MADDE 3 – (1) 4 üncü maddede yer alan sınırlamalar dışında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve kıyafet serbesttir. (2) (Değişik: 8/7/2013-2013/5125 K.) Öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamaz.
Yönetmeliğin 3.1. Maddesinde "Öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamaz." ibaresi bizlerin okul kıyafeti uygulamasının kaldırıldığı anlamını çıkarmamızı sağlar.
28480 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan ve 27 Kasım 2012'de yürürlüğe giren kıyafet yönetmeliği kapsamında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık kıyafet serbest bırakılmıştır.
Azınlık ve yabancı okullar hariç, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda, yönetmelikte belirlenen sınırlamalar dışında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve kıyafet serbest oldu. Öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamayacak.
Lisenin ilk gününde öğrenciler, daha önceden velilere ve öğrencilere iletilen resmi okul kıyafetleriyle okula gitmelidir. Bu, öğrencilerin kılık kıyafet yönetmeliğine uygun olarak, okulun belirlediği standartlara göre giyimde bulunmalarını sağlar.
İlgili 16 soru bulundu
MADDE 3 – (1) 4 üncü maddede yer alan sınırlamalar dışında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve kıyafet serbesttir.
Yönetmelikle, MEB'e bağlı resmi ve özel okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair usul ve esaslar düzenlendi. Yönetmelikte belirlenen sınırlamalar dışında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve kıyafet serbest olacak.
Statü, sınıf ayrımı, dalga geçme ve alay etme gibi problemlerin çıkmasını engeller. Bu üniformalar sayesinde çocuklardan birinin eski ve modası geçen bir kıyafet giymesi sonucu zorbalık ve alaya maruz kalmasını engeller. Okul üniforması aidiyet hissi uyandırır. Okul ruhunun oluşması sağlanır.
Cevap: Öğrenci okula hangi kıyafetle gelirse gelsin alınmak zorundadır. Kıyafetten dolayı öğrencinin okula alınmaması Anayasal suçtur, Türk Ceza Kanunu'nun 112 maddesine göre 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası gerektirir. 112. Maddeye göre bu fiili işleyen hakkında iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
Önceki yönetmelikte lise öğrencilerine yönelik 'Kaşlar alınmaz, tırnak uzatılmaz ve cilalanmaz. Yüzük, küpe, kolye, iğne ve bilezik gibi süs ve ziynet eşyası takılmaz" ifadeleri yer alıyordu. Yeni yönetmelikte bu ifadelere yer verilmemesi; öğrencilerin ojeli, küpeli ve hatta piercingle okula gidebilmesinin önünü açtı.
Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı okullarda, öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamayacak. Öğrenciler vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört ve kolsuz gömlek giyemeyecek.
memur-sen, 18 mart\'tan itibaren kamuda fiili serbest kıyafet uygulaması başlatıy. Memur-Sen ve bağlı sendikalar, 18 Mart'tan itibaren kamuda fiilen serbest kıyafet uygulaması başlatıy. 18 Mart tarihinden itibaren Memur-Sen'e üye memurlar, görev yaptıkları kurumlara serbest kıyafetle gidecek.
Ulusal hukuk ve eğitim mevzuatında kanun düzeyinde yönetici ve öğretmenlere öğrencilerin üst arama ve eşyalarına el koymayla ilgili bir düzenlemenin olmadığı tespit edilmiştir. Üst arama ve eşyalara el koyma kanunlar tarafından kolluk kuvvetlerine, hâkim kararına bağlı olarak verilen bir yetkidir.
OKULLARDA FORMA GİYMEK ZORUNLU MU? Okullarda kıyafet serbestliği, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulların kendi tercihine bırakılmıştır. Okullar, dilediği durumda okula istenilen kıyafet ile gelinilmesine olanak tanıyabilir ya da okula özel formanın giyilmesini zorunlu kılabilir.
Okul üniforması, bir okul veya başka bir eğitim kurumundaki öğrenciler tarafından giyilen bir üniformadır. Okul üniformalarının amacı öğrenciler arasında eşitliği sağlamak olup çeşitli ülkelerde ilk ve orta dereceli okullarda yaygındır.
“Okul forması, okulun kimliğini ve öğrencilerin ortak aidiyet duygusunu yansıtan önemli bir unsurdur.” “Okul forması giymek, seni okulda daha rahat ve güvende hissettirebilir.” “Okul üniformasını temin etmek için okulda sağlanan yardımlardan yararlanabilirsin.”
Azınlık ve yabancı okullar hariç, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda, yönetmelikte belirlenen sınırlamalar dışında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve kıyafet serbest oldu. Öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamayacak.
öğretmenler her ne kadar yönetmelik sebebiyle. arama yapma haklarının olduğunu düşün. buseler de. bu husus kanunen düzenlenmediği için kanuna aykırıdır.
Okuldan atılma sebepleri nelerdir? Bireylere, arkadaşlarına ve okul çalışanlarına söz ve davranışlar ile sarkıntılık yapmak, iftira etmek, başka insanları bu davranışlara kışkırtmak ya da zorlamak, gerçekleştirilen bu eylemleri sosyal medya aracılığı ile paylaşmak, okuldan atılma gerekçesi sayılmaktadır.
Dün Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenleme ile ise, “Kılık kıyafetle ilgili kurallara uymamak” olarak tanımı değiştirilen davranışın cezası da “okul değiştirme”den, “kınama”ya düşürüldü.
· Kolye, yüzük, küpe, bilezik vb. aksesuar takmak, kumaş veya deri yelek, Okul kıyafetinde öngörülen dışında hırka ve kazak vb. giyilmesi yasaktır. · Kız öğrenciler makyaj yapamaz, saçlarını boyatamaz ve oje kullanamazlar. · Öğrenciler beden eğitimi derslerine spor kıyafeti ile katılırlar.
Bu sene 4. sınıfı tamamlayan ilköğretim öğrencileri ortaokul 1. sınıf öğrencisi olarak, 8. sınıfı tamamlayan öğrenciler ise zorunlu eğitim kapsamında 9. sınıfa (liseye) başlamak zorundadır. SORU 9: Okul öncesi eğitim hangi yaşta başlayacak?
MADDE 3 – (1) 4 üncü maddede yer alan sınırlamalar dışında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve kıyafet serbesttir. (2) (Değişik: 8/7/2013-2013/5125 K.) Öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamaz.
Kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile strech, kot ve benzeri pantolonlar giyilmez. Etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olamaz. Terlik tipi (sandalet) ayakkabı giyilmez.
Farklı kılık kıyafet okulda giymek yasak fakat küpe, yüzük vb... Şeyler takmak yasak değil öyle bir yasak konmamış.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri