Öğretim Etkinlikleri Modeli Nedir? Öğretim etkinlikleri modeli Gagne'nin bilişsel ve davranışsal kuramları sentezlediği, bilişsel kuramın daha ağır bastığı bir yaklaşımdır. Bu modelde temel amaç öğrenciye problem çözme becerisi kazandırmaktır. Kişinin kendi sorunlarını kendi çözebilmesini sağlamayı amaçlar.
Öğrenme etkinliklerinde, öğrencilerin bağımsız düşünme ve sorun çözme yeteneklerini geliştirmek amacıyla öğretmen ve öğrenci arasında özel bir iletişim biçimi benimsenir. Bu iletişim biçimi ile öğretmen ve öğrenci arasında öğrenilen bilgiye ilişkin anlamlar ortak hale gelir.
Öğretim süreci; giriş/hazırlık, geliştirme ve sonuç aşamalarından oluşur.
Eğitim Etkinlikleri: Okul konferansları, öğrenci atölyeleri, öğretim seminerleri, eğitim fuarları ve öğrenci kulüpleri tarafından düzenlenen etkinlikler. Sanal Etkinlikler: Online konferanslar, webinarlar, sanal fuarlar ve dijital platformlarda düzenlenen çevrimiçi etkinlikler.
GİRİŞ ETKİNLİKLERİ: Hedeften haberdar edilmek, dersin sonunda hangi davranış, beceri ve özellikleri kazanacağını bilmek, konunun adını, alt başlıklarını bilmek ve o derse/üniteye hazır hale gelmek.
İlgili 27 soru bulundu
Türkçe, Sanat, Drama, Müzik, Hareket, Oyun, Fen, Matematik, Okuma Yazmaya Hazırlık ve Alan Gezileri şeklindedir. Öğretmen veya çocuklar tarafından yapılandırılmış/ yarı yapılandırılmış/ yapılandırılmamış etkinlikler sınıf içinde yapılabileceği gibi açık havada da yapılabilir.
Öğrencilerimize öğretim yılı içinde, sportif yarışmalar, ulusal törenler, sanat sergileri, tiyatro sunumları, dans gösterileri, proje sergileri, panolar, gazete ve dergiler vb alanlarda kulüp çalışmalarını sergileme fırsatı verilmektedir.
EĞİTİMİN ÜÇ TEMEL ÖĞESİ: ÖĞRENME, ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMEN
Bir yandan öğretmen yetiştirmek, diğer yandan eğitim kademelerinde öğrenci gelişiminin düzeyini güçlü tutmak, motivasyonu artırmak, öğrenmeyi çeşitlendirmek bu sorumluluklara verilebilecek sayısız örnekten sadece birkaçıdır.
Okullarda gerçekleştirilen öğrenme-öğretme etkinlikleri öğretim olarak adlandırılır.
Etkinlik temelli öğrenme, öğrencilerin pasif dinleyiciler olarak oturmak yerine öğrenme deneyimine aktif olarak katıldığı bir kurulum olarak ifade edilmektedir (Kavak, 2020).
Öğretim stratejisi, bir öğretmenin, dersin veya bir konunun öğretilmesinde hedefe ulaşmak için seçeceği öğretim metodu, çeşitli teknikler ve hattâ değerlendirme biçimidir.
Sosyal ve kültürel faaliyetlerimizi yarışmalar, proje çalışmaları, tiyatro, müzik, şiir dinletisi, geziler, sportif faaliyetler, sergiler, konferanslar, törenler gibi başlıklarla açıklayabiliriz.
Sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda öğrencide güven ve sorumluluk duygusunu geliştirmeye yönelik çalışmalar yapılır. Öğrencilerde yeni ilgi alanlarının oluşmasına ve yaşam becerileri kazanmalarına yönelik faaliyetler yapılır.
Yönetim bilimci Peter Drucker' in tanımına göre etkinlik, işlerin doğru yapılması (doing things right) anlamında olup bir yöneticinin performansını ölçme kavramlarından birisidir.
Etkinlik Uygulamaları, basılı olarak okullarda uygulanan Türkiye geneli güvenilir ölçme değerlendirme uygulamalarıdır. Okulistik Etkinlik Uygulamalarından 7 gün sonra bu uygulamaların tekrarları, öğrencilerin yeniden katılabilmeleri için online olarak yayına verilir.
Öğretim Tekniği: Öğretme yöntemini uygulamaya koyma biçimi ya da sınıf içinde yapılan işlemlerin bütünüdür. Yöntem, tasarlama, teknik ise tasarının uygulanmasıdır. Öğretim Stratejisi: Öğretimin hedeflerine ulaşmasını kolaylaştırmada kullanılan küçük ölçekli plan.
Öğretim teknikleri, dersin ya da konunun hedeflerini öğrenciye kazandırmak için kullanılan etkinlikler olarak tanımlanabilir. Tekniğin seçilmesi, farklı alan ve düzeydeki kazanımlar açısından oldukça önemlidir.
YÖNTEM: Öğrenme ünitesinin hedeflerini gerçekleştirmek amacıyla teknikleri, içeriği, araç-gereç ve kaynakları ilişkili bir biçimde hizmete sunan bir öğretme yoludur. TEKNİK: Öğretim materyallerini sunmada ve öğretim etkinliklerini yapılandırmada izlenen özel bir yoldur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri