Patlamış mısır, atıştırmalık yiyeceklerin çoğuna kıyasla lif açısından yüksek, kalori açısından ise düşüktür. Yani söylendiği gibi kilo yapmaz ve zararlı değildir. Tabii fazladan yağ ile hazırlanmadığı sürece!
Patlamış mısır diyet programlarına eklenmesi önerilen besinlerden biridir. Tok tutmaya ve iştahın kapanmasına yardımcı olur. Kilo verme sürecinde atıştırmalık olarak mısır tüketilmesi yemek yeme isteğinin azalmasını sağlar.
Kilo verme süresinde 1-2 su bardağı ile sınırlı tutularak tüketilebilir ve ayrıca yüksek lif içeriği sayesinde tokluk hissini artırarak günlük kalori alımını da azaltabilir. Ancak paketli veya hazır patlamış mısırlar daha yüksek kalori ve yağ içerir.
Orta boy 1 kase patlamış mısır kaç kalori sorunuza yanıtımız: 62 kalori. 60 gramlık porsiyon patlamış mısır 246 kalori. Koca bir tabak dolusu patlamış mısır 369 kalori olacaktır.
Patlamış mısır çok sık olmamak şartıyla diyette, az miktar tüketilebilir. Hazır paketteki patlamış mısırların tuz ve yağ oranı fazla olacağından mümkünse mısırı evde patlatmakta yarar olacaktır.
İlgili 29 soru bulundu
Patlamış mısır, atıştırmalık yiyeceklerin çoğuna kıyasla lif açısından yüksek, kalori açısından ise düşüktür. Yani söylendiği gibi kilo yapmaz ve zararlı değildir.
Diğer yandan patlamış mısırı az yağla, hatta yağsız yapma olanağımız varsa cipsten daha masum bir atıştırmalık olacaktır. 25 gr patlamış mısır yaklaşık 4 gr yağ içeriyor ve yaklaşık 100 kaloriyken, 20 gr cips yaklaşık 11 gr yağ içerir ve yine 100 aynı kaloridir.
Patlamış mısır, çoğu atıştırmalığa göre lif açısından yüksek, kalori açısından ise düşüktür. Patlamış mısırın bu özelliğini göz önüne alırsak, bilinenin aksine kilo yapmadığını ve zararlı olmadığını söyleyebiliriz.
Yediğiniz her tuzlu patlamış mısır tanesi size ödem olarak dönüyor ve göbek bölgesinde yağlanmaya sebep olabiliyor.
31 – 50 yaş arası kadınlar için 1800 kalori. 19 – 30 yaş arası erkekler için 2400 kalori. 19 – 30 yaş arası kadınlar için 2000 kalori. 14 – 18 yaş arası erkekler için 2200 kalori.
Pişirme esnasında bir miktar tuz ve yağ kullanılır. Eğer bu miktarda sınır aşılırsa öncelikle tuz ve yağın etkisi ile ciltte sivilceler meydana gelir. Sivilce oluşumuna neden olduğu gibi göbek bölgesinde yağlanmaya da sebep olur. Tuzlu tüketilen patlamış mısır, bir süre sonra kişide ödem oluşturur.
Mısır; zengin lif kaynağı olduğu ve bağırsak hareketliliği sağladığından metabolizmayı hızlandırır ve böylece kilo kaybına yardımcı olur.
Mısır ve pirinç patlakları orta kalorili ürünler arasındadır. Ancak bu onları tamamen masum kılmaz. Çok az ve uzun aralıklarla olmak koşuluyla mısır ve pirinç patlağı diyette yenebilir ancak fazlası mutlaka tartıya da yansıyacaktır.
Örneğin 60 kilo bir kişi otuz dakikalık koşu bandı koşusunda 230 kalori harcarken 70 kilo olan kişi 260 kalori harcayacaktır.
5) Mikrodalgada Patlamış Mısır
Patlamış mısır yorucu bir antrenman için vücudunuza gerekli enerjiyi veremez ve antrenman sonrası toparlanmanıza katkı yapmaz.
Mısır yedikten sonra su içmek şiddetli karın ağrısına ve şişkinliğe neden olur, aynı zamanda sindirim sistemi ciddi anlamda yavaşlar. Bunun nedeni ise mısırın karmaşık karbonhidrat ve nişasta içermesidir. Bu içeriğe sahip bir besin üzerine su içmek, midede gaz salımı yaratır. Bu da beraberinde mide ağrısı getirir.
Mısırın yüksek miktarda karbonhidrat içermesi sindirim sistemi ve bağırsak sağlığını korur. Sindirim sistemi sağlığı açısından oldukça faydalı olan mısırın bu özelliği sayesinde bağırsak sendromu, kabızlık, ishal gibi sorunlar oluşmaz.
Aşırı tüketimi kilo alımına sebebiyet verebilir. Kabızlığı giderdiği gibi fazla yediğiniz takdirde ishal olabilirsiniz.
Mısır Yemek Gaz Yapar mı? (
Çünkü mısırın tüketimi sırasında bağırsaklarda hareketlenme olur ve bu durum gaz olmasına neden olur. Yetişkinler en çok haşlanmış ve konserve mısır tüketirler.
şeker içeriğine sahip çeşitler olarak izlenmiştir. Koçak (1991), tarafından, şeker mısır tanelerinin şeker içerikleri % 2.91 - 4.21 arasında değiştiği belirtilirken, şeker içeriklerinin % 5.9 - 8.5 arasında olduğunu belirten çalışma da bulunmaktadır (Uçkesen, 2000).
Mısırları makinede ya da tencerede patlatın. Bir başka yerde tereyağını eritin, içerisine kekik ve limon kabuklarını ekleyin. Son olarak limon suyunu ekleyin. Bu karışımı sıcak mısırların üzerine dökün ve son olarak tuz ve karabiber ekleyin.
Çerezza Patlamış Mısır 80 G - A101. ₺250 ve üzeri siparişinize ücretsiz kargo!
"Patlamış mısır, sadece bir tahılın patlamış halidir. Bazı insanlar onu zararlı bir abur cubur olarak görüyor ama aslında öyle değil. İçinde bol bol besin lifi bulunuyor, patlayınca işin içine biraz yağ girse de kalori olarak epey düşük. Aynı zamanda hacimli de bir yiyecek olduğundan insanın tokluk hissini artırıyor.
Airfryer ile yağsız bir şekilde mısır patlatmanız mümkündür ancak damak tadınıza yağlı patlamış mısırlar daha uygun oluyorsa Airfryer haznesindeki cin mısırlarınız üzerine 1 ya da 2 çorba kaşığı sıvı yağ gezdirebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri