Okula Geç Kalma Derse geç kalınması durumunda ilk dersin ilk 10 dakikasından sonra, ilk derse girmeyenlerle ilk derse girdiği hâlde arada bir veya daha fazla derse girmeyen veya geç gelen öğrencilerin devamsızlığı yarım gün sayılır. Yine her 5 defa geç kalan öğrenci yarım gün yok yazılır.
30 GÜNÜ AŞANLAR "BAŞARISIZ" SAYILACAK
Devamsızlıkta özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.
(1) Geç gelme birinci ders saati için belirlenen süre ile sınırlıdır. Ancak her beş defa geç kalma yarım gün devamsızlıktan sayılır. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır.
Devamsızlık nedeniyle başarısız sayılan ve öğrenim hakkı bulunan öğrenciler takip eden öğretim yılında okula devam ettirilir. Öğrenim hakkı bulunmayanlar ise okulla ilişikleri kesilerek Açık Öğretim Lisesi veya Mesleki Açık Öğretim Lisesine gönderilir.
Ara derslere girmemek ve yok yazılmak disiplin suçudur. Günlük ders saati 8 olduğuna göre gün içinde toplam 5 saat derse girmeyen öğrenci YARIM gün; daha fazla saat devamsızlık yapan öğrenci TAM gün devamsız sayılır.
İlgili 16 soru bulundu
Bu kağıdı alan öğrencinin numarasının yanına “Yoklama Fişinde”, ders öğretmeni tarafından G (geç) yazılır ve bu kağıt “Yoklama Fişine” iliştirilir. Müdür Yardımcısından Derse Kabul Kağıdı alarak sınıfına gitmeyen öğrenci yok yazılır ve “yarım gün özürsüz devamsız” işlemi yapılır.
Yok yazılırsınız kardeşim yok yazılırsınız devamsızlıgınıza işler hatta sınıfça disipline bile gidebilirsiniz. eğer sınıfta 1 kişi bile yoksa hoca deftere ders işledim diye geçiremez. ondan dolayı dersi telafi amaçlı yazın ''hangi derslerde öyle bir durum olmuşsa'' derse gidersiniz.
5 defa geç kalma "yarım gün devamsızlık" demek
Geç gelme, birinci ders saati için belirlenen süreyle sınırlanacak. Her 5 defa geç kalma, yarım gün devamsızlık olarak yazılacak.
Aynı maddenin 2.fıkrasında da :”Geç gelen öğrencilerin derse alınma şekli ve süresi ders yılı başında öğretmenler kurulunca kararlaştırılarak veli ve öğrencilere duyurulur.” Hükümleri yer almaktadır. Bunlara göre: Geç gelme sadece 1.ders için ve 2.fıkraya göre; öğretmenler kurulunda belirlenen süreye kadar geçerlidir.
Evet , lisede 4 veya ilk 2 derse girilmeyince yarım gün yok yazılılır . Lisede özürsüz devamsızlık hakkı hakkı 10 gündür. Lisede özürlü devamsızlık hakkı ise 20 gündür.
Öyle bir şey yok. Derslerin 2/3'u veya daha fazlasına gelmezsen tam gün, kalan durumlarda yarım gün.
DEVAMSIZLIK 2. DÖNEM SİLİNİR Mİ 2022. Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre birinci dönemde yapılan devamsızlık süresi, ikinci dönemde sıfırlanmaz tüm sene boyunca devam eder. Devamsızlık süresi tüm bir seneyi kapsamaktadır.
Yani 20 günden fazla devamsızlığı olan öğrenci kuruldaki karar göre okulu geçebilir ya da sınıf tekrarı yaşayabilir. Lisede özürsüz devamsızlık hakkı 10 gündür.
Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin, özellikle devamsızlık problemi yaşayan öğrencilere okulun son gününe kadar devam etme uyarısı önemini korurken, öğrencilerin konuyu detaylı araştırması ise hız kesmiyor. Okulun son haftası yoklama alma inisiyatifi bulunmakta olup bazı öğretmenler bunu kullanmayabilmektedir.
Okullarda ilk gün genel olarak öğretmen ve öğrencilerin tanışması, derslerde kullanılacak araç ve gereçlerin duyurulması şeklinde geçmektedir. Ancak ilk günden itibaren alınan yoklama son günlere kadar devam edere. Okullarda, yalnızca son haftalarda e-okul sistemi kapandıktan sonra yoklama alınmaz.
OKULDA DEVAMSIZLIK HAKKI KAÇ GÜN, DEVAMSIZLIKTAN KALMA VAR MI? Yeni yönetmelikte devamsızlık kuralları da değiştirildi. Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü toplamda 30 günü aşan öğrenciler not ortalaması ne olursa olsun başarısız sayılacak.
Hayır, yok yazılmıyorsun.
Ayrıca, devamsızlık süresi 10 günü ve toplamda 30 günü aşan öğrenciler ise ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak.
Bu noktada öğrencilerin okula gitmeme hakları toplam 30 gündür. Ayrıca devamsızlık müfredatında 30 gün devamsızlık aşıldığında ne olduğu da belirtilmiştir. Belirtilenlere göre öğrenciler başarısız sayılacaktır. Dolayısıyla öğrenciler 31. gün okula gitmeme durumunda sınıfta kalmaktadır.
Lisede özürsüz yani raporsuz olarak izin süresi 10 günken, özürlü yani raporlu izin süresi 20 gündür. Yani lisede bir öğrencinin bu şekilde toplam 30 gün devamsızlık hakkı vardır. Fakat lisede 30 gün devamsızlığı olan bir öğrenci sınıf tekrarı yapabilir.
Yeni ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek. Yönetmeliğe göre liselerde 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak. Bu uygulama, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak.
ORTAOKULDA DEVAMSIZLIKTAN KALMA VAR MI? Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliğine göre ortaokul 5,6,7 ve 8'nci sınıfta kalma bulunmuyor. Ortaokulda yıl sonu ortalaması 45 puandan düşük olan öğrencilerin sınıf geçmesine veya sınıf tekrarına kalmasına Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) karar veriyor.
Sınıfça gelmezseniz, hatta okul olarak bile o gün hepiniz yok yazılırsınız. Sadece okulun son günleri olur ve öğretmenlerinizde toplu gelmezseniz yok yazılmazsınız karneler işlendi derse, zaten gelmezsiniz okula.
Üniversitede Devamsızlıktan Kalma Nasıl Anlaşılır? Üniversitede, devamsızlıktan kaldığınızı anlamak için üniversitenizin öğrenci bilgi işlemine girmeniz gerekir. Buradan devamsızlığınıza bakıp kaldığınızı anlayabilirsiniz. Buna ek olarak hocanıza mail atarak veya danışmanına mail atarak da bu durumu öğrenebilirsiniz.
Karne haftası ilk günler okullarda ders işlenmeye ve yoklama alınmaya devam edilebiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ve okul yönetimi özellikle devamsızlık hakkı sınırda olan öğrencilere okulun son gününe kadar devam etme uyarısında bulunuyor. Okul yönetimi son hafta boyunca da yoklama almaya devam edebiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri