Ayak, dünyaca ünlü profesyonelleri yarıştırırken, okçuluk meraklılarını da kıyasıya bir yarışın içine sürükleyecek. Ok Yaydan Çıkıyor! En İyi Okçulara 10.000 USD Para Ödülü Veriliyor!
-Başlangıç ve hobi düzeyine okçuluk sporu gayet maliyetli bir spordur ancak profesyonel okçu olmayı düşünenler için uzun vade için bir miktar para harcaması gerekmektedir. Alınan malzemenin ömrü 5 yıl gibi bir süreyi kapsadığından uzun vade için yine maliyetli bir spordur.
Okçuluğa yeni başlayacak sporcular için olmazsa olmaz ekipmanlar; Eğitim yayı (nişangah, ok yatağı ve kiriş), oklar, kolluk ve parmaklık. Maliyetler; Eğitim yayı ortalama 270 TL ile 470 TL arasında değişmekte.
Okçuluk branşına ideal olarak dokuz (9) yaşından itibaren başlanır, üst yaş sınırı olmayan bir spor branşıdır. Okçuluk ne yaş ne de fiziksel, hiç bir engel tanımaz engelsizdir. Tesislerimizde okçuluk eğitimi kız – erkek 9 yaş olarak ideal başlama yaşı itibari ile üstüne verilmektedir.
Bu lisans, okçuluk sporu ile ilgili faaliyetlerde bulunabilmek için gereklidir. Okçuluk lisansı, Türkiye Okçuluk Federasyon'u ve Türk Geleneksel Okçuluk Federasyonu tarafından yetkilendirilmiş okçuluk spor kulüpleri tarafından verilmektedir.
İlgili 29 soru bulundu
MADDE 5-(1) Okçuluk spor dalında sporcu lisansı sahibi olabilmek için aşağıdaki şartlar aranır; a) 8 ile 85 yaş aralığında bulunmak, 1) Belirlenen yaş sınırını tamamlamış olmak, (2) Sporcu lisans başvurusu aşağıdaki belgelerle birlikte il / ilçe müdürlüğüne yapılır; a) Spor yapmaya ve yarışmalara katılmaya ...
-Okçuluk sporu hiçbir zaman zor bir spor değil, her yaştan insanın rahatlıkla yapabildiği ve mükemmel bir keyif alabildiği bir spordur.
Okçuluk sakin bir spordur, hareketsiz değil
Koç Fest Okçuluk Yarışması 2018Turnuvalarda, okçular her gün yaklaşık sekiz kilometre yürüyüp her 30 dakikada bir 100 ila 150 arasında kalori yakabilirler. Olimpiyatlarda sahne alan bir erkek okçu tahmini 1.084 kaloriyi yakıyor.
Bireysel sporlar arasında bulunan ve disiplin gerektiren bu spor, aynı zamanda hobi olarak da tercih edilir. Ana ekipmanları oklar ve yaylar olan okçulukta kullanılan malzemeler geleneksel ve modern olarak farklılık gösterse de genellikle yay, tirkeş, kol koruyucu, zihgir, ok, kolçak ve ip olarak sıralanır.
2 Günde atılır ise 1. gün uzun mesafeler (Erkeklerde 90m - 70m, Bayanlarda 70m 60m), 2. günde kısa mesafeler (Erkeklerde ve Bayanlarda 50m – 30m) atışları yapılır). Aşağıda kategorilere göre belirtilmiş olan mesafelerde 2 x 36'şar ok olmak üzere toplam 72 ok atışı yapılır.
Okçuluk kol, sırt kaslarının ve göz koordinasyonunun gelişmesini ve öz güvenin artmasını sağlayan bireysel bir spordur. Türk tarihinde de önemli bir yere sahip olan bu spora başlamak için en uygun yaşlar 9-12 yaş aralığıdır.
Okçuluk dediğimizde birkaç farklı kategoriden bahsediyor oluruz. Ülkemizde bunları; Geleneksel Okçuluk ve Modern Okçuluk olmak üzere, iki ana kategoriye ayırmak mümkündür. Ancak hem Geleneksel Okçuluğun, hem de Modern Okçuluğun kendi içerisinde farklı bölümleri de vardır.
Ülkemiz için gerek orta asyadan gelen atlı okçuluğumuz olsun, gerekse osmanlı döneminde mükemmelleştirilen okçuluk tekniğimiz olsun ülkemizde okçuluk milli bir spordur. Türkiye hem modern hem de geleneksel okçulukta dünyada adını duyurmaktadır.
Tozkoparan İskender en uzun rekorunu, gündoğusu havasıyla atılan Akrurı Menzili'nde 1281,5 gezle kırmıştır. 846 (veya 848) metrelik bu mesafe bir dünya rekorudur.
Kimler Okçuluk yapabilir ? 8 yaşından 90 yaşına kadar herkes okçuluk yapabilir.
Kişinin modunu iyileştirir, anksiyetesini yatıştırır ve depresyonu engeller. Dikkatle odaklanma ve konsantrasyon konusunda mükemmel katkıları vardır. Sabır ve motivasyon pekiştirmede okçuluk çok büyük katkılar sunan bir spordur. Zihnin kendi ve vücut üzerindeki kontrolünü geliştirir.
8. Fetih Kupası'nda mücadele edem milli okçu Mete Gazoz, 342 puanla 70 metre Türkiye rekorunun yeni sahibi oldu. İstanbul'un fethinin 567. yıl dönümü kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen 8. Fetih Kupası Okçuluk Yarışması başladı.
Spor dalı, dart tahtası adı verilen hedefe, belirli bir uzaklıktan ufak okların atılması ile başlar. Yüksek puanı alarak skor kazanmak amacıyla oynanan spordur.
Yaylar genellikle fiberglas, karbon veya ahşaptan yapılır. Yayın gerilmesini ve okun doğru bir şekilde yerleştirilmesini sağlayan okçuluk dizgisi, önemli bir aksesuardır.
İslâm inancına göre, ok yarıştırmak haram sayılmayan birkaç oyundan biridir. Okçuluğa hem bir ibâdet hem de savaş hazırlığı gözüyle bakılır. Harp okçuluğu yanında, bir savaş hazırlığı sayılarak spor okçuluğuna da aynı kutsal önemin tanındığı görülmektedir. Nitekim menzil okçuluğu gibi, koşu okçuluğu da sünnettir.
Okçuluk, dikkat ve konsantrasyon gelişimine katkıda bulunur. Eklem ve tendonların, omuz, sırt ve bacak kaslarının kuvvetlenmesini sağlar.
Okçuluk bir avlanma, savaş ve spor dalı olarak Türklerde köklü bir tarihe sahiptir. Dolayısıyla yayla at üstünde eğitimi, ferdi veya toplu kullanım şekilleri geliştirmiştir. Türkler tarih sahnesine ok ve yay ile girmişlerdir. Göktürklerde ok adanmışlığın, yay üstünlüğün sembolüdür.
Yarışmanın birincisi toplam puana göre belirlenir. Kol ve sırt kaslarını, göz koordinasyonunu geliştiren bir spordur.
Okçuluk beden terbiyesi veren bir spordur. Okçuluk sporunu yapan her insan kendi vücuduna hakim olmayı ve nasıl kullanması gerektiğini iyi öğrenir. Okçuluk sporu her yaşta insan tarafından rahatlıkla yapılabilir. Stresle baş etmemize yardımcı olur ve eğlencelidir.
Henüz olimpiyat oyunlarında bir kategori olmayan (ama olması için fikir teatisinin sürdürüldüğü) makaralı yaylar için spor okçuluğunda kabul edilen çekiş kuvveti 60 lbs (27 kg)'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri