KAŞLAR ALINIP OJE SÜRÜLEBİLECEK Yeni yönetmelikte bu ifadelere yer verilmemesi; öğrencilerin ojeli, küpeli ve hatta piercingle okula gidebilmesinin önünü açtı.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaptığı açıklamadan ojenin dinen haram olmadığı belirtilmiştir.
CEVAP: Oje sürmek de makyaj yapmak da saç boyamak da günah değildir!
Özellikle küçük yaştaki çocuklara sürülen ojeler, Uzmanlarca oldukça zararlı. İçerisinde bulunan 'Toluen' diye adlandırılan madde insan vücuduna girerek zarar veremeye başlıyor. Bu madde kan ve beyindeki hücreleri öldürmeye kadar ilerleyebiliyor.
En sık aldığımız üç makyaj malzemesi: Oje, ruj, dudak parlatıcısı. En az aldığımız üç makyaj malzemesi: Pudra, kapatıcı, allık.
İlgili 32 soru bulundu
Yeni yönetmelikte bu ifadelere yer verilmemesi; öğrencilerin ojeli, küpeli ve hatta piercingle okula gidebilmesinin önünü açtı. Yeni yönetmelik hemen uygulamaya geçecek. Daha önce okul yönetimi kararıyla forma veya önlük alınmış ise öğrenciler önümüzdeki yılın sonuna kadar bunu giyebilecek.
Kadının, zarar vermeyecek şekilde tırnaklarına oje sürmesi mübahtır ve tırnakları ojeli halde namaz kılmasında da bir sakınca yoktur. Ancak bu durum ojenin altına su girmesine engel oluyorsa, oje giderilmeden alınan abdest ve boy abdesti geçerli değildir. Bu durumda abdest geçerli olmadığı için namaz da geçerli olmaz.
Uzmanlar, altıncı ayını doldurmayan bebeklere ve çocuklara oje sürülmemesi gerektiği konusunda aileleri uyardı.
Minevital Feather 027 nefes alan helal oje hem görüntüsü hem de işlevi bakımından ihtiyaçlarınıza yönelik çözümler sunar. Yüksek teknolojili tesislerde üretilen oje, su ve hava geçiren özelliğe sahiptir. Bu durum, tırnakların sağlıklı kalmasına yardımcı olur.
Uzmanlar özellikle 6 aydan küçük bebekler için ojenin zararlı olabileceğinin altını çiziyor.
el Cevab: Örtünme farzdır. Baş açık gezmek haramdır.
Bunun için abdest almak, cünup veya hayızdan yıkanmak isteyen ojeli kadın mutlaka ojesini kazımak zorundadır. Aksi takdirde abdesti veya güslü sahih olmadığından namazı batıldır. Yalnız hayız halinde bulunan bir kadın hayızın sonuna kadar tırnaklarını ojeli bulundurabilir.
Yani yüz kısmı açık kalacak şekilde başın kalan kısmını, boyun ve göğüsleri örtmek farz-ı ayndır. Açmak ise, bir farzın terki sayıldığından haramdır. Allah ve Resulünün emrini dinlemediği için günahkâr olmakta büyük bir mes'uliyet altına girer.
Örneğin tırnağın çekilirse çok fena acı duyarsın ama bunun sebebi, tırnağının altındaki deridir. Yoksa tırnağın kendisi ölü deridir ve tırnağın içinden damar vs geçmez. Haliyle ölü ya da diri, bir insan tırnağındaki oje asetonla çıkar. Aynen budur.
Helal oje, adı üzerinde helal sertifikalı bir ürün; tamamen sağlıklı maddelerden üretilmiş. Ekstra olarak da argan yağı, B5 ve C vitamini içeriyor.
İslâm dini, insanın yaratılıştan var olan güzelliklerini daha belirgin hale getiren, takı takma, saç tarama, meşru ölçüde süslenme, israfa varmadan güzel giyinme gibi davranışları mubah kılmıştır. Ancak, zaruret bulunmadıkça, yaratılıştan verilmiş özellik ve şekillerin değiştirilmesini yasaklamıştır.
Müslüman kadınlar için üretilen abdest bozmayan, helal oje ünlü oje markası Orly ve MuslimGirl. com ortaklığıyla piyasaya çıkacak. Tamamen sağlıklı maddelerden üretilen helal oje, Argan yağı, B5 ve C vitamini içeriyor.
Bu kimseler için cilde yapışan ve tırnak aralarında kalan hamur, mum, zamk, boya vb. şeyler abdest ve gusle engel olmaz. Fakat isteğe bağlı olarak vücuda sürülen ya da yapıştırılan ve suyun bedenle temasına engel olan boya, oje, ruj gibi maddeler, bu ruhsatın dışındadır.
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, oje ve ruj gibi vücut üzerinde tabaka oluşturan, suyun bedene ulaşmasına mani olan maddelerin abdest ve gusül abdestine engel teşkil ettiğini açıkladı. "Bunların abdest veya gusülden önce giderilmesi gerekir.
İlk kat ince uygulanmalıdır
Oje sürmeye tırnağın tam ortasından başlanmalıdır ve üç seferde oje sürme işlemi tamamlanmalıdır. Birinci kat tüm tırnaklara uygulandıktan iki dakika sonra ikinci kat sürülmeye başlanmalıdır. Her bir tırnak üç adımda bitirilmelidir.
Özellikle günlük hayatlarında yoğun olan kadınlar sürdükleri ojenin 3-4 güne kadar dayanmasını ister. Dikkat edilecek birkaç nokta ile ojenin kalıcılığını artırmak oldukça kolay.
Normal oje çok kısa bir sürede sürülürken, kalıcı oje 15-20 dakika gibi bir zamanda sürülmektedir. Bunun nedeni uygulamanın her aşamasındada UV ışığıyla tırnakların kurutulmasıdır. Tırnakta ne kadar duruyor gibi soruların cevabı ise; yaklaşık olarak 15 güne kadar ellerinizde, 1 aya kadar ayaklarınızda kalabilmektedir.
Şafiî alimlerinin görüşlerine göre de tırnak ve benzeri şeyleri kesmek sünnettir, vacip değildir. Kesilmesi ister vacip ister sünnet olsun, tırnak altında kir ve toprağın bulunması namaz abdestinin ve gusül abdestinin sıhhatine engel değildir.
Dinen de caiz değil.
İşlem esnasında kullanılan bitkisel bazlı kalıcı makyaj boyaları; kıl köklerinin kapanmasına engel olmadığından dolayı uygulama, abdeste engel olmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri