Eğitim formasyonu alarak da liselerde felsefe grubu öğretmenliği yapabilirler. Eğitim kurumlarında rehber öğretmenlik ve eğitim danışmanlığı, çeşitli şirketlerde felsefi danışmanlık, basın yayın organlarında ve yayınevlerinde editörlük, yazarlık, eleştirmenlik, reklamcılık yapabilirler.
Aynı zamanda kurumlarda, kuruluşlarda halkla ilişkiler uzmanı, eğitim planlama, kültür tanıtım planlayıcısı, yazarlık, editörlük gibi birçok işi yapabilirler. Aynı zamanda bölüm mezunları, formasyon olarak okullarda tarih ve felsefe öğretmenliği yapabilirler.
Felsefe Bölümü mezununa 'felsefeci' denir. Felsefeci, düşünce ve bilgi sistemlerini inceleyen, fikir dünyasını ve insanlık tarihini analiz eden bir uzmandır.
Felsefe Bölümü mezunları, en az 16 kredi Sosyoloji, 16 kredi Psikoloji dersi aldıklarını belgelendirdiklerinde, Pedagojik Formasyon Eğitimi alarak liselerde "Felsefe Grubu Öğretmeni" olabilmektedirler. bu nedenle, Felsefe Bölümü müfredatı bu durum göz önüne alınarak hazırlanmıştır.
İlgili 20 soru bulundu
Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 17.000 TL ile 21.900 TL arasında değişmektedir. Paylaşılan en düşük Felsefe Grubu Öğretmeni maaşı 17.000 TL iken, en yüksek ise 27.500 TL'dir.
Uzman, Akademisyen olarak istihdam edilebilmektedirler. Pedagojik formasyon alarak, kamu kurum ve kuruluşlarında veya özel öğretim kurumlarında öğretmenlik yapabilirler.
Hayır. Dört yıllık psikoloji mezunları psikolog unvanıyla mezun olurlar.
Türkiye'deki bölümler arasındaki sıralamalara baktığımızda felsefe; hukuk, psikoloji, sosyoloji, ekonomi gibi bölümlere kıyasla daha az puanlarla girilebilen bir bölüm. Bu durum felsefenin zor olmadığı ve kimilerince biraz ahmak işi olduğu gibi bir düşünce doğurabiliyor.
Staj yoktur. Bu programa yerleşen adaylardan ilgili Yükseköğretim Kurumu tarafından aranan şartları sağlayanlara, Yükseköğretim Kurumunun vakfı/anlaşmalı olduğu kurum tarafından burs, yurt, ücretsiz yemek, kısmi zamanlı çalışma vb. imkânlar sağlamaktadır.
AYT Felsefe Grubu hangi dersler vardır? AYT felsefe 4 adet dersi içermektedir. Bunlar felsefe, psikoloji, sosyoloji ve mantık. Sözel alandan hazırlanan öğrenciler sosyal-1 testinde bu derslerden sorumlu olacaklar.
Felsefenin diğer başlıca alt dallarına; bilim felsefesi, din felsefesi, dil felsefesi, estetik, siyaset felsefesi ve zihin felsefesi örnek gösterilebilir.
Felsefe Öğretmeni olmanın dezavantajları şunlardır: Mezun sayısı oldukça fazladır. Özel sektör çalışma alanları kısıtlıdır. Devlette kadro atamaları oldukça sınırlıdır.
ODTÜ Felsefe Bölümü üyeleri ülke çapında tanınan ve uluslararası endekslerde anılan Bilim ve Teknik Dergisi, Felsefe Dünyası, Felsefe Tartışmaları gibi dergilerde yayın kurulu üyeliği, hakemlik, editörlük gibi çeşitli görevler almışlar ve halen benzeri görevleri yürütmektedirler.
Felsefe bölümü lisans düzeyinde dört yıllık bir eğitim vermekte ve öğrencilerine sorgulayıcı ve yaratıcı düşünme alışkanlığı ve felsefe alanına ilişkin temel bilgileri kazandırmayı hedeflemektedir.
Mezunlar, akademik kurumlarda öğretim görevlisi veya araştırmacı olarak çalışabilir, felsefe dergilerinde yayın yapabilir, felsefi araştırmalar ve projeler yürütebilir veya felsefi danışmanlık hizmetleri sunabilirler.
Okunmaz. Ama eğer zaten felsefe istiyorsan Odtü felsefe okuyabileceğin en iyi okullardan biri türkiyede. Okunmaz.
Program, Felsefe veya başka bir dalda lisans eğitimini tamamlamış herkese açıktır.
Felsefe Grubu Öğretmenliği bölümünde, 4 yıllık eğitim verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 240 AKTS haklarını doldurmaları ve üniversitelerinin mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir.
Felsefe öğretmenleri, devlet okullarında veya özel eğitim kurumlarında ders verebilir. Bunun haricinde etüt ve kurs merkezlerinde felsefe grubuna dahil olan mantık ve sosyoloji derslerinde öğretmenlik görevi yapabilir.
Felsefe bölümünün verileri ÖSYM ve YÖK Atlas sitesinden alınmıştır. Üniversite Sayısı: Felsefe bölümü toplam 64 adet üniversitede bulunmaktadır. EA Puan türündededir.
Türkiye'de sosyologların maaşları, genellikle kamu kurumlarında çalışanların 15.000 TL ile 24.000 TL arasında değişir. Ancak, özel sektörde çalışan sosyologlar veya üniversitelerde akademik pozisyonda çalışanlar genellikle daha yüksek maaşlar alırlar.
Nasıl Felsefe Öğretmeni Olunur? Felsefe Öğretmeni olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Felsefe Grubu Öğretmenliği bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmak gerekmektedir. Felsefe Bölümü'nden mezun olan öğrencilerin öğretmenlik yapabilmesi için pedagojik formasyon almaları şarttır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri