Okulda görev yapan müdür ve müdür yardımcıları, söz konusu Karar'ın ekinde yer alan çizelgeye göre verebilecekleri ders saati sayısı kadar evde eğitim hizmetleri kapsamında görev alabilirler.
Evde Eğitim Hizmeti Nedir? Sağlık problemi nedeniyle örgün eğitim kurumlarından doğrudan yararlanama- yacak durumda olduğunu sağlık raporu ile belgelendiren okul öncesi, ilkokul, orta- okul ve lise çağındaki özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için evde sunulan eğitim hizmetidir.
Bir "evde eğitim öğrencisi 30 saate kadar ders alabilir. Ancak bunu farklı öğretmenlerden almak durumundadır. Bu durumda bir öğretmen öğrencinin 8 saatlik dersine girerken başka bir öğretmen de başka 8 saate kadar dersine girebilecek.
Zaten üzerinde sınıf görevi bulunan sınıf öğretmenleri haftada 30 saat ders okuttuğundan ve ek ders ücreti ödemelerine ilişkin karar uyarınca haftada 30 saatten fazla ders okutamayacağından evde eğitim hizmetleri kapsamında görev almalarına da imkan bulunmamaktadır.
Evde eğitim hizmetlerinde öğretmen ihtiyacı karşılanamıyorsa Kararın 9. maddesine göre ücretli öğretmen görevlendirilebilecektir.
İlgili 40 soru bulundu
h) Evde eğitim hizmeti hafta içi verilebileceği gibi hafta sonları da verilebilir. sunulur. eğitim kurumlarından yararlanamayacağı ya da yararlanması durumunda sağlığı açısından risk oluşturacağı en az birisi ilgili daldan olmak üzere üç uzman tabip tarafından düzenlenmiş Durum Bildirir Sağlık Kurulu Raporu alınması.
Evde eğitim faaliyetleri öncelikle sınıf öğretmenleri olmak üzere diğer öğretmenlerin görevlendirmesi ile yürütülür. Evde eğitim hizmetine ilişkin planlama, bireyin ihtiyacı ve eğitim ortamına ilişkin şartlar dikkate alınarak ve haftalık ders saati sayısı 10 (on) saatten az olmamak üzere kurulca belirlenir.
Okulda görev yapan müdür ve müdür yardımcıları, söz konusu Karar'ın ekinde yer alan çizelgeye göre verebilecekleri ders saati sayısı kadar evde eğitim hizmetleri kapsamında görev alabilirler.
-Yöneticiler normal müfredat da dâhil toplam 22 saate kadar derse girebilir. -Derslerin tamamını DYK kapsamında girmeleri durumunda hafta içi okuttuğu 6 saati aylık karşılığı, 16 saati ek ders karşılığı sayılır.
Öğrencinin 4 aydan uzun süre okula gidemeyeceğini belirten, hastaneden alınacak sağlık raporu, Veli tarafından yazılan çocuğun evde eğitim almasını talep eden dilekçe, Çocuğun okulundan ya da e-okuldan alınabilecek öğrenci belgesi ile başvuru yapılır.
Söz konusu yazıda bu hususlar açıklandıktan sonra 40 saat sınırına bir anlam verilememiştir denilerek durum açıklığa kavuşturulmuştur. Buna iyep,evde eğitim vs dahil değildir. YAni 40 saat aşılabilir ve ücreti ödenir. 30 saat dersi olan branş öğretmeni BEP yapamaz. 21 saati var ise 9 saate kadar BEP yapar.
SINIFTA ÖĞRENCİ YOKSA EK DERS DE YOK
MEB personeli için bu konuda belirttiğimiz gibi mağduriyet söz konusu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğrencilerin gelmediği boş sınıfın faturasını öğretmenlere kesmemeli. Öğretmen her zamanki gibi olağan şekilde okulunda duruyor, mesaisini yapıyor. Ek dersini de almalıdır.
Dersin yoksa nöbet dışında okulda olmak zorunda değilsiniz. İdari görevlendirmede olmaz.
Ülkemizde, evde eğitime ilişkin yasal düzenlemeler yoktur.
Öncelikle belirtelim ki, yazıyı okumak için uzun uzun vakti olmayan dostlar bilmeliler ki; Türkiye'de ev okulu veya okulsuz eğitimi hukuken mümkün değildir, dahası yasaktır.
Okul yöneticileri destek eğitim odasında görev alabilirler. Okul yöneticileri aylık karşılığı girmek durumunda oldukları ders görevlerini tamamladıktan sonra, hafta- da 6 saate kadar destek eğitim odalarında görev alabilirler.
İl/ilçe komisyonunda görevlendirilecek öğretmen bulunmaması durumunda kurs merkezi müdür ve müdür yardımcıları görevlendirilebilir." maddesi bulunmuyor. Bu duruma göre müdür ve müdür yardımcıları DYK açamayacak.
Türkiye'de bir okul müdürünün ortalama aylık maaşı, ilkokul, ortaokul veya lise müdürleri için 20.000 TL ile 45.000 TL arasında değişebilir.
Branş derslerinde olsa bile özel eğitim hizmetleri yönetmeliğine göre sınıf öğretmeni branş öğretmeniyle birlikte derse girmek zorundadır. Yine bu sebepten branşı zihin engelliler sınıf öğretmeni olan idarecinin branş derslerine girmesi de gereksizleşebilmektedir.
3- Müdür yetkili öğretmenler
Daha önceki yönetmeliğe ve görüş yazılarına göre okul yöneticileri destek eğitim odasına görev alabiliyorlar iken şu an yürürlükte bulunan yönetmeliğe göre okul yöneticileri destek eğitim odasında görev alamamaktadırlar.
Evde Eğitim Hizmeti Nedir? Sağlık problemi nedeniyle örgün eğitim kurumlarından doğrudan yararlanamayacak durumda olduğunu sağlık raporu ile belgelendiren okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için evde sunulan eğitim hizmetidir.
ç) Yazılı sınavın son başvuru tarihi itibariyle müdürlük sınavı için en az sekiz yıl öğretmenlik, iki yıl müdür yardımcılığı veya müdür yetkili öğretmenlik yapmış olmak; müdür yardımcılığı sınavı için de en az iki yıl öğretmenlik yapmış olma şartı aranır. Aday öğretmenlikte geçen süreler hesaba katılmaz.
EVDE EĞİTİMDE DERS SAATLERİ NASILDIR? İlköğretim kademesinde veya özel eğitim programı uygulanan ortaöğretim kademesinde haftalık 10, diğer ortaöğretim kademesinde bir okula kayıtlı olanlar için ise haftada 16 ders saatinden az olmayacak şekilde planlanır.
OKULLARDA DERS SAATLERİ KAÇ DAKİKA? Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde hizmet veren okullarda dersler 40 dakika olarak işleniyor.
BİRİNCİ BÖLÜM. (1) (Değişik:RG-13/9/2014-29118) Ortaöğretim kurumlarında bir ders saati süresi 40 dakikadır. Dersler arasındaki dinlenme süreleri okul yönetimlerince belirlenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri