Bir kabın ya da tabağın içine tırnaklarınızı kaplayacak kadar kolonya dökün. Tırnaklarınızı kolonya içinde 5 dakika bekletin ve yine kolonyalı pamuk yardımıyla ojelerinizi silin. Kolonyanın içindeki alkol ojelerinizin silinmesine yardımcı olacaktır.
Oje lekesini çıkartmakta en etkili yollardan bir tanesi budur çünkü kolonyada bulunan alkol, leke çıkarma konusunda etkili bir malzemedir. Bunun yanı sıra kurumuş ojeyi limon suyu ya da sirke kullanarakta çıkarabilirsiniz.
Aseton dökün
Bir damla saf aseton ile ojenizi ince bir şekilde karıştırabilir ve daha sonra sevdiğiniz ojeyi tırnaklarınıza sürebilirsiniz.
Birkaç dakika bekledikten sonra kapağı açabilirsiniz. Eskimiş, kurumuş bir ojeyi yeniden kullanmak istiyorsanız içine birkaç damla normal oje damlatın. Oje sürerken kenarlara bulaştırmaktan şikayetçiyseniz, tırnağın etrafındaki deriye vazelin sürün. Böylece tırnaktan taşan ojeler çok rahat çıkar.
Evde asetonsuz oje çıkarma işlemi yapmak isterseniz ilk olarak, limon ve sirke önerilir. Beyaz sirke ve limon karışımı tırnaklar üzerinde bir süre bekletilip silindiğinde ojeyi temizler.
İlgili 20 soru bulundu
Örneğin tırnağın çekilirse çok fena acı duyarsın ama bunun sebebi, tırnağının altındaki deridir. Yoksa tırnağın kendisi ölü deridir ve tırnağın içinden damar vs geçmez. Haliyle ölü ya da diri, bir insan tırnağındaki oje asetonla çıkar. Aynen budur.
Evet, deodorant ile ojeni pratik bir şekilde çıkarabilirsin. Sprey formdaki deodorantını tırnaklarının üzerine uygula ve pamukla ovalayarak ojeni çıkar. Deodorant ile oje çıkarma tekniği ilk seferde kusursuz temizlik sağlamaz. Birkaç kere deodorant sıkmak ve pamukla ovalamak gerekebilir.
Ilık su dolu bir kap içine sıvı sabun ekleyin ve tırnaklarınızı bu suyun içinde 5 dakika tutun. Ardından yumuşayan tırnaklarınızı limonla ovalayarak ojeleri çıkarın. Diş macunu da yeri geldiğinde aseton yerine geçebiliyor.
Oje sürdükten 6 saat sonra, metabolizma sürecinde oluşan trifenil fosfat türevi difenil fosfat seviyelerinin yükseldiği görüldü. 10 saat sonra ise, tüm katılımcıların vücutlarındaki difenil fosfat seviyeleri normalin 7 katına kadar yükseldi.
Oje saklamanın püf noktaları:
Ağzı iyi kapanmayan ojeler hava alır ve kısa sürede ojenin yapısı yoğunlaşır ve katılaşır. 2) Oje yapısını bozan bir diğer unsur ise ojenin aşırı sıcak ya da aşırı soğukta bırakılmasıdır. Ojeleri saklarken en ideal ısı oda sıcaklığıdır. 3) Ojeleri güneş ışığı altında da bırakmamak gerekir.
Fırçayı asetonla durula.
Fırçayı asetonun içine koy ve içinde gezdir. Fırçada kalan oje parçaları dağılacak ve gevşemeye başlayacaktır. Fırça temizlenene kadar gezdirmeye devam et.
Aseton tam da bu özelliği sayesinde katılaşmış ojeleri de eski haline getirebilir. Katılaşmış oje kutusunun içine yeterli miktarda aseton ekleyerek ojenin katı halden sıvı hale geçişini başlatabilirsiniz.
Ojenin pürüzsüz olması için rengin ilk katında ince uygulama tercih edilmelidir. Oje fırçasının tırnağa paralel uygulayarak, oje tırnakların başlarından uçlarına doğru sürülmelidir. İkinci katı uygularken ise baş parmaktan küçük parmağa doğru gidilmelidir.
Oje çıkarmanın en kısa yolu, diş macunu kullanmaktır. Diş macununun içinde bulunan etil asetat, ojelerin kolayca çıkmasını sağlar. Bunun için diş macununu pamuğa sürüp tırnaklarınızı ovalamanız yeterlidir. Sprey formdaki deodorantlar da, ojelerin çıkarılması konusunda etkilidir.
Bebek yağı kullan
Ortalama 2-3 dakika içinde ojelerin hızlı bir şekilde kurur. Oje yağı çekerek daha hızlı kuruma gerçekleştiriyor. Ojelerin tamamen kuruduktan sonra yağı tırnaklarından ıslak mendille silebilirsin.
Zaman içerisinde kuruma yapan ojelerinize damlatarak kullanım sağlayabilirsiniz. Yoğun kıvamda bulunan ojelerin daha rahat sürülmesi için de kullanılabilir. Şeffaf yapısı sayesinde her renk oje için tercih edilebilir. Tırnaklarınızın sağlığını ve yapısını bozmaması için doğal olmayan bileşenlere sahip değildir.
Ayrıca oje çıkarmak için kullanılan asetonlar sinir sistemi ve solunum sistemine zarar vermektedir. Vazgeçilmez alışkanlıklar arasında yer alan oje kullanımında tırnaklar en az 2-3 gün ojesiz kalmalı ve dinlendirilmelidir.
Uzmanlar, altıncı ayını doldurmayan bebeklere ve çocuklara oje sürülmemesi gerektiği konusunda aileleri uyardı.
Özellikle günlük hayatlarında yoğun olan kadınlar sürdükleri ojenin 3-4 güne kadar dayanmasını ister. Dikkat edilecek birkaç nokta ile ojenin kalıcılığını artırmak oldukça kolay. İşte uzun süre dayanan ojeler için öneriler…
Kolonya Kullanın
Kâseyi tırnaklarınızı örtecek kadar kolonya ile doldurun. Tırnaklarınızı 5 dakika kadar kolonya içerisinde bekletin. Kolonya sayesinde yumuşayan ojelerinizi çıkarmak için pamuk yardımıyla tırnaklarınızı güçlü bir şekilde silin.
Hemen ojeli tırnaklarınızın üzerine bir kat daha oje sürün ve ıslak mendil yardımıyla tamamen silin. Tırnaklarınızın tertemiz olduğunu fark edeceksiniz.
Oksijenli su
Şifon bir bez parçasının ucunu oksijenli suya batırın ve oje lekesine hafifçe sürtün. Üzerinden kalın tabakası kalkmış olan oje lekeli kumaşı sıcak suda durulayın ve ardından çamaşır makinenizde yıkayın.
Sirkeyle oje lekesini çıkarmak için lekenin üzerine birkaç damla sirke dökerek beklenir. Sirke lekenin daha çabuk silinmesini sağlayacaktır. Nemli bir bez yardımı ile hafif bastırarak silinir. Bu yöntemi uygularken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar vardır.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaptığı açıklamadan ojenin dinen haram olmadığı belirtilmiştir.
Pamuklara bolca aseton sıktıktan sonra pamukları alüminyum folyo dışta kalacak şekilde parmağınıza sarın ve 1-1,5 dakika bekleyin. Ardından pamuğu parmağınızdan birazcık ovalayarak çıkardığınızda asetona direnen tüm simlerin ve pulların yola geldiğine şahit olacaksınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri