Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaptığı açıklamadan ojenin dinen haram olmadığı belirtilmiştir. Ancak hali hazırda uygulanmış olan oje ile abdest almak doğru olmayacağı ve alınan abdestin eksik kalacağını bildirmişlerdir.
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, oje ve ruj gibi vücut üzerinde tabaka oluşturan, suyun bedene ulaşmasına mani olan maddelerin abdest ve gusül abdestine engel teşkil ettiğini açıkladı. "Bunların abdest veya gusülden önce giderilmesi gerekir.
Oje sürmek de makyaj yapmak da saç boyamak da günah değildir!
Abdest aldığında tırnağında oje yoksa abdestin bozulduğuna ana kadar namaz kılabilirsin. Oje varken abdest alınırsa namaz geçerli olmaz.
Helal oje, adı üzerinde helal sertifikalı bir ürün; tamamen sağlıklı maddelerden üretilmiş. Ekstra olarak da argan yağı, B5 ve C vitamini içeriyor.
İlgili 37 soru bulundu
Fakat isteğe bağlı olarak vücuda sürülen ya da yapıştırılan ve suyun bedenle temasına engel olan boya, oje, ruj gibi maddeler, bu ruhsatın dışındadır. Böyle maddeler suyun bedenle temasına engel olursa abdest ve gusle de engel olurlar.
Minevital Feather 027 nefes alan helal oje hem görüntüsü hem de işlevi bakımından ihtiyaçlarınıza yönelik çözümler sunar. Yüksek teknolojili tesislerde üretilen oje, su ve hava geçiren özelliğe sahiptir. Bu durum, tırnakların sağlıklı kalmasına yardımcı olur.
Allah'a hamd olsun. Kadının, zarar vermeyecek şekilde tırnaklarına oje sürmesi mübahtır ve tırnakları ojeli halde namaz kılmasında da bir sakınca yoktur. Ancak bu durum ojenin altına su girmesine engel oluyorsa, oje giderilmeden alınan abdest ve boy abdesti geçerli değildir.
Bu itibarla, abdest veya gusül alacak kimsenin, yıkanması gereken organlarında, suyun altına ulaşmasına engel olacak bir tabaka bulunmamalıdır (Müslim, Hayz, 35-38). Oje, ruj, rimel gibi vücut/deri üzerinde tabaka oluşturup suyun deriye ulaşmasına mani olan maddeler abdest ve gusle engel olur.
Abdest alındıktan sonra tırnaklara oje sürülürse namaz kılınabilir.
Yüze sürülen ve tenin renginde olan malzemeler ise günah kapsamına girmez. Zira dikkat çekici bir yönü yoktur. Kadınların Süslenmesi: Kadınlar, deri üzerinde bir tabaka oluşturmayan boyalarla kocalarına şirin görünmek için boyanabilirler. Bugünkü tabir ile aşırı olmamak şartıyle makyaj yapabilirler.
Örneğin tırnağın çekilirse çok fena acı duyarsın ama bunun sebebi, tırnağının altındaki deridir. Yoksa tırnağın kendisi ölü deridir ve tırnağın içinden damar vs geçmez. Haliyle ölü ya da diri, bir insan tırnağındaki oje asetonla çıkar. Aynen budur.
el Cevab: Örtünme farzdır. Baş açık gezmek haramdır.
Ve abdest alırken su değmesi gereken yerlere su teması olmazsa -buna bir oje kalıntısını da dahil- abdestin olmaz.
Müslüman kadınlar için üretilen abdest bozmayan, helal oje ünlü oje markası Orly ve MuslimGirl. com ortaklığıyla piyasaya çıkacak. Tamamen sağlıklı maddelerden üretilen helal oje, Argan yağı, B5 ve C vitamini içeriyor.
Protez tırnağın abdest geçirmediğine dair ifadeler de bulunmaktadır. İşte protez tırnak hakkında bilgiler... Protez tırnak günah mı? Tedavi amaçlı ve geçici bir süre ile kullanıldığı için söz konusu işlem sargı hükmünde olacağından, suyun doku veya deriye ulaşmaması guslün/abdestin geçerli olmasına engel değildir.
Makyaj malzemesinin içinde, pis ve zararlı maddeler olmaması abdest alırken suyun altına geçmesi önemlidir. Kozmetik ürünü pis ve zararlı ise alt kısmına su geçmiyorsa, namaz kılınması uygun görülmemektedir.
Değerli kardeşimiz, Kasıklardaki veya koltuk altlarındaki kılların uzaması, hatta kırk günü geçmesi de asla namaz ve abdeste zarar vermez, alınan abdest ve kılınan namaz geçerlidir.
Soru: Kolonya, Parfüm, Rollon Kullanmak Abdesti Bozar mı? el Cevab: Abdesti bozmaz. Ama namaz içlerindeki necaset miktarına göre namaza mani olma çokluğuna ulaşan miktarda bedene ya da elbiseye sürülürse namaz bu sebeple sahih olmaz.
Ayetel kürsi Kuran-ı Kerim'de bulunmaktadır. Kuranı kerim ayetleri abdestsiz ve gusülsüz okunamadığı gibi ayetel kürsi de bu hallerde okunmamalıdır.
Oje abdeste ve gusle manidir. Bu sebeple alınan abdest geçerli olmaz. Tırnağa sürülen parlatıcılar da oje gibi tırnak üzerinde tabaka oluşturuyor ve suyun tırnağa temasında mani oluyorsa bunlar giderilmeden abdest ve gusül alınmaz.
''Ben kimyager değilim''diyen Öztürk, ''Oje öncesi abdest alıp namaz kılan biri, daha sonraki namazlar için ojesini kazımalı, çıkarmalı mıdır?''sorusuna da, ''Ojeyi çıkarmak gerekmez. Daha sonraki namazlarını da abdestini alıp kılabilir. Bunun, fıkıhta da yeri vardır'' yanıtını verdi.
Cevap: 1- Oje üzerine de abdest alınır. Bugün kadınların çok kullandıkları, bir türlü vazgeçemedikleri oje, eskinin kınasının yerini almıştır. Ojeyi abdeste ve gusle engel saymanın mantıklı bir kanıtı yoktur.
Sık oje sürmenin tırnağa etkileri
Sık oje süren ve tazeleyen kadınların tırnaklarında, havasızlık sonucu sararmalar ve enfeksiyonlar meydana gelmektedir. Ojenin yanında kullanılan takma tırnaklar durumu daha da vahim hale getirmekte.
Özellikle günlük hayatlarında yoğun olan kadınlar sürdükleri ojenin 3-4 güne kadar dayanmasını ister. Dikkat edilecek birkaç nokta ile ojenin kalıcılığını artırmak oldukça kolay. İşte uzun süre dayanan ojeler için öneriler…
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri