk giriş saati 16.00 olup konaklama süresi sona verip ayrılacaklar da odayı en geç 13.00'de boşaltmalıdır.
İlgili 41 soru bulundu
Yurtlarda kalmakta olan öğrencilerin anne, baba, kardeş veya arkadaşlarının öğrenci odalarında kalmalarına izin verilmemektedir. Yurtlarda kalan öğrenciler, misafirlerini günlük misafir ücreti karşılığında 5 geceye kadar ağırlayabilir.
Yurda kayıt esnasında öğrenciler 1 aylık depozito ödesi yapıyorlar. Bununla birlikte merak edilen KYK misafir öğrenci ücreti ise kaldığınız ay kadar ödenecek. Örneğin 2 ay kaldıysanız 600 ve 1000 TL arası bir ücret ödemeniz gerekmektedir.
Anne ve babası vefat etmiş olan yirmi beş yaşını geçmemiş öğrenciler, Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak tamamlayanlar, Devlet koruması altında olanlar, Bakanlık yurtlarında ücretsiz barınma hakkına sahiptir.
Günlük misafir ücreti (nöbetçi yurt dahil) 60,00 TL dir.
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, depremzede öğrencilere başka bir şart aranmadan KYK yurtlarında öncelik verileceğini söyledi. Kasapoğlu, “Bunlar bizler için hizmet vesilesidir. Başvuru sürecinde onlardan başka kıstas istemeyeceğiz.
"Evli olup yurtlarımızda barınmakta olan öğrenciler için özel mekanlar ve imkanlar sunulmamaktadır. Evli öğrencilere yönelik herhangi bir yurt projemiz de bulunmamaktadır.
⚠️ KYK yurt yönetmeliğinde önemli değişiklik. Daha önce “asgari ücretten yüksek ücret alan sigortalı çalışan öğrencilerin” yurtla ilişiği kesiliyordu. Yeni değişiklikle birlikte “asgari ücretin 1,5 katına kadar ücret alan çalışan öğrencilerin” yurtla ilişiği kesilmeyecek.
Zorunlu ya da gönüllü staj dersi nedeniyle yurtlarda ücretsiz olarak maksimum iki defa kalabilirsiniz.
MADDE 30 - (1) Yurttan süresiz çıkarma cezasını gerektiren haller şunlardır: a) Yurdun içinde veya dışında hırsızlık yapmak.
Madde 23 (1)- Mezun olan öğrenciler Üniversite yurtlarında kalamaz.
Yurtlarda sürekli barındırılan kayıtlı öğrencilerden ise Temmuz ve Ağustos aylarında nöbetçi yurtlarda barınmaları halinde yurt ücreti alınır.
Öğrenci olma şartı aranmaz. Konaklama başvuruları 444 0 472 (ALO GSB) aracılığı ile en az bir gün öncesinden iletişime geçilerek isim, soyisim ve T.C. kimlik numarası ile rezervasyon yoluyla yapılır.
Bakanlığımıza bağlı yurtlarda sürekli barındırılan kayıtlı öğrencilerden Temmuz ve Ağustos aylarına ait yurt ücreti alınmaz. Ancak Temmuz ve Ağustos aylarında zorunlu yaz okulu, staj ve benzeri nedenlerle nöbetçi yurtlarda kalacak öğrencilerden barındıkları süreler için ücret peşin alınır.
Türkiye genelinde 2023 yılı özel yurt fiyatları bir yıllık eğitim dönemi için (9-10 ay) en düşük 20 bin TL olurken en yüksek 320 bin TL oldu.
EVLİYE YURTLAR ÜCRETSİZ
Çalışmanın yurt ücretlerini de kapsadığı belirtilerek, evli olup kurumun yurtlarında barınan evli öğrencilerden ücret alınmayacağı, ücretsiz barınma imkanlarından faydalanacakları kaydedildi.
Bunun üzerine, KYK yurtlarında yaz aylarında ücretsiz konaklamak isteyenler için yaş sınırı 18-30 yaş aralığı olarak belirlendi.
Bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olup, farklı bir yükseköğretim ortamı, kültürü, kazanımı edinmek isteyen veya özel durumu, sağlık ve benzeri nedenlerle kayıtları kendi üniversitelerinde kalmak şartıyla farklı bir yükseköğretim kurumunda eğitime devam etme imkanı tanınan öğrencilerdir.
Konaklama için öğrenci olma şartı aranmaz. Konaklama başvuruları, isim, soyisim ve T.C. kimlik numarasıyla rezervasyon yoluyla ilgili yurt müdürlüğüne en az bir gün öncesinden iletişime geçerek yapılır.
Okul için misafir ikametgah belgesi almak isteyenlerin adreste ikamet eden kişiler ile Nüfus müdürlüğüne gitmeleri gerekir. Gerekli işlemler gerçekleştirildikten sonra belgeyi almak mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri