Sadece nöbetçi yurtta barınma imkânınız bulunmaktadır. Yurt tercihinde bulunamazsınız. BU İMKÂNDAN İLGİLİ BELGELERİN İBRAZI HALİNDE KREDİ VE YURTLAR KURUMU YURTLARINA KAYITLI OLMAYAN ÖĞRENCİLER DE YARARLANABİLMEKTEDİR.
Öncelikle güvenliği ihlal edici durumlar oluşturması nedeniyle üniversite öğrencisi olmayan kişilerin yurtta kalması uygun bulunmuyor.
Yurtlarda kalmakta olan öğrencilerin anne, baba, kardeş veya arkadaşlarının öğrenci odalarında kalmalarına izin verilmemektedir. Yurtlarda kalan öğrenciler, misafirlerini günlük misafir ücreti karşılığında 5 geceye kadar ağırlayabilir.
Öğrenci olma şartı aranmaz. Yurda misafir girişi yapılırken gençlerden T.C. kimlik kartı (nüfus cüzdanı) fotokopisi alınır. Konaklama için yurtlara ilk giriş saati 16.00 olup konaklama süresi sona verip ayrılacaklar da odayı en geç 13.00'de boşaltmalıdır.
İlgili 24 soru bulundu
Farklı bir yükseköğretim ortamı, kültürü, kazanımı edinmek ve yürütülen dersleri takip etmek isteyen en az lise düzeyinde eğitimini tamamlamış ve Üniversitede herhangi bir konu veya düzeyde ders alabilecek kişidir.
Misafir öğrenci, Üniversitemizin herhangi bir diploma programına kayıtlı olmaksızın, belirli şartlarla ve sınırlı sürelerle Üniversitede ders almalarına izin verilen öğrencidir. Misafir öğrenci kabul kararı en fazla iki yarıyıl için alınabilir.
Kalmak istediğiniz ilde bulunan Kredi ve Yurtlar İl Müdürlüğünü arayarak veya bizzat görüşerek bilgi alabilirsiniz. İl müdürlüğüne durumunuzla ilgili sınav veya staj belgesi ibraz etmeniz gerekmektedir. Sadece nöbetçi yurtta barınma imkânınız bulunmaktadır. Yurt tercihinde bulunamazsınız.
Konaklama için öğrenci olma şartı aranmaz. Konaklama başvuruları, isim, soyisim ve T.C. kimlik numarasıyla rezervasyon yoluyla ilgili yurt müdürlüğüne en az bir gün öncesinden iletişime geçerek yapılır.
GSB Wi-Fi'yi kullanmak isteyen misafirler, GSB'nin web sitesinden veya GSB kampüsünde bulunan resepsiyonlardan alabilecekleri bir misafir kodu ile giriş yapabilirler. Bu kod sayesinde geçici olarak GSB Wi-Fi ağına erişim sağlarlar.
"Evli olup yurtlarımızda barınmakta olan öğrenciler için özel mekanlar ve imkanlar sunulmamaktadır. Evli öğrencilere yönelik herhangi bir yurt projemiz de bulunmamaktadır.
Anne ve babası vefat etmiş olan yirmi beş yaşını geçmemiş öğrenciler, Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak tamamlayanlar, Devlet koruması altında olanlar, Bakanlık yurtlarında ücretsiz barınma hakkına sahiptir.
MADDE 30 - (1) Yurttan süresiz çıkarma cezasını gerektiren haller şunlardır: a) Yurdun içinde veya dışında hırsızlık yapmak.
Zorunlu ya da gönüllü staj dersi nedeniyle yurtlarda ücretsiz olarak maksimum iki defa kalabilirsiniz.
Üniversitelerin ön lisans veya lisans bölümlerinde öğrenim hakkı kazanan öğrenciler, KYK yurdunda kalmak için başvuru yapabilir.
Oda tipleri kalan kişi sayısı, yatak, çalışma masası vb. durumlara göre değişiyor. 2023-2024 KYK Yurt Ücretleri en düşük 345 liradan başlıyor. Aylık ücretler turt tipine göre 570 liraya kadar yükselebiliyor.
KYK Yurtlarında Ücretsiz Konaklama Şartları Nelerdir? Normalde KYK yurtlarında kalabilmek için öğrenci olmak gerekir. Fakat GSB Seyahatsever Programında üniversite öğrenci olma şartı aranmamaktadır. 18 ve 30 yaş arasında olan herkes bu proje ile KYK yurtlarında ücretsiz kalabilirler.
Depremzede öğrenciler ise hiçbir ücret ödemeyecek.
Bunun üzerine, KYK yurtlarında yaz aylarında ücretsiz konaklamak isteyenler için yaş sınırı 18-30 yaş aralığı olarak belirlendi.
Yurda kayıt esnasında öğrenciler 1 aylık depozito ödesi yapıyorlar. Bununla birlikte merak edilen KYK misafir öğrenci ücreti ise kaldığınız ay kadar ödenecek. Örneğin 2 ay kaldıysanız 600 ve 1000 TL arası bir ücret ödemeniz gerekmektedir.
Günlük misafir ücreti (nöbetçi yurt dahil) 60,00 TL dir.
Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı KYK yurtlarında konaklama başvuruları 444 0 472 (ALO GSB) aracılığı ile en az bir günöncesinden iletişime geçilerek isim, soyisim ve T.C. kimlik numarası ile rezervasyon yoluyla yapılır.
Geçici okul kaydının resmileştirilmesi için resmi makamlardan alınan kimlik belgeleri misafir öğrenci statüsünde olunan okula sunulmalıdır. Kimlik belgelerinin okula sunulmasının ardından öğrencinin kayıt bilgileri E-okul ve Yabancı Öğrenci Bilgi İşletim Sistemine (YÖBİS) kaydedilir.
Yetiştirici sınıf programının ders yılı bitmeden önce tamamlanması hâlinde öğrenciler, ders yılının sonuna kadar adrese dayalı olarak kayıt yaptıracakları ilköğretim kurumunda misafir öğrenci olarak bu Yönergenin 21 inci maddesinde belirtilen sınıfa devam ettirilirler.
KYK'da Misafir Öğrenciye Yemek Verilmiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri