kadar alanlarında, alanlarında ek ders görevi verilemeyen veya kısmen verilebilenlere, ihtiyaç halinde ve istekleri üzerine alanları dışında da ek ders görevi verilebilir."
Boş geçen derslere pedagojik açıdan o dersin branş öğretmenin girmesi gerekmektedir. Bu da boş geçen derslere telafi programı hazırlamakla mümkün olacaktır.
Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar”ın 5/a maddesi ve MEB.Personel Genel Müdürlüğü'nün 09.10.2009 tarih ve 2499/82019 sayılı yazılarına göre branşı sınıf öğretmeni olanlar hariç olmak üzere; müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları öncelikle alanlarında haftada (6) saat derse girmek zorundadırlar.
Öğretmenler, aylık karşılığı ders ve zorunlu ek ders saatlerini görev yaptıkları okulda/kurumda doldurmaları halinde, başka okulda/kurumda geçici olarak görevlendirilemezler. Ancak öğretmen isterse 30 saati aşmamak üzere öncelikle eğitim bölgesinde açık buluna derslere görevlendirme talebinde bulunabilir.
Derse girme zorunlulugu yok.
İlgili 37 soru bulundu
Nöbetçi öğretmenlerde branş ayrımı yapmaksızın, boş geçen derslere girenlerin, o günler için yürütülmesi öngörülmüş olan müfredatı aynı şekilde uygulamaları şartıyla, okuttukları derslerin öncelikle aylık karşılığında değerlendirilip, aylık karşılığını dolduruyorsa ek ders ücreti ödenecek.
Ancak sabah ilk dersten yarım saat önce göreve başlayıp, ders görevlerine devam edip son dersten yarım saat sonra görevden ayrılmak zorunda olan nöbetçi öğretmene öğle arasında dinlenme ve beslenme gibi zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak üzere zaman verilmemesi kabul edilebilir değildir.
Anaokullarında, anasınıflarında, yetiştirme yurtlarında, okuma yazma kurslarında, gezici köy kurslarında görevli öğretmenler ile ilköğretim kurumlarında görevli sınıf öğretmenleri aylıkları karşılığında haftada 18 saat, branş öğretmenleri 15 saat ders okutmakla yükümlüdürler.
Öğretmenler haftada okulda girdiği dersler dahil toplam 40 saate kadar ders verebilecektir. Örnek: a) Öğretmen okulda haftada 21 saat derse giriyorsa + 19 saat, b) Öğretmen okulda haftada 30 saat derse giriyorsa + 10 saat kurs verebilecektir.
Başkan Erdoğan, 60.12 TL olan ücretli öğretmenlerin ek ders ücretinde yüzde 25 artış yaptıklarını açıkladı. Böylelikle ek ders ücreti saatlik 75.15 TL oldu. KADROLU ÖĞRETMEN EK DERS ÜCRETİ NE KADAR OLDU EYLÜL 2023? Kadrolu öğretmenler için ek ders ücreti, 51.15 TL'den 60.12 TL'ye yükselmişti.
İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 64. maddesinde, 4 ve 5. sınıflarda beden eğitimi, müzik, görsel sanatlar, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil ve bilişim teknolojileri derslerinin branş öğretmenlerince okutulabileceği belirtilmiştir.
Öğretmen 21 saatin üstünde ders almak zorunda değildir. Öğretmen, 21 saatten fazla derse girmek istemediği takdirde ders verilemez. Öğretmen, 21 saatten fazla derse girmek istemediği takdirde ders verilemez. Normal şartlarda öğretmen derse girmekten kaçınmaz.
- Türkçe, İlköğretim Matematik, Sosyal Bilgiler ve Fen ve Teknoloji öğretmenleri Ortaokullara yönetici olabilecekler. Liselere yönetici olamayacaklar.
(7)Nöbetçi öğretmen, o gün gelmeyen öğretmenleri tespit ederek ilgili müdür yardımcısına bildirir, boş geçen derslere girerek defteri "Nöbetçi Öğretmen" yazarak imzalar; öğretmenlerin durumlarını ve boş derslerin nasıl doldurulduğunu nöbet defterine geçirir.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları özel okullarda görev yapan öğretmenleri sevindirecek bir duyuru yayımladı. Özel okullarda görev yapan öğretmenlere başka özel okullarda da haftada 40 saati geçmemek şartıyla derse girebilme hakkı tanındı.
Zaten üzerinde sınıf görevi bulunan sınıf öğretmenleri haftada 30 saat ders okuttuğundan ve ek ders ücreti ödemelerine ilişkin karar uyarınca haftada 30 saatten fazla ders okutamayacağından evde eğitim hizmetleri kapsamında görev almalarına da imkan bulunmamaktadır.
Öğretmenler okulda girdiği dersler dâhil haftada toplam 40 saate kadar ders verebilecektir. Örneğin bir öğretmen okulda haftada 21 saat derse giriyorsa 19 saate kadar, okulda haftada 30 saat derse giriyorsa 10 saate kadar derse girebilecektir.
Branş öğretmeni haftada kaç saat derse girerse girsin en fazla 20 saat toplam ek ders alabilir. Ek dersi 20 saatten fazla olsa bile 20 saat ek ders alır. Örneğin haftada 34 saat derse giren bir öğretmenin haftalık alması gereken ek ders sayısı 20 saat olmalı ancak bu öğretmene 20 saat ek ders yazılır.
Milli eğitim müdürlüğüne bağlı okullarda çalışan öğretmenler aşağıdaki kriterleri sağladıktan sonra okullarında ve halk eğitim de egzersiz ve kurs açabilirler.
Ara tatilde ücret yok
Independent Türkçe'nin edindiği bilgiye göre ücretli öğretmenler, ara tatilde ücret almayacak.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okul müdürlerine öğretmenlerin derslerini izleme ve rehberlik etme görevi verdi. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran tarafından 2018-2019 öğretim yılının başlaması nedeniyle 81 ilin valiliğine genelge gönderildi.
Yani öğretmenlere yine maaş karşılığını doldurup doldurmadığına bakılmaksızın fiilen okuttuğu her 10 saate 1 ek ders ücreti yazılmaktadır. Örnek : Okulunda haftalık olarak fiilen 12 saat ders okutan öğretmene 15 saat maaş karşılığını doldurmasa da 10 saat fiilen ders okuttuğu için ayrıca 1 ek ders yazılır.
Öğretmenin bu görevleri haricinde herhangi bir görevi bulunmamaktadır. Nöbet görevi sadece öğretmenlerin görev yaptıkları okul/kurumların özel Yönetmeliklerinde yer almaktadır.
Yeni yönetmelikte doğum yapan öğretmenlere 1 yıl nöbet tutmama hakkı, 2 yıla çıkarıldı. Buna göre, öğretmenlere, doğum sonrası analık izni süresinin bitimini takip eden 2 yıllık sürenin sonuna kadar istememesi halinde nöbet görevi verilmeyecek.
c) İstekleri halinde hizmet yılı 20 yıldan fazla olan bayan öğretmenler ile 25 yıldan fazla olan erkek öğretmenler, nöbet görevinden muaf tutulabilirler. Ancak kıdemli öğretmen sayısının fazla olması ve bu nedenle nöbet görevlerinin aksayabileceği durumlarda bu öğretmenlere de nöbet görevi verilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri