Mezuniyet belgesi ile diploma aynı şeydir. Yıllar önce alınan diplomalar zamanla kaybolabilir. Bu gibi durumlarda E-devlet üzerinden alabileceğiniz mezuniyet belgesini kullanabilirsiniz. Sizden diploma isteyen bir kuruma mezuniyet belgesi götürdüğünüzde bir sorun olmayacaktır.
Peki öğrenim belgesi nasıl alınır? E-Devlet üzerinde öğrenci belgesi alma işlemi. Öğrenci belgesi, öğrencinin eğitimine devam ettiğini gösteren belgedir. Bu belge okuldan ıslak imzalı bir şekilde alınabildiği gibi e-Devlet üzerinden de edinilebilir.
Geçici mezuniyet belgesi alan öğrenciler diploma yerine bu belgeyi ibraz edebilir. Diploma yerine geçen geçici mezuniyet belgesi diplomanızı almış olsanız da kurumlara ibraz edebileceğiniz bir belgedir.
Öğrenci belgesi için herhangi bir kurumda kayıtlı öğrenci olduğunu kanıtlayan belge diyebilirim. Öğrenci belgesi ile birçok işlem yapılabilir; burs başvuruları, pasaport başvuruları, toplu taşıma kart başvuruları vb. gibi.
MEZUN BELGELERİ E-DEVLETTE:
Bu çalışmalar sayesinde, üniversitelerde diploma yerine geçen "GEÇİCİ MEZUNİYET BELGESİ" artık e-devlet üzerinden alınabilmektedir. YÖK aynı zamanda tüm mezunların kendi verilerine e-devlet kapısında yer alan Mezun Belgesi Sorgulama ve Doğrulama Sistemi üzerinden erişme imkanı sağlamıştır.
İlgili 41 soru bulundu
Lise mezuniyet belgesi için araştırmalara başlayan öğrenciler e-Devlet üzerinden belgelerine ulaşabilecekler. E- Devlet internet sitesinden T.C kimlik numarası ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz. Ardından arama çubuğuna "lise mezuniyet belgesi" yazarak diploma bilgilerinize ulaşabilirsiniz.
Üniversite mezunlarının YÖK, lise mezunlarının ise MEB üzerinden alabildiği mezuniyet belgesine artık e-Devlet üzerinden ulaşılabiliyor. e-Devlet sistemi üzerinde bulunan Eğitim kategorisine giderek e-Devlet diploma belgesi sorgulaması yapabilirsiniz..
Bunun için T.C kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapılır. Daha sonra arama kısmına "Öğrenci Belgesi Sorgulama" yazılır. Sonrasında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı olarak iki farklı seçenek gelmektedir. Buradan ilgili kısmı seçerek öğrenci belgesine ulaşılır.
E- okul üzerinden de öğrenci belgesi almak artık çok kolay, bu hizmetten faydalanmak için belge alacak olan öğrencinin vatandaşlık numarası, okul numarası, sınıf şubesi ve bazı kimlik bilgileri olması yeterlidir. https://e-okul.meb.gov.tr/ linkine tıklayarak e-okul uygulaması üzerinden öğrenci belgesi alabilirsiniz.
Öğrenim belgesinin diğer bir adı da öğrenci belgesidir. Öğrenci'nin bir eğitim kurumuna bağlı olduğunu ispatlayan bir belgedir. Günümüzde öğrenim belgesini kullanan en çok üniversite öğrencileridir. Çünkü; staj başvurusu, iş başvurusu ve askerlik gibi resmi işlemler için öğrenci olduğunuzun ispatı istenmektedir.
Kayıp diplomaların yerine ikinci nüsha diploma başvurusu yapılması gerekmektedir. Belgelerin Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'nın Mezuniyet-Diploma İşlemleri birimine teslim edilmesi gerekmektedir. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı evrakları inceler ve talebin kabul edilip edilemeyeceğine karar verir.
2014 yılı ve sonrasında mezun olduysanız, geçici mezuniyet belgesi ve öğrenci kimlik kartınız ile birlikte; daha eski yıllarda mezun olmuş iseniz sadece nüfus cüzdanınız ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı diploma birimine müracaat etmeniz halinde diplomanızı alabilirsiniz.
Diplomalar, öğrencinin mezun olduğu tarihten itibaren en geç bir ay içerisinde hazırlanır.
Öğrenim belgesi almak için mezun olduğunuz veya halen okumakta olduğunuz kuruma giderek başvuruda bulunabilirsiniz. Eğer daha çabuk bir sonuç elde etmek istiyorsanız İnternet üzerinden çıktı alabilirsiniz. Öğrenci belgesi nasıl alınır bilmeyenler, e-Okul veya e-Devlet sayfalarından yararlanabilir.
Merhaba. Artık öğrenci belgesi yerine lise diplomanızı kullanabilirsiniz. Aynı işlemler için rahatça kullanılabilir.
Milli Eğitim Bakanlığına tıklanır. "Öğrencilik Belgesi Sorgulama" tıklanır. 1. "Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum ve kabul ediyorum." Onay kutusu seçilerek, "Sorgula" butonuna tıklanır. Öğrenci belgesi çıkartılacak öğrencinin isminin hizasında bulunan "Barkodlu Belge" seçeneği tıklanır.
E-DEVLET ÖĞRENCİ BELGESİ NEDEN GÖZÜKMÜYOR? e-Devlet üzerinden sorgulama yapılırken öğrenci belgesi görünmüyorsa belge veri tabanına aktarılmamış olabilir veya sistemsel sorunlardan da görüntülenemeyebilir. Bu durumda öğrenci belgesi okuldan temin edilebilir.
Belgenin "onaylı" örneği demek, noterden (ya da belgeyi vereceğin yer insanflı ise o kurum tarafından) "aslı gibidir" yaptırılmış fotokopisidir. Onay dediği aslı gibidir onayı oluyor yani.
Dershaneler öğrenci belgesi vermezler.
E-Devlet öğrenci belgesinin geçerliliği elektronik imza kapsamında ispatlanmıştır. İşlemlerinizi E-Devlet sistemi üzerinden elektronik imza yoluyla tüm kuruluş hizmetinde kullanabilirsiniz. Belge üzerinde yer alan barkod kodu, belgeyi teslim edeceğiniz kurumca kolay bir şekilde sorgulanmaktadır.
Açık Öğretim Ortaokulu Öğrencisi ve mezunlarına ait mezuniyet belgesi, öğrenci belgesi, hizmete özel belge ve tamamlama belgeleri e-devlet üzerinden verilmeye başlandı. E-devlet şifresini temin eden öğrencilerimiz e-devlet web sayfasına giriş yaparak istedikleri hizmeti alabilirler.
Transkript öğrencinin not çizelgesi olarak adlandırılır. Öğrencinin mezun olduğu bölüm ve aldığı tüm notlar transkript belgesi üzerine listelenir. Transkript belgesinin kullanım alanları oldukça geniştir, genelde yurtdışında yüksek lisans ve iş başvurusu yaparken kullanılır.
Üniversite mezunlarının YÖK üzerinden, lise mezunlarının ise MEB üzerinden mezuniyet belgesi alabildiği işlemler e-devlet'in ilgili linklerinden yapılabiliyor.
Farklı ilde ikamet eden mezunlarımız bulundukları İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığı ile talepte bulunabilirler.
Mezuniyetimin E-devlete aktarılmasını nasıl sağlayabilirim? Cevap :Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı/Nüfus Cüzdanı ve Diplomanızın önlü-arkalı örneklerinin ekinde yer aldığı dilekçe ile mezun olduğunuz birime müracaat ederek mezuniyetinizin E-devlete aktarılmasını sağlatabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri