Sisteme giriş için bilgisayarınızda e-imzanızın sürücüleri, Palma ve Java (32 Bit) programlarının kurulu olması gerekmektedir.
(Otomatik tanımlansın kartınız bulamıyor ise, Listeden seçeceğim ile e-imza firması ve ilgili kartını seçerek imzalama yapabilirsiniz, dosyadan seçeceğim ile ilgili dosya bulunduğu konumdan seçim yapılabilir.) 2- İmzala simgesine tıklatın. 3- Şifre ekranına Elektronik İmza şifrenizi girin. 4- Tamam'a basın.
Desteklenen Versiyonlar: XP, Vista, 7, 8.1, 10. Desteklenen Kartlar: ESHS'lerden temin edilen bütün kartlar. Sürücüsü Otomatik Yüklenen Kartlar: KamuSM, Turktrust, e-Tuğra, e-İmzaTR (e-Güven tarafından verilen kartların sürücüleri ilgili sayfadan kurulmalıdır)
Elektronik imza; bir bilginin üçüncü tarafların erişimine kapalı bir ortamda, bütünlüğü bozulmadan (bilgiyi ileten tarafın oluşturduğu orijinal haliyle) ve tarafların kimlikleri doğrulanarak iletildiğini elektronik veya benzeri araçlarla garanti eden harf, karakter veya sembollerden oluşur.
Giriş Seçenekleri
E-İmza Uygulaması ile Nasıl Giriş Yapılır? Aşağıdaki alana kimlik numaranızı yazınız. Masaüstünüzde bulunan e-imza uygulamasını açınız ve ekrandaki işlem kodunu giriniz. ( e-Devlet Kapısı e-İmza Uygulaması'nı bilgisayarınıza indirmelisiniz. Uygulamayı indirmek için tıklayınız.
İlgili 21 soru bulundu
NOT: Sisteme e-devlet şifresi ile giriş yapan vatandaşlarımız UYAP kapsamında adli ve idari yargı birimlerinde görülmekte olan dava dosyalarını ve evraklarını görebilir fakat veri güvenliği açısından dava açma ve evrak gönderme işlemlerini e-imza girişi olmadan yapamazlar.
Hem UYAP girişinde hemde döküman imzalama işlerimizde cep telefonumuz ile Mobil İmza kullanabileceğiz.
e-İmza Fiyatları
1 Yıllık e-İmza 499,00 TL. 2 Yıllık e-İmza 699,00 TL. 3 Yıllık e-İmza 899,00 TL.
En Uygun Koşullarda E-İmza Sağlıyor!!! * Baro Onayı verildikten sonra 3 iş günü içerisinde teslim edilir.
Portal şifresinin unutulması halinde ise https://sifre.uyap.gov.tr/ sayfasında bulunan “şifremi unuttum” butonuna tıklanarak açılan sayfadaki, sicil ve sisteme kayıtlı cep telefonu numarası alanlarına giriş yapılarak sisteme kayıtlı cep telefonuna gelen doğrulama kodu ile işlem yapılmaya devam edilecektir.
Bu hizmeti sunan Vodafone,Turkcell veya TurkTelekom firmalarına başvurarak ayrıntılı bilgi alabilir ve başvuru yaparak bir mobil imza edinebilirsiniz.
Elektronik İmza Birden Fazla Bilgisayarda Çalışır mı? Kullanıcıların bu fırsattan yararlanması için elektronik imza kurulumunu farklı bilgisayarlara driver (sürücü) kurulumu yapması gerekir. Bu sayede birden fazla bilgisayarda elektronik imzanın kullanılması mümkün olacaktır.
İndirdiğiniz örnek PDF belgesini Adobe Acrobat Reader ile açın. Araçlar sekmesinden Sertifikalar seçeneğine tıklayın. Dijital Olarak İmzala seçeneğine tıklayın. İmzalanacak alanı fareniz ile dikdörtgen şeklinde seçin.
UYAP ekranından evrak göndermek istediğiniz dosyayı seçin. Açılan dosya bilgilerinden evrak göndermeyi seçin ve buradan göndereceğiniz dilekçe türünü ve açıklamaları girin. Bu işlemlerden sonra dilekçeniz UYAP' a yüklenmiş olacak. İşme sonundaki onay penceresinde size bir İş Emri numarası verecektir.
İlk adım olarak güvenilir bir e-imza sağlayıcısı seçmektir. Daha sonra online başvuru formunu doldurabilir ve gerekli belgeleri e-imza sağlayıcısına gönderebilirsiniz. TÜRKTRUST ile kolayca e-İmza alarak belgelerinizi elektronik ortamda daha hızlı ve güvenli bir şekilde onaylayabilirsiniz.
Bu sayede avukatlar Türkiye Barolar Birliği'nin belirlediği Adliyeler içerisinden e-imzalarını kolayca teslim alabilmektedirler.
- https://eimzaonbasvuru.ptt.gov.tr/ adresinden Elektronik Bilgi Güvenliği Anonim Şirketi'ni seçerek e-imza başvurunuzu gerçekleştiriniz. - Ön başvurunuz sonrasında PTT tarafından cep telefonunuza “ Online Ön Başvuru Kodu “ iletilecektir. - En yakın PTT merkezine giderek, Online Ön Başvuru kodunuzu iletiniz.
E-devlet üzerinden doğrudan e-imza almak mümkün değildir.
“Elektronik imza nasıl alınır?” olduğu hakkındaki süreç Bir E İmza ile elektronik imza almak istediğinizde oldukça pratik bir şekilde online olarak gerçekleşir. Teslimat noktalarından aynı gün içerisinde gerçekleşmesi mümkün olan e imza teslimatı sadece şirket sahibi kişilere yapılmaktadır.
Türk hukuku kapsamında, ıslak imza ile eşdeğer tek e-imza çeşidi güvenli elektronik imzadır. Bu nedenle, hukuken ıslak imza taşıması gereken yazılı şekil şartına tabi sözleşmeler güvenli elektronik imza ile imzalanmalıdır.
Mobil elektronik imza, mobil bir cihaz kullanılarak oluşturulan elektronik imza olarak tanımlanabilir. Mobil elektronik imzanın, elektronik imzadan tek farkı elektronik imza oluşturma aracı olarak mobil bir cihaz içerisine konulan SIM kartın kullanılmasıdır.
Tek fark, imzalama sırasında kullanılacak olan sertifikanın bir USB token ında değil de mobil cihazınızın SIM kartına yüklü olmasında dır. Günlük pratik kullanımda Elektronik İmza denilince USB token kullanılarak, Mobil İmza denilince ise Mobil cihazınız kullanılarak imzalama yapılması kast edilmektedir.
En önemli ayrıntı da, E-İmza ile android, ios veya benzeri uygulama tabanlı Akıllı Cep Telefonları ile Tablet bilgisayarlardan Uyap ve E-Devlet uygulamalarına girilememektedir. Çünkü, akıllı kartın cep telefonuna veya tablet bilgisayara takılması mümkün değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri