Öncelikle güvenliği ihlal edici durumlar oluşturması nedeniyle üniversite öğrencisi olmayan kişilerin yurtta kalması uygun bulunmuyor.
Nöbetçi yurtlarda kalmak için yurt öğrencisi olma şartı aranmıyor. Yurtlarda kayıtlı olmayan öğrenciler de ilgili belgeyi il müdürlüğüne ya da nöbetçi yurda vererek yurt hizmetinden faydalanabilecek.
Kimler devlet yurdunda kalabilir? Yükseköğretim kurumlarında yüksek lisans, lisans, ön lisans ya da doktora öğrenimi gören öğrenciler, devlet yurdunda kalmak için başvuru yapabilir.
ÖZEL ÖĞRENCİ YURTLARININ TANIMI VE MEVZUATTAKİ YERİ
Dolayısıyla Bakanlığın izni ve ruhsatı olmadan herhangi bir özel yurt açabilmek mümkün değildir. Söz konusu özel öğretim yurtlarının öğrencilerle imzalayacakları sözleşmelerde ilgili yönetmelik hükümlerine bağlı olarak hareket etmeleri gerekmektedir.
Yurtlarımızdan istifade etmede öncelik TSK, J.Gn. K.lığı ile Sh.Güv.K.lığı personel çocuklarında olmakla beraber sivil vatandaşlarımızın çocukları da yurtlarımızda kalabilmektedir.
İlgili 18 soru bulundu
İl müdürlüğüne durumunuzla ilgili sınav veya staj belgesi ibraz etmeniz gerekmektedir. Sadece nöbetçi yurtta barınma imkânınız bulunmaktadır. Yurt tercihinde bulunamazsınız. BU İMKÂNDAN İLGİLİ BELGELERİN İBRAZI HALİNDE KREDİ VE YURTLAR KURUMU YURTLARINA KAYITLI OLMAYAN ÖĞRENCİLER DE YARARLANABİLMEKTEDİR.
Anne ve babası vefat etmiş olan yirmi beş yaşını geçmemiş öğrenciler, Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak tamamlayanlar, Devlet koruması altında olanlar, Bakanlık yurtlarında ücretsiz barınma hakkına sahiptir.
MADDE 13 – (1) Yurt ücreti ve/veya güvence bedeli alınmayacak öğrenciler aşağıdaki şekilde belirtilmiştir: a) Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında tamamlayanlar.
Ortaokul ve ortaöğretim öğrencileri, müstakil binalarda ve sadece öğrenci yurtlarında veya öğrenci pansiyonlarında barınabilecek. Taslakta, özel barınma hizmeti sunacak kurumların asgari kontenjanı da belirleniyor.
Öğrenci olma şartı aranmaz. Yurda misafir girişi yapılırken gençlerden T.C. kimlik kartı (nüfus cüzdanı) fotokopisi alınır. Konaklama için yurtlara ilk giriş saati 16.00 olup konaklama süresi sona verip ayrılacaklar da odayı en geç 13.00'de boşaltmalıdır.
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, depremzede öğrencilere başka bir şart aranmadan KYK yurtlarında öncelik verileceğini söyledi. Kasapoğlu, “Bunlar bizler için hizmet vesilesidir. Başvuru sürecinde onlardan başka kıstas istemeyeceğiz.
"Evli olup yurtlarımızda barınmakta olan öğrenciler için özel mekanlar ve imkanlar sunulmamaktadır. Evli öğrencilere yönelik herhangi bir yurt projemiz de bulunmamaktadır.
Türkiye genelinde 2023 yılı özel yurt fiyatları bir yıllık eğitim dönemi için (9-10 ay) en düşük 20 bin TL olurken en yüksek 320 bin TL oldu.
Zorunlu ya da gönüllü staj dersi nedeniyle yurtlarda ücretsiz olarak maksimum iki defa kalabilirsiniz.
Açık öğretimde okuyan öğrenciler yurtta kalabilir mi? Açık öğretim ve uzaktan eğitimde öğrenim gören öğrenciler yurt hizmetinden faydalanamazlar.
Günlük misafir ücreti (nöbetçi yurt dahil) 60,00 TL dir.
İhtiyaç olması ve açık kapasite bulunması hâllerinde, ders yılı ile sınırlı olmak üzere, yükseköğretim yurtlarında ortaöğrenim öğrencileri, ortaöğretim yurtlarında ise yükseköğrenim öğrencileri veya ilköğretim 6 ncı, 7 nci ve 8 inci sınıf öğrencileri barındırılabilir.
Bakanlık tarafından doğrulanamadığı takdirde yurtta kalmaya başladıkları tarihten itibaren en geç bir ay içerisinde, 3. 18 yaşından küçükler için Veli/Vasi İzin Belgesi doldurularak yurtta kalmaya başladıkları tarihte, yerleştirildikleri yurt müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir.
KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Bakanlığımıza bağlı yurtlarda ücret ödenerek barınılır. Yurdun fiziki yapısı ve barınma durumuna göre farklı yurt ücretleri uygulanmaktadır.
MADDE 30 - (1) Yurttan süresiz çıkarma cezasını gerektiren haller şunlardır: a) Yurdun içinde veya dışında hırsızlık yapmak.
Üniversitelerin ön lisans veya lisans bölümlerinde öğrenim hakkı kazanan öğrenciler, KYK yurdunda kalmak için başvuru yapabilir.
Yatılılık başvuruları elektronik ortamda e-Okul sistemi üzerinden yapılabilecek. Ana sayfada yer alan "2022 Ortaöğretim Kurumları Pansiyonları e-Başvuru İşlemleri" bölümünde "Pansiyon Yatılılık Başvuru İşlemleri" sayfasında yer alan bilgilerin doldurulmasıyla gerçekleştirilecek.
Tip 1 ücreti aylık 345 lira, Tip 2 ücreti aylık 405 lira, Tip 3 ücreti aylık 480 lira, Tip 5 ücreti aylık 510 lira ve Tip 6 ücreti aylık 570 lira oldu.
KYK yurt ücretinin yeni dönemde 345 lira ile 750 lira arasında değişiyor. KYK yurt ücretin ödemeleri, Ziraat Bankası ATM'lerinden veya kyk.gsb.gov.tr üzerinden on-line veya Ziraat İnternet Bankacılığı üzerinden yapılabiliyor.
EVLİYE YURTLAR ÜCRETSİZ
Çalışmanın yurt ücretlerini de kapsadığı belirtilerek, evli olup kurumun yurtlarında barınan evli öğrencilerden ücret alınmayacağı, ücretsiz barınma imkanlarından faydalanacakları kaydedildi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri