Okul Yöneticileri CİMER Şikâyetlerinden Şikayetçi Veli, öğrenci ve öğretmenlerden, çevreden, siyasi kanallardan, sendikalardan, basından gelen okullarla ilgili CİMER şikâyetlerine genellikle öğrenci-öğretmen, veli-öğretmen, öğretmen-yönetici arasındaki iletişimsizlik ya da okuldaki uygulamalar konu olmaktadır.
Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezine yurt içinden 444 0 632, yurt dışından da +90 444 0 632 hat üzerinden ulaşabilirsiniz.
Şayet amiriniz ise şikayetçi olduğunuz,onun amirine sözlü ya da yazılı şikayette bulunursunuz.Yani şikayet edilecek amir atlanıp bir üst amire şikayet edilir.Silsile budur.Okul müdürünüzü şikayet edecekseniz İlçe mem müdürüne başvuracaksınız BİMER e değil.BİMER bir şikayet aracı değildir devlet memurları için.Mevzuatta ...
Okul müdürleri, okulda çalışan öğretmenlere istenmeyen davranışlar karşısında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 126. maddesine göre uyarma, kınama ve aylıktan kesme cezalarını verebilmektedir.
1 Mart 2012 tarihinde hayata geçirilen “ALO 147” hattını, vatandaşlar, veliler ve öğrenciler bilgi edinme talep, görüş – öneri veya şikâyetlerini bildirmek için kullanabilmektedirler.
İlgili 36 soru bulundu
Şikâyet türü seçilerek yapılan başvurular, 3071 sayılı Dilekçe Hakkı- nın Kullanılmasına Dair Kanun kapsamındadır. Şikâyet niteliğindeki başvurularda, CİMER personelinin gerekli görmesi hâlinde başvuru sahibinin lehine olmak üzere kimlik ve iletişim bilgileri gizlenebilir.
CİMER'e Hangi Konularda Şikâyet Yapılır? CİMER'e yapılacak şikâyetlerde konu sınırlaması yoktur. Vatandaş talep ettiği ya da şikâyet etmek istediği her konuda başvuru yaparak şikâyette bulunabilmektedir. Önemli olan talep veya şikâyette bulunulan konunun açık, anlaşılır ve doğru bir şekilde ifade edilmiş olmasıdır.
Genellikle yapılan soruşturmalar sonucu okul yöneticilerine hem disiplin cezası teklif edilmekte, hem yöneticilik görevi alınmakta hem de il içi yada il dışı başka bir ile öğretmen olarak atandıkları görülmektedir.
- Okul müdürü; Okulun yönetiminden, eğitim-öğretim faaliyetlerinin ve rehberlik hizmetlerinin planlanmasından ve yürütülmesinden genel müdüre, resmî makamlara ve Bakanlığa karşı sorumludur.
Kamu hizmeti yapan memurun görevinde kalmasında sakınca görülmesi durumunda idare birimi tarafından görevden uzaklaştırma kararı verilebilir. Bu karar soruşturma veya kovuşturma evresinde de verilebilmektedir. İdarenin soruşturma başlamadan bu kararı alması durumunda ise 10 gün içinde soruşturma başlatılması gerekir.
Okul Yöneticileri CİMER Şikâyetlerinden Şikayetçi
Veli, öğrenci ve öğretmenlerden, çevreden, siyasi kanallardan, sendikalardan, basından gelen okullarla ilgili CİMER şikâyetlerine genellikle öğrenci-öğretmen, veli-öğretmen, öğretmen-yönetici arasındaki iletişimsizlik ya da okuldaki uygulamalar konu olmaktadır.
Davranışlar ona göre olacak. Amire selam vermek yükümlüktür. Kasten verilmediği taktirde cezası vardır.
Ulaşılabilir, hesap verebilir, gerektiğinde özür dilemesini de bilen biri olmalıdır. Okul müdürü zamanını ve yapılacak işleri iyi planlamalı, ekip arkadaşlarını iyi tanımalı, ekibini bilgilendirmeli, onlarla istişare etmeli, ikna etme kabiliyeti olmalı, başarabileceklerine inandırmalı ve motive edebilmelidir.
CİMER'e e-devlet üzerinden ya da Cumhurbaşkanlığı web sitesi üzerinden şikâyette bulunulabilmektedir. Ayrıca ALO 150 numaralı telefon hattını kullanarak, İletişim Başkanlığına mektup veya faks göndererek de şikâyet ve talepler iletilmektedir.
Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi, “MEBİM 147” eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla öğrenci, veli, öğretmen ve diğer bütün vatandaşlarımız- dan gelen her türlü bilgi edinme, soru, talep, görüş, öneri, ihbar ve şikâyeti, etkin ve hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmak amacıyla 1 Mart 2012'de Van Erciş'te ...
CİMER Şikayeti İsimsiz Olmaz, İsimsiz İhbar Olabilir
İhbar türü seçilerek kimlik ve iletişim bilgileri gizlenen fakat konusu itibarıyla şikayet türü kapsamında olan başvurular ise şikayet olarak işleme alınmaktadır.
Ulusal hukuk ve eğitim mevzuatında kanun düzeyinde yönetici ve öğretmenlere öğrencilerin üst arama ve eşyalarına el koymayla ilgili bir düzenlemenin olmadığı tespit edilmiştir. Üst arama ve eşyalara el koyma kanunlar tarafından kolluk kuvvetlerine, hâkim kararına bağlı olarak verilen bir yetkidir.
Okul müdürü gerektiğinde yazılı savunmasının alınması şartıyla öğrenciye doğrudan “kınama cezası” verebilir. Müdür, müdür yardımcıları, öğretmenler ve onur kurulunca verilen cezalar yazılı olarak disiplin kuruluna bildirilir.
Yönetmeliğe göre hayır veremez.
Okul müdürü hakkında soruşturma izni vermeye yetkili merciin 4483 sayılı Kanunun 3'üncü maddesinin (b) bendi uyarınca Aksaray Valisindedir.
Okul müdürlerinin öğretmenlerin vereceği savunmaya göre ceza verme yetkileri bulunuyor. Okul müdürleri verilen bu cezaları bir alt cezaya çevirebilirler.
Disiplin kurulu, dosyayı aldığı tarihten itibaren otuz gün içinde soruşturma evrakına göre kararını bildirir.
Şikâyet başvurularında kimlik ve iletişim bilgileri gizlenememektedir. İhbar türü seçilerek kimlik ve iletişim bilgileri gizlenen fakat konusu itibarıyla şikâyet türü kapsamında olan başvurular İletişim Başkanlığı CİMER kullanıcıları tarafından şikâyet türüne çevrilerek işleme alınmaktadır.
cimer.gov.tr veya e-Devlet üzerinden “Başvuru Sorgulama” ekranı üzerinden başvuru takibinizi yapabilirsiniz. Ayrıca CİMER çağrı merkezini (0312 590 20 00 / 0) arayarak da başvurunuzun durumunu öğrenebilirsiniz.
BİMER uygulaması kapsamında Kaymakamlık, Valilik ve Bakanlıkların tümünde “Halkla İlişkiler Müracaat Büroları” kurulmuştur. Ancak “Alo 150” hattını cevaplamak üzere sadece valiliklerimizde çağrı merkezleri bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri