(2) Disipline konu olan olaylar okul öğrenci ödül ve disiplin kurulunda görüşülüp karara bağlandıktan sonra; a) Kınama ve okuldan kısa süreli uzaklaştırma cezaları okul müdürünün, b) Okul değiştirme cezası, ilçe öğrenci disiplin kurulunun, c) Örgün eğitim dışına çıkarma cezası, il öğrenci disiplin kurulunun, onayından ...
Disiplin cezaları, uyarma, kınama ve aylıktan kesme gibi, disiplin amirleri tarafından verilirken, kademe ilerlemesinin durdurulması cezası ise, memurun bağlı olduğu kurumdaki disiplin kurulunun kararının alındıktan sonra, atamaya yetkili amirler tarafından verilir.
MEB yönetmeliğine göre disiplin cezası alacak öğrencilere öncelikle kınama yapılır. Öğrenci ceza almaya devam eder ve kuralları çiğnerse kısa süreli uzaklaştırma cezası verilir. 3. kere ceza kuralı aşıldığında öğrencinin başka okula nakli gerçekleştirilir.
Disiplin cezası öğrenciye müdür tarafından gerekli eğitici konuşmalarla bildirilir. Disiplin cezaları, gerekirse ilgili kurumda veya bunlara bağlı kuruluşlarda ilan yoluyla da tebliğ edilebilir. MADDE 34. Disiplin cezaları, yetkili amir veya kurullarca verildiği tarihten itibaren hüküm ifade eder ve uygulanır.
Okul müdürü gerektiğinde yazılı savunmasının alınması şartıyla öğrenciye doğrudan “kınama cezası” verebilir. Müdür, müdür yardımcıları, öğretmenler ve onur kurulunca verilen cezalar yazılı olarak disiplin kuruluna bildirilir.
İlgili 18 soru bulundu
Üniversitede Alınan Disiplin Cezaları Sicile İşler Mi? Yükseköğretim Kurumlarında eğitim gören öğrencilerin öğrenim süresince almış oldukları disiplin cezaları, öğrencinin siciline işlenmektedir.
Öğrenciler ilkokul, ortaokul ya da liseye gidiyorlarsa disiplin cezası almadığına dair belgeleri okul yönetiminden alabilirler. Üniversite öğrencileri ise bu belgeyi öğrenci işlerine başvuru yaparak temin edebilir.
3. Disiplin Cezasının Özlük Dosyasına Kaydedilmesi
Görüleceği üzere disiplin cezası kesinleşmeden sicile işlenir. Disiplin cezasının üst mercie itiraz neticesinde kaldırılması veya İdare Mahkemesi kararı ile iptal edilmesi halinde disiplin cezasının özlük dosyasından silinmesi gerekir.
MADDE 171- (1) Öğrencilerin aldıkları cezalar, e-Okul sistemine işlenir.
Ortaokul disiplin cezaları nelerdir? Uyarma yaptırımı, öğrenci davranışlarını değerlendirme kurulu tarafından verilir. Yaptırım e-Okul sistemindeki öğrenci bilgileri bölümüne işlenir.
6) ALINMIŞ OLAN HER DİSİPLİN CEZASI SİLİNEBİLİR. UZAKLAŞTIRMA DA OLSA KINAMA DA OLSA. 7) Cezanın silinmesi için cezanın alındığı yıl silinmesine gerek yoktur örneğin 10. sınıfta alınmış ceza 12. sınıfın sonunda da silinebilir.
Suçun Kasten İşlenmiş Olması Şarttır
Taksirle işlenen bir suç nedeniyle alınan cezanın miktarı ve yoksunluklar ne olursa olsun memuriyete engel bir durum teşkil etmemektedir. Yani taksirle işlenen suç nedeniyle bir yıl veya daha fazla hapis cezası alınmış olsa dahi memur olunabilmektedir.
okuldan kaçmak evet suçtur. yani meb' bu konuda söylüyor disiplin suçu diye. fakat okuldan kaçarsın öbür gün ailene dilekçe yazdırırsın haberim var diye. o zaman bir şey olmaz. Okula gelip çıkarsan suç.
MEBBİS modülü olan “MEB e-Soruşturma Modülü” ile teftiş, inceleme ve soruşturma işlemleriyle beraber soruşturma neticesinde,ceza uygulanacak davranışlar ve genel disiplin cezaları hakkında bilgi veren sistemdir.
Okul müdürleri, okulda çalışan öğretmenlere istenmeyen davranışlar karşısında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 126. maddesine göre uyarma, kınama ve aylıktan kesme cezalarını verebilmektedir.
Disiplin cezası almadığına dair belge birçok yerden alınabilmektedir. Bunların en kolayı e-okul üzerindendir. Diğeri de okul yönetiminden imzalı belge almaktır. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri bu şekilde alabilirler.
Okuldan atılma sebepleri nelerdir? Bireylere, arkadaşlarına ve okul çalışanlarına söz ve davranışlar ile sarkıntılık yapmak, iftira etmek, başka insanları bu davranışlara kışkırtmak ya da zorlamak, gerçekleştirilen bu eylemleri sosyal medya aracılığı ile paylaşmak, okuldan atılma gerekçesi sayılmaktadır.
Lisede alınan disiplin cezaları üniversite okumaya engel değil, genel olarak lisede alınan herhangi bir cezanın üniversitede karşınıza çıkma ihtimali çok düşük.
Okul içinde veya dışında yöneticilere, öğretmenlere, arkadaşlarına ve okulun diğer personeline kaba ve saygısız davranmak, Dersin ve ders dışı faaliyetlerin akışını ve düzenini bozacak davranışlarda bulunmak, Okul yönetimi tarafından verilen izin süresini özürsüz olarak uzatmak.
Bunlar göre devlet memurluğundan çıkarma cezasından başka bir disiplin cezasına çarptırılmış olan memur uyarma ve kınama cezalarının uygulanmasından 5 sene, diğer cezaların uygulanmasından 10 sene sonra memur atamaya yetkili amire başvurarak, verilmiş olan cezalarının özlük dosyasından silinmesini isteyebilir.
Bu cezayı alan öğrenciler yatılılık ve bursluluktan çıkarılarak öğrenimlerine gündüzlü olarak devam ettirilirler. Ancak, bu öğrencilerin zorunlu hizmet yükümlüğü saklı kalır. Öğrenimini sürdüremeyenlerden ise, tazminat alınır.
1-Kınama: Genelde öğrenci uyarılır. Aynı hatanın tekrarında bir üst ceza verilir. 2-Uzaklaştırma: Geçici süre okuldan uzaklaştırılırsınız. 3-Okuldan Atılma: Okuldaki kaydınız silinir.
Üniversitelerde disiplin cezası alınmadığını kanıtlayan belge gereksinimi duyulduğunda bu belgeye e devlet üzerinden ulaşılabilmektedir.
Böylece okul birincisi belirlenirken disiplin kurulunun görüşü alınmayacak, disiplin şartı da aranmayacak. Danıştay, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) okul birincisi olma kriteri olarak getirdiği “milli ve manevi değerlere uygunluk” maddesini objektif olmadığı gerekçesiyle durdurdu.
2- Herhangi bir disiplin cezası alan öğrenci, Üniversitede Kısmı Zamanlı Çalışma olanağından yararlanamaz. 3- Ceza süresi, öğrenim süresine sayılır. Bir veya iki yarıyıl uzaklaştırma cezası alan öğrenciler, ”Zorunlu Kayıtsız” statüye alınır ve kayıt yenileme işlemi yapamazlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri