Ayrıca Anayasa'mızın 18. maddesinde yer alan "Hiç kimse zorla çalıştırılamaz. Angarya yasaktır." hükümlerine de aykırılık teşkil edecektir.
Öğretmenler, aylık karşılığı ders ve zorunlu ek ders saatlerini görev yaptıkları okulda/kurumda doldurmaları halinde, başka okulda/kurumda geçici olarak görevlendirilemezler. Ancak öğretmen isterse 30 saati aşmamak üzere öncelikle eğitim bölgesinde açık buluna derslere görevlendirme talebinde bulunabilir.
Görevlendirme talebinizi idareciniz kabul etmeyebilir. Ama mutsuzsanız kırmadan dökmeden Görevlendirme isteyebiliesiniz.
Bu hükümlere göre öğretmenlerin başka bir okulda/kurumda geçici görevlendirilebilmesi için, aylık karşılığı ders ve zorunlu ek ders saatlerini kendi okul ve kurumlarında dolduramaması ve görevlendirileceği okulda ihtiyaç olması şartı bulunmaktadır.
MADDE 10- (1) Öğretmenliğe, Bakan onayı ile dört yıllığına atama yapılır. Öğretmenlerin görev süresi aynı usulle dört yıl daha uzatılabilir. (2) Öğretim elemanları, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 38 inci maddesine göre proje okullarında ders vermek üzere görevlendirilebilir.
İlgili 29 soru bulundu
Kurum içi geçici görevlendirmelerde, memurların istekli olup olmamasına bakılabildiği gibi, memurun isteğine bakılmaksızın amirleri tarafından geçici görevlendirme yapılması yoluna da gidilebilmektedir.
Geçici Görevlendirmeye İtiraz
Usulsüz olarak geçici görevlendirildiğini düşünen memur bu işleme karşı itiraz edebilir. Talep içerisinde idari işlemin neden iptalinin gerektiğine dair açıklamalar yer almalı, hem hukuki hem de insani olarak iptal işleminin sebeplerine yer verilmelidir.
Kurumdan ayrılan personel olduğunda Personel Görevlendirme İptal/Sorgulama ekranından personelin görevlendirmesini iptal eder. Gerekli durumlarda görevli personel rolleri üzerindeki evrakları(işleri) İş Akışı Aktarma İşlemleri ekranından birbirine aktarır.
Görevlendirme Uygulamasıyla İlgili Mevzuatlar
Norm fazlası öğretmenler valilik kararıyla boş kadrolarda görevlendirilmektedir. Norm fazlası öğretmen atama için başvuru yapmadığı takdirde Valilik resen tama yapmaktadır.
Geçici görevlendirme en fazla 1 yıl olarak yapılabilir ve her defasında bir yılı geçmemek üzere uzatılabilir. Kesintili ya da kesintisiz olarak bu Yönetmelik kapsamında toplamda altı ayı geçen görevlendirmelerde personelin muvafakatinin alınması şarttır.
Kamuajans.Com – Devlet memurları, istekleri dışında ve haberleri olmaksızın kurumlarının başka bir biriminde ya da başka kurumlarda geçici süreyle görevlendirilebilirler.
(3) Bu maddede düzenlenen usule uygun olmak kaydıyla geçici görevlendirme süresi uzatılabilir. MADDE 8- (1) Geçici görevlendirmeye ilişkin onay işlemleri, bakanlıklarda bakan, diğer kurumlarda en üst yöneticilerin onayıyla tekemmül eder.
d) Geçici süreli görevlendirme süresi bir yılda altı ayı geçemez. Yurtdışında görevlendirilen güvenlik görevlileri için geçici görevlendirme süresi en çok iki yıldır; gerekli görülmesi hâlinde bu süre bir katına kadar uzatılabilir. e) Geçici süreli görevlendirmenin, memurların göreviyle ilgili olması şarttır.
657 sayılı yasanın 94. maddesi gereğince, memur izinsiz veya kurumlarınca kabul edilen özürü olmaksızın görevi terk eder ve bu terk kesintisiz 10 gün devam ederse, ayrıca memurun yazılı bir başvurusu aranmaksızın memuriyetten çekilme isteğinde bulunmuş sayılır. Yasanın ifadesiyle "memuriyetten çekilmiş sayılır".
Öğretmenlerin zorunlu çalışma yükümlülüğü , belirlenen hizmet bölgelerinin dördüncü, beşinci ve altıncı hizmet alanlarında belirtilen sürelerde zorunlu olarak yerine getirilmesi gereken çalışma yükümlülüklerini ifade eder.
Madde 3-a) 7 ve daha yukarı bir dereceden göreve ilişkin boş bir kadronun bulunması, b) Kurum içinden bu görevi yürütecek elemanın kısa sürede sağlanamaması, c) Görevin, yetenekli ve iyi yetişmiş personele ihtiyaç gösteren işlerden olması, hallerde geçici süreli görevlendirme mümkündür.
Yukarıda belirtilen hususlar çerçevesinde yapılacak işlemler sonucunda bir göreve vekâleten atananlara, zaman içinde başkaca bir onay alınmasına gerek duyulmaksızın hu görevleri süresince vekâlet ettikleri kadroya ilişkin ek ders ücreti, vekâlet ettikleri kadronun bulunduğu birimce ödenecektir.
1. Geçici görevlendirme nedir? Mevzuatla öngörülen şartlar uyarınca geçici süreli olarak esas kadronun bulunduğu yerin dışında, Sağlık Bakanlığı'na veya diğer kurumlara bağlı sağlık kurum ve kuruluşları arasında yapılan görevlendirmedir.
2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13-b/4 maddesinde; "Gerekli gördüğü hallerde üniversiteyi oluşturan kuruluş ve birimlerde görevli öğretim elemanlarının ve diğer personelin görev yerlerini değiştirmek veya bunlara yeni görevler vermek" hususu Rektör'ün görev, yetki ve sorumlulukları arasında sayılmıştır.
Okul Müdürü DYS yönetici rolü ile Personel Görevlendirme İptal/Sorgu Ekranında kullanıcının TC si yazılarak sorgu yapar. Personel seçilerek “Görevlendirmeyi İptal Et” ile görevlendirmesi iptal edilir.
Madde 12 - Geçici süreyle görevlendirilen memur, emrindeki memurların sicilini, sicil amiri olarak yürürlükteki hükümlere göre düzenler. Sona Erme: Madde 13 - Geçici süreli olarak görevlendirmede sürenin bitimi ilgili kuruma ve memura bildirilir. Memur asıl görevine döner.
Görevlendirmenin hukuka aykırı olması halinde il sağlık müdürlüğüne yazılı olarak itiraz edilmesi mümkündür.
Bu yasal durum karşısında; 6111 sayılı Yasa'nın Resmi Gazetede yayımlandığı 25. Şubat.2011 tarihinden sonra; bir memuru kadrosunun bağlı bulunduğu birim dışında kuruluşun başka bir biriminde kadrosu dışında çalıştırılmasının yasal dayanağı yoktur.
Gidilmezse Cezası Olur Mu? Resen verilen görevi iptal edilebilir.İade isteyen öğretmenlere verilir.
2) Eğer öğretmen vekaleten bir görevi yerine getirmek üzere öğretmenlik dışında geçici görevlendirildiyse ve 90 günü aşmışsa bir yıldaki toplam görevi görev yaptığı ilin hizmet bölgesinin 1. hizmet alanında değerlendirilir yani zorunlu hizmet süresinden sayılmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri