Başarılı Olmanın Üç Temel Kuralı 1- İstemek 2- Planlamak 3- Harekete Geçmek Bu kadar basit .
Sessiz bir çalışma ortamı yaratın, telefonunuzu sessiz moda alın ve belirli zaman dilimlerinde tamamen konsantre olmaya odaklanın. Dikkatinizin dağılmasını engellemek, verimliliğinizi artırır. İstekle Çalış: İlgilendiğiniz konuları öğrenmek daha keyifli olur. Bu yüzden konuları zorlamadan ve istekle çalışın.
İlgili 19 soru bulundu
Dikkatli bir şekilde not almak, düzenli tekrar yapmak ve öğrenilenleri uygulamak, bilginin kalıcı hale gelmesine yardımcı olur. Tembel öğrencilerin başarılı olabilmesi için sabır ve azim de gereklidir. Başarı her zaman anında gelmeyebilir, bu nedenle hatalardan ders çıkarmak ve pes etmemek önemlidir.
Bu tanıma göre, başarı kendi hedeflerine ulaşmış olan kişinin elde ettiği tatmin ve değer duygusunu ifade eder. Başarı, kişinin kendi hedeflerine ulaşmasına bağlı olarak değişkenlik gösterir. Bu nedenle, başarıyı değerlendiren en önemli faktör, bireyin belirlediği kişisel hedeflerdir.
Başarı, gücü kendinden alabilmek, kendi ayaklarının üzerinde durabilmektir. Başarı, hiç yılmamak, azimli ve kararlı olmaktır. Başarı, kendini yazgısını ancak kendisinin çizeceğini bilmektir. Başarı, kendisi olabilmektir.
Başarının iki temel kuralı var derler. Birincisi; bildiğin her şeyi anlatma! İkincisi? https://www.e-motivasyon.net/basarini...
5 saat kuralı, haftada 5 saatinizi ya da her çalışma gününün 1 saatini bilinçli ve kasti öğrenmeye ayırmak demektir. Başka işlerle kafayı karıştırmadan, bütün dikkatinizi öğrenmeye verebilirsiniz.
Başarı sabit bir tanımı olmayan, herkeste farklı sonuçlar doğuran izafi bir kavram. Çevreye göre, kültüre göre, imkanlara göre, zamana göre hatta cinsiyetlere göre değişiklik gösterebiliyor. Aslında kişileri başarılı ya da başarısız gösteren temel nokta hedeflerdeki eksikliktir.
“Rabbi edhılnî müdhale sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin ve'c'al li min ledünke sultânen nasîrâ.” Sınava Girerken Okunacak Dua (Anlamı): ”Ya Rabbi!,Beni doğru bir giriş ile girdir ve yine doğru bir çıkış ile çikar.Katından bana yardım edici bir kuvvet ihsan eyle.”
Ferdün, Hayyün, Kayyûmun, Hakemun, Adlün, Kuddûsün. İyyâ na`büdü ve iyyâkenesta`în. İnnâ fetahnâ leke fethan mubînâ". Sınavlarda başarılı olmak ve heyecanı yenmek için yukarıdaki dua, sınavdan önce 19 kere okunması tavsiye edilmektedir.
İnnâ fetahnâ leke fethan mubînâ." On dokuz defa okunacak. 2 – İmtihana (Sınava) girerken şu dua okunur: "Rabbi edhılnî müdhale sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin ve'c'al li min ledünke sultânen nasîrâ." (10 Kere) (İsra suresi 80. ayet) ANLAMI: "Ya Rabbi!
Başarılı insanlar, karar vermeden önce durumu detaylı bir şekilde düşünürler, hızlı karar vermektense mantıklı düşünmeyi tercih ederler. Doğru ve etkili kararlar almak, uzun vadede başarıya ulaşmanın en önemli etkenlerindendir. Üst düzey başarılı insanlar, düşündüklerini açıkça ifade etme konusunda iddialıdırlar.
Çalışkan insanlar, zamanla yaptıkları işi daha kolay yapmaya başlar, işlerinde ustalaşırlar. İnsanın sevdiği ve anlam bulduğu bir işe verdiği emek, zahmet olmaktan çıkar, zevk verir. Hatta insan başında severek başlamasa bile, sabırla, sebatla yaptığı birçok işten sonunda zevk almaya başlar.
Akademik başarı ya da başarısızlık boyutunda düşünülürse, başarılı öğrencilerin; neşeli, daha kolay uyum sağlayan, sosyal ve mantıklı davranan bireyler olduğu, başarısız öğrencilerin ise; içine kapanık, uyumsuz, kötümser ve öfkeli oldukları belirtilmektedir (Özben,1996, Saral, 1993).
Başarının temel adımları arasında disiplinli, planlı olmak, zamanı iyi yönetmek, kitap okumak, daha az uyumak ve daha çok çalışmak yer alır. Başarılı her bireyin temelinde, onları hedeflerine ulaşmaya iten bir disiplin düzeyi vardır.
Başarı, genellikle kişinin belirlediği hedefe ulaşmak için gösterdiği çaba, disiplin, tutku ve özveri ile ilişkilidir. Ayrıca, başarının ölçüsü, kişinin kendisi için belirlediği hedefler ve amaçlar ile kıyaslandığında da değişebilir.
Örneğin; Bir genç için üniversiteye giriş sınavını kazanmak veya istediği gibi bir işe sahip olmak başarı olarak kabul edilirken, bir futbolcu için gol atmak başarı kabul edilebilir.
Başarı, zeka ile doğru orantılıdır. Belli bir kapasiteye sahip değilseniz istediğiniz kadar çalışın işe yaramaz. Zeka önemlidir. Çünkü elinizdeki imkanların farkına varıp kullanacak kapasitesiniz yoksa bütün çabalarınız faydasızdır.
Buna göre; bir konuda uzmanlaşmak için en az 10.000 saat üzerinde çalışılması gerekmektedir. Gladwell, öğrenmenin aşamaları her insan için değişiklik gösterse de başarıya ulaşmış kişilerin, öncesinde mutlaka en az 10 bin saatlerini kendi kişisel gelişim programları için harcamış olduklarını söylüyor.
Başarıya ulaşmanın ilk koşulu ulaşılması mümkün olan hedefler belirlemektir. Başarılı insanlar olumlu ve etik olan hedefler belirlerler. Her başarı başlangıçta zihinsel bir kurgudur. Başarılı insanlar çevrelerinde hayal gücü geniş, iç dünyası zengin insanlar olarak fark edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri