Otomatik Bilgi Değişimi uygulaması; kişilerin, yerleşik (mukim) olduğu ülke dışındaki diğer ülkelerde bulunan finansal hesap bilgilerinin, mukim olunan ülkeye, diğer ülke vergi idarelerince, vergisel amaçlarla kullanılmak üzere mütekabiliyet esaslı (karşılıklı) olarak her yıl gönderilmesidir.
Otomatik bilgi paylaşımı kapsamında; hesap bilgileri paylaşılacak kişinin; adı soyadı, doğum yeri ve tarihi, adresi, yerleşik olduğu ülke ve vergi kimlik numarası, hesap numarası, hesabın bakiyesi, hesaba yıl içinde yatan faiz, temettü gelirleri, hesapta tutulan varlıklardan elde edilen gelirler otomatik olarak ...
Türkiye Cumhuriyeti'nin 01.06.2021 tarihli Cumhurbaşkanı Karar'ı (T.C. Resmî Gazete (resmigazete.gov.tr) ile Türkiye'nin finansal hesap bilgilerinin Almanya ile otomatik değişiminin yolu açılmıştır.
Ortak Raporlama Standardı (CRS) vergi şeffaflığı için mücadeleye destek olmak ve vergi sistemlerinin bütünlüğünü korumak amacıyla, katılımcı ülkelerdeki ve bölgelerdeki finansal kurumlara yönelik yeni bir bilgi toplama ve raporlama gereksinimidir.
Finansal Bilgilerin Otomatik Paylaşımı; Türkiye tarafından Türkiye'de bulunan finansal bilgilerin yurtdışı yetkili makamlar ile paylaşılması aynı zamanda da yurtdışı finansal bilgilerin ülkemiz yetkili makamları ile paylaşılmasıdır.
İlgili 31 soru bulundu
Otomatik Bilgi Değişimi uygulaması; kişilerin, yerleşik (mukim) olduğu ülke dışındaki diğer ülkelerde bulunan finansal hesap bilgilerinin, mukim olunan ülkeye, diğer ülke vergi idarelerince, vergisel amaçlarla kullanılmak üzere mütekabiliyet esaslı (karşılıklı) olarak her yıl gönderilmesidir.
Bilgi paylaşımının en geç 2021 yılının Eylül ayının sonuna kadar başlatılması öngörülüyor. Otomatik bilgi paylaşımının başlangıçta 2018'de gerçekleşmesi gerekiyordu. Ancak, Türkiye ile yapılacak bilgi paylaşımı iki kez 2020 yılına kadar ertelendi.
Sosyal Güvenlik Kurumu SGK'nın istediği kişilerin hesap bilgilerini talep etmesini sağlayan tebliğ 1 Ağustos'ta yürürlüğe girdi. Bu yeni uygulamaya göre SGK, bankalardan istediği kişilerin hesap bilgilerini, iş ve ev adreslerini öğrenebilecek.
CRS'in açılımı nedir ? İngilizce olarak “Common Reporting Standards”ın kısaltmasıdır. Türkçe olarak “Ortak Raporlama Standardı” anlamına gelir.
Daha kolay bir yol aranıyorsa Bankalar Birliği'ne de başvurulabilir. Veraset ilamı alındıktan hemen sonra eğer Bankalar Birliğine başvuru yapılırsa ölen kişi üzerine ait olan tüm banka hesaplarını görme imkanı mevcut. Kişinin ölümü üzerine bankadaki parası için tüm mirasçılar ortaklaşa hak sahibi olurlar.
Bireysel emeklilik sözleşmeleri bu kapsamda değildir.) Soru 22: Gayrimenkul bilgileri paylaşılacak mıdır? Cevap 22: Gayrimenkuller (ev, bina, arsa vb.) ve araç gibi finansal nitelikte olmayan varlıklara ilişkin bilgilerin otomatik temelde değişimi söz konusu değildir.
Bu konuda resmi gazetede bir düzenleme yer alırsa bunu sizlerle paylaşacağım. İlgili kanunlar ve uygulama yönetmelikleri çıkmadan insanları telaşa sokmak doğru olmayacaktır. Netice itibariyle Almanya şu anda Türkiye'deki malvarlığınızı öğrenme imkânına sahip değildir.
o “Nakdi Değer Sigorta Sözleşmesi”: 50.000 dolardan fazla nakit değere sahip (reasürans hariç) sigorta sözleşmesi olarak tanımlanmıştır. Yukarıda yer alan açıklamalar uyarınca, hayat ve emeklilik branşlarında yapılan üretimlerin anlaşma kapsamında olduğunu söylemek mümkündür.
Yeni Hesap Açma Başka bir banka tarafından yeni bir hesap açıldığında kapatılan hesap üzerinde herhangi bir işlem yapılmamıştır ve para kullanılmadığı takdirde tüm bu işlemler yeni açılan hesap üzerinden kolaylıkla yapılabilmektedir.
Ticari hesap, şirketlerin finansal ve işletme ihtiyaçları için kullandığı mevduat hesabına denir. Ticari banka hesabı ile hem müşterilerden ödeme alabilir hem de şirkete ait vergi, harç ve diğer tüm borçları hesabınız üzerinden ödeyebilirsiniz.
Ortak Raporlama Standardı (Common Reporting Standard – CRS), kapsamındaki ülkelerin karşılıklı yapacakları bilgi değişimi ile vergiden kaçınmayı önlemeyi ve vergiye tabi gelirleri kayıt altına almayı amaçlayan bir düzenlemedir.
Yabancı Hesapların Vergi Uyum Yasası (FATCA) ve Ortak Raporlama Standardı (CRS)
FATCA'nın amacı nedir? FATCA'nın amacı ABD'li Kişilerin yurt dışında bulunan mali varlıklarıyla ilgili ABD Vergi Mercilerine karşı şeffaflık sağlamaktır. FATCA bunu raporlama yolu ile sağlamaktadır.
Ödemenin yatıp yatmadığını öğrenmek için https://www.turkiye.gov.tr/ptt-ptt-uzerinden-yapilan-kurum-odemeleri-sorgulama adresine girerek kullanıcı girişi yapabilirsiniz. Aile Destek Ödemesi alanlar, PTT kartlarıyla ATM'lerden para yatırma işleminin gerçekleşip gerçekleşmediğini anında öğrenebilirler.
Sosyal Yardım Ödemelerinizi PTT iş yerlerimize gelmeden kolaylıkla alabilirsiniz! e-Devlet sistemi üzerinden Pandemi Sosyal Destek Programı Ön Başvuru Formu'nu doldurup, IBAN numaranızı belirterek sosyal yardım ödemenizin banka hesabınıza yatırılmasını sağlayabilirsiniz.
AİLE DESTEK YARDIMI SORGULAMA EKRANI
Ödemelerin hesaplarına yatırılıp yatırılmadığını vatandaşlar e-devlet üzerinden öğrenebilecekler. e-Devlet sistemi üzerinden, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" "Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" ekranına T.C kimlik numarası ile giriş yapılması gerekiyor.
Zorunlu Deprem Sigortası, Konut Sigortası, Trafik Sigortası, Kasko Sigortası, Özel Sağlık Sigortaları, Ferdi Kaza Sigortaları, Eşya Sigortaları, Sorumluluk Sigortaları, Seyahat Sağlık Sigortaları gibi sigortalar Hayat Dışı Sigortalar kategorisi altında yer alır.
Asgari ücretli bir çalışan için SGK primi %14 şeklindedir. İşsizlik sigortası %1 şeklindedir. İşveren için ise SGK primi %15,5 şeklindedir. İşveren için işsizlik sigortası payı da %2'dir.
Trafik sigortasında teminatlar ve teminat limitleri, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından belirlenir ve trafik sigortası tavan fiyatı; aracın modeli, yaşanılan il (plaka numarası) ve aracın hasar geçmişi gibi unsurlar dikkate alınarak hesaplanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri