Kalıcı oje çok kalın sürülürse, ojenin daha çabuk soyulma ihtimali artar. Ayrıca, kalın bir tabaka, tırnağın sağlığına zarar verebilir ve tırnak yüzeyinde kabarcıklara neden olabilir. Çözüm: Kalıcı ojeyi çok kalın sürmek yerine, ince bir tabaka halinde sürün.
Ojenin daha kolay kuruması ve pürüzsüz olması için rengin ilk katını ince uygulayın. 2 dakika sonra ikinci katı sürün. Parlak bir görüntü elde etmek için 2. kat oje kuruduktan sonra parlatıcı uygulayabilirsiniz.
Taşmalar için vazelin kullanın
Eğer eliniz çok alışık değilse o ojenin kenarlara taşması an meselesidir. Onu temizleyeyim derken diğer parmaklarınızı da mahvedersiniz ve durum gittikçe çılgınca bir hal alır. Bunun yerine tırnak kenarlarınıza vazelin sürün.
Kurutma makinesinin mümkünse en soğuk ayarını kullanarak ojelerinizin çok daha hızlı kurumasını sağlayabilirsiniz.
Öncelikle kumaşın arkasına birkaç kat havlu kağıt yerleştirin. Bu yöntem lekenin diğer kumaşa geçmesini önleyecektir. Şimdi oje lekesinin olduğu bölgeye elma sirkesi dökün ve birkaç dakika bekleyin. Nemli bir bez ile sirke dökülen lekeli bölgeyi yavaşça temizleyebilirsiniz.
İlgili 41 soru bulundu
Tırnak kaç gün ojesiz kalmalı? Tırnaklarınıza oje sürdüğünüzde ne kadar güzel göründüğünü düşününce ojesiz bırakmak zor. Ancak tırnakların hava alabilmesi için zaman zaman ojesiz kalması gerekir. 2-3 günde bir tırnaklarınızı ojesiz bırakmalısınız.
Ancak daha yoğun ve 2 kat olarak sürülen ojenin tamamen kuruması için gereken süre yaklaşık 1 saati bulabilir. 15- 20 dakikada kuruyor gibi gözükse de tamamen kurumadan oje çizilebilir ya da üzerine iz çıkabilir bu nedenle yaklaşık olarak 1 saat beklenmesi gereklidir.
Genel olarak, bir ojenin kuruması için yaklaşık olarak 5 ile 15 dakika arasında bir süre gerekebilir. Ancak daha kalın katmanlar veya baz katmanları kullanılıyorsa bu süre uzayabilir.
İlk kat ince uygulanmalıdır
Oje sürmeye tırnağın tam ortasından başlanmalıdır ve üç seferde oje sürme işlemi tamamlanmalıdır. Birinci kat tüm tırnaklara uygulandıktan iki dakika sonra ikinci kat sürülmeye başlanmalıdır.
Oje Sürme Bandı; likid formda, hızlı kurutan bir. bariyer oluşturarak, ojenin tırnak kenarlarına. bulaşmasını engeller, ojenizi kolayca ve dağılmadan. sürmenizi sağlar.
Eğer ojeyi tırnağınıza uygularken kalın bir tabaka halinde sürülüyorsa, zorlukla kuruyor ya da hiç kurumuyorsa ojenizin kuruduğunu anlayabilirsiniz. Ek olarak ojeyi şişesinden çıkardığınız anda sakız gibi uzuyorsa yani akışkan yapısını kaybettiyse bozulduğundan emin olabilirsiniz.
Oje Sürmeden Önce Tırnağa Ne Sürülür? Oje sürmeden önce tırnağa baz katı uygulanmalıdır. Baz katı, ojenin tırnak üzerinde daha uzun süre kalmasını sağlar ve tırnağın renk değiştirmesini önler.
Bu kimseler için cilde yapışan ve tırnak aralarında kalan hamur, mum, zamk, boya vb. şeyler abdest ve gusle engel olmaz. Fakat isteğe bağlı olarak vücuda sürülen ya da yapıştırılan ve suyun bedenle temasına engel olan boya, oje, ruj gibi maddeler, bu ruhsatın dışındadır.
Vazgeçilmez alışkanlıklar arasında yer alan oje kullanımında tırnaklar en az 2-3 gün ojesiz kalmalı ve dinlendirilmelidir. Bunun yanında oje, havadar bir alanda sürülmelidir.
Ojelerinizi sürdükten sonra parmaklarınızı 5 dakika boyunca suda bekletin. Tırnaklarınızın üzerinde olan su damlacıklarını kurulamayın. Soğuk su yöntemi en etkili yöntemlerden birisidir. Hızlı kurutma cilaları sayesinde tırnaklarınız daha kısa sürede kuruyacaktır.
En fazla 2 ya da 3 kat
Ayrıca ojenizin ilk katı kurumadan 2. katı sürmeye başlamamalısınız. Ojeniz kuruduktan sonra daha parlak görünmesini istiyorsanız, mutlaka cila ya da şeffaf parlatıcı sürün.
Sirkeyle oje lekesini çıkarmak için lekenin üzerine birkaç damla sirke dökerek beklenir. Sirke lekenin daha çabuk silinmesini sağlayacaktır. Nemli bir bez yardımı ile hafif bastırarak silinir.
Ağzı iyi kapanmayan ojeler hava alır ve kısa sürede ojenin yapısı yoğunlaşır ve katılaşır. 2) Oje yapısını bozan bir diğer unsur ise ojenin aşırı sıcak ya da aşırı soğukta bırakılmasıdır. Ojeleri saklarken en ideal ısı oda sıcaklığıdır.
1- Ojeden hemen sonra tırnaklarına bebek yağı sürerek hızlıca kurumalarını sağlayabilirsin. 2- Ojenin hemen kuruması için ellerini kısa bir süre için buzluğa tutabilirsin. 3- Tırnaklarına oje sürdükten sonra ellerini (tırnak kısımlarını) bir müddet soğuk suda bekletebilirsin.
Kalıcı oje kurutucu (led ışık) normal ojeyi kurutmaz. sadece kalıcı oje ve jelleri kurutur.
Düzenli bir şekilde cilde uygulandığında cilt kuruluğunu gidermeye yardımcı olur. Cildin yumuşamasına katkı sağlarken tırnak çevresindeki cildin bakımı da yine vazelin ile sağlanabilir. Manikürde kullanıldığında pürüzsüz, ışıltılı bir tırnak görünümünün ortaya çıkmasına yardımcı olur.
Ojeden dolayı tırnak sararması nasıl geçer diye merak ediyor olabilirsiniz. Bu durumdan kurtulmak için tırnaklarınızın hava alması ve bir süre oje ya da aseton gibi kimyasal madde içeren ürünlerin kullanılmaması önerilir. Bunun yanı sıra çay ağacı ve menekşe gibi onarıcı ve besleyici yağlar kullanabilirsiniz.
Vazelin tırnakların ihtiyacı olan nem dengesini sağlar. İçeriğindeki doğal yağlarla tırnakları besler. Suda kolay kolay erimeyen vazelin, tırnaklara uygulandığında kalıcılığı oldukça fazladır. Tırnakların güçlenmesine ve parlamasına destek olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri