Açıklaması : İnsan istedikten sonra her yaşta eğitilebilir.
Öğrenmenin yaşı yoktur lafı insanları ileriki yaşlarda öğrenmeye teşvik etmek için halk psikolojisinde, toplum psikolojisinde boşluğu dolduran bir görüştür. Ama beyne baktığımızda, öğrenmenin yaşı vardır. Öğrenme en hızlı şekilde, okul çağına denk gelen yaşlarda daha iyi olur.
Mevlana'nın nesi sende, Tamam, tamam, fesi sende, Müdür oldum bak, desende, Öğrenmenin yaşı yoktur.
Malların tehlikeye atacak ve güven duyulmayan kimselerden emanetçi ve yönetici olunmaz.
Atasözünün anlamı şu şekildedir: İdari makamlarda bulunan kişiler, emirlerini yazarlar, bu emirlerin sonuçları çok ağır sonuçlar olabilir, uygulanması zor alabilir, ancak kılıçla bile halledilmeyecek bu işler emirlerin uygulanmasıyla gerçekleşir. Başka bir anlamı ise edebiyatın, şiddetten daha etkili olduğudur.
İlgili 45 soru bulundu
İşleyen demir pas tutmaz atasözü, başka bir durumun insanlara uyarlanmış halidir. Bu atasözünün anlamı sürekli çalışan ve hareket eden insanın parlaması demektir. Yani çalışan ve hareketli olan kimselerin hem sağlık açısından hem de güç kuvvet açısından her daim verimli olabileceği anlatılmak istenmiştir.
Emek Olmadan Yemek Olmaz sözü, ancak çalışıp çabalayarak başarılı olunabileceği anlamına gelir. Hem maddi hem de manevi kazançlar emek vererek elde edilir. İnsan, ideallerini gerçekleştirmek için planlı programlı bir şekilde ilerlemeli. Emek vermediğimiz işlerden başarılı beklememiz hatalı bir tutumdur.
ISIRACAK İT (KÖPEK) DİŞİNİ (DİŞLERİNİ) GÖSTERMEZ ATASÖZÜNÜN AÇIKLAMASI. Kötülük edecek kimse önceden haber vermez, belli etmez. Ortaklık Öküzden, Başlı Başına Buzağı Yeğdir atasözünün anlamı demek?
[1] Rızkını çıkarmak için gezip dolaşan, şuraya buraya başvuran kimse aç kalmaz.
Arkadaşlarından ayrılıp tek başına iş yapma yolunu tutan kişi, koruyucusuz, desteksiz kalır; büyük zararlara uğrar.
Öğretmenin yaşı olmaz değil öğrenmenin yaşı olmaz atasözü dür. Bu atasözünün anlamı ise insan için hangi yaşta olursa olsun bir şeyler öğrenmesi normal ve olağandır. Öğrenmenin herhangi bir yaşı yoktur bu yüzden her yaşta insanlar bir şeyler öğrenmek isteyebilir.
Bu atasözünü anlamı şu şekildedir: Asla emin olmadan önemli şeyler söyleyip utanılacak duruma düşme veya başaramayacağın, sonuçlandıramayacağın bir konuda kesin söz söyleme anlamına gelir.
Keskin Sirke Küpüne (Kabına) Zarar Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: öfkeli, sert kimsenin zararı kendisinedir.
ABD'de ''Nörobiyoloji'' dergisinin son sayısında, ''Yaşlanmanın Nörobiyolojisi'' başlığıyla yayımlanan araştırmaya göre, sağlıklı bir birey, 37 yaşına kadar hafızasını büyük ölçüde muhafaza ederken, kelime hazinesi ya da genel kültür gibi alanlarda hafızanın ortalama 60 yaşına kadar korunabiliyor.
Yaşlandıkça öğrenmenin zorlaşmasının nedeninin, katlanılan stres olduğu bildirildi. Amerikalı araştırmacılar, yaşlandıkça beyinde öğrenme için gerekli olan sinir hücrelerinin stres nedeniyle büzüştüğünü ve şekillenme özelliğini yitirdiğini belirtti.
Veliler sabırlı olun. Dili erken yaşta öğrenmek daha kolay ve verimli olsa da bunu yapmanın ilerleyen yaşta da mümkün olduğunu dile getiren Prof. Dr. Balçıkanlı, "Dil her yaşta dil öğrenilebilir. 40 yaşından sonra da, 65'ten sonra da.
[1] Yardımcısı bulunmayan kişi, kendini tehlikeden koruyamaz.
[1] Koruyucusuz halka, bekçisiz ülkeye düşman saldırır.
Ağacın kurdu içinde olur atasözü TDK' da açıklanarak tanımlanmıştır. Şu şekilde tanımlanmıştır: "Bir topluluğu, onun içinde gizli gizli çalışan kötü ögeler çürütür; yıkar. Size zarar veren şeyleri, uzakta değil yakınınızda aramalısınız.
İki Cambaz Bir İpte Oynamaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: kurnazlıkta eşit olan iki kimse birbirlerini aldatamaz.
İki Baş Bir Kazanda Kaynamaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: ayrı ayrı düşünceleri ve kişilikleri bulunan iki kişi bir arada yaşayamaz, bir işi birlikte yapamazlar.
[1] Birbirleriyle anlaşamayan, kavga eden iki kişinin arasını bulacak bir akıllı çıkar. Böyle biriçıkmazsa aynı işi mahkemeler görür.
Eşek Hoşaftan Ne Anlar Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Birinci Anlamı: Eşek Hoşaftan Ne Anlar sözü, kaba kişilerden herhangi bir incelik ve kibarlık beklenmemesi gerektiğini vurgular. Atasözünde eşek, görgüsüz insanları simgelerken, hoşaf da incelik gerektiren şeylerin sembolü olarak kullanılmıştır.
[1] Azimli kimse, en güç işlerle uğraşmaktan yılmaz; para kazanır, geçim yolunu bulur.
[1] Kişiye, beğenmediği şey zorla beğendirilemez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri