Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yeni genelgesine göre; 2016-2017 eğitim-öğretim yılından itibaren kantinlerde kızartma, cips, çikolata, gofret, şeker, kek ve tatlandırıcılı içecek gibi ürünler satılamayacak. Kafein içeren kahve gibi içeceklerin de lise hariç kantinlerde satışı yasaklandı.
- Cipsler, gevrek çerezler. - Tüm çikolata türleri (ayrı satılan veya ürünlere eklenmiş, damla çikolata, sürülebilir çikolata ve çikolata kaplanmış olanlar dâhil), gofretler. - Tüm şeker ve şekerleme türleri. - Guarana, guarana özü eklenmiş kafein içeren ürünler.
Ancak okullarda cips ve kola satışı 2011 yılında dönemin AKP'şi milli eğitim bakanı tarafından zaten yasaklanmıştı. Bir yıl sonra ise, Ağustos 2012'de yine AKP tarafından değişikliğe gidilerek ortaokul ve liselerde yasak kaldırıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı düğmeye bastı... Öğrencilerin güvenilir gıdalarla beslenmesi amacıyla hazırlanan 'Okul Gıdası' logosu uygulaması 16 Eylül'de başlıyor. Kantinlerde artık gazlı-kolalı içecekler, cips gibi hazır gıdalar satılamayacak. Peynir, meyve, ayran, haşlanmış yumurta ise satılabilecekler arasında...
İçme suyu, ayran, pastörize süt dışında kalan her türlü içecek, satışı uygun olmayan içecekler olarak sıralandı. Kızartma, cips, tüm çikolata türleri, şeker ve şekerlemeler, tatlandırıcılı içecek ve gıdalar da bu grupta yer aldı.
İlgili 31 soru bulundu
Bu kapsamda okul kantinlerinde, çiğ tüketilen sebzeler, salatalık ve meyveler, doğal kurutulmuş meyve, işlenmemiş kuru yemiş, süt, ayran, peynir, çeşnili ve tahıllı ekmek çeşitleri, yumurta, doğal mineralli su ve şekersiz sakız, taze sıkılmış meyve ve sebze suları, bilim kurullarınca belirlenmiş kriterlerde üretilmiş ...
(2) Okulda bulunan kantin ve benzeri yerler; sağlık, hijyen ve gıda kodeksi yönünden ilgili meslek odası, sağlık il müdürlükleri ile gıda, tarım ve hayvancılık il müdürlüklerince de denetlenebilir.
Okula Getirilmesi Yasak Olan Eşya ve Maddeler:
Belirtilen alet, eşya ve maddelerin okula getirilmesi kesinlikle yasaktır: Çakı, bıçak gibi organlara zarar verici, kesici, yaralayıcı, öldürücü aletler; kibrit, çakmak, koku bombası vb. yanıcı, patlayıcı maddeler; maddi değeri yüksek olan eşyalar.
Sayın Velimiz; Milli Eğitim Bakanlığımız bilişim araçları olarak ifade edilen her türlü iletişim araçlarına yasak getirmiştir. Bunları kullanan öğrencilere kınama ve kısa süreli okuldan uzaklaştırma cezası verileceği gibi veliye de para cezasına hükmektedir.
2016-2017 eğitim-öğretim yılında uygulamaya konulacak genelgeye göre, okul kantinlerinde satılamayacak gıdalar arasında kızartma, cips, çikolata, gofret, şeker, kek ve tatlandırıcılı içecek gibi birçok ürün bulunuyor.
MADDE 4 – (1) Öğrenciler; a) Öğrenim gördükleri okulun arması ve rozeti dışında nişan, arma, sembol, rozet ve benzeri takılar takamaz, b) İnsan sağlığını olumsuz yönde etkileyen ve mevsim şartlarına uygun olmayan kıyafetler giyemez, c) Yırtık veya delikli kıyafetler ile şeffaf kıyafetler giyemez, ç) Vücut hatlarını ...
Araştırma sonuçlarına göre öğrenciler okul kantininden en çok satın aldıkları ürünlerin su, simit-poğaça, bisküvi-kraker-kek, meyve suyu, çikolata-şeker, cips ve ayran olduğu görülmektedir. Öğrenciler okul kantininden ürün satın almalarının en önemli nedeni olarak okulda acıkma ve susamalarını belirtmişleridir.
Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Valiliği'nin 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı 'Okul ve Öğrenci Güvenliği' başlıklı genelgesi, tüm kaymakamlıklar, milli eğitim ve okul müdürlüklerine gönderildi. 12 maddelik metinde kantinlerde çiğ köfte satışının yasak olduğu belirtildi.
Veli ve öğrenciler okul kantin ve yemekhanelerinde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşması halinde bakanlığa ait ALO 174 Gıda Hattını arayarak durumu bildirmesi gerekiyor.
Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel okul/kurumların bünyesinde faaliyet gösteren; kantin, kafeterya, yemekhane, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde doğrudan öğrenciye satışa/tüketime sunulacak olan hazır ambalajlı gıdaların ambalajında Okul Gıdası Logosunun bulunması zorunludur.
Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren yazıyı 81 ile yolladı. Yazıda okul kantinlerinde oyuncak satışının yapılamayacağı belirtildi.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “bilişim araçları” olarak adlandırılan cihazların okullarda kullanılması yasaktır. Telefon sesi alır ve görüntü çeker, bilgisayar, internet, mp3 cihazı ve türevleri okullarda kesinlikle yasaktır.
a)Çakı, bıçak gibi organlara zarar verici, kesici, yaralayıcı, öldürücü aletler; kibrit, çakmak, koku bombası vb. yanıcı, patlayıcı maddeler, b)Alkol veya bağımlılık yapan maddeler, c) Maddi değeri yüksek olan eşyalar, d) Yasaklanmış yayınlar, müstehcen yayınlar ve bu nitelikte CD vb. araçlar.
konuyla ilgili bilinen ve savunulabilecek kesin bir kullanım yaşı yoktur. Gelişim uzmanları ve psikologlar teknolojik cihazların zekada, gelişimde ve özellikle sosyallikte sorunlar çıkardığını düşündüğü için, özellikle 6 yaş ve altı için direkt akıllı telefona maruz bırakılmamalarını önermektedir.
Okulda sevgili yapmak suç mudur? Hayır. Ailesi hariç kimse karışamaz.
Okullarda, serbest kıyafet giyilecek, ancak vücut hatlarını belli eden şort, tayt, diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört ve kolsuz gömlek giyilmeyecek. Okullarda boyalı saç, makyaj, bıyık ve sakal yasak olacak.
Önceki yönetmelikte lise öğrencilerine yönelik 'Kaşlar alınmaz, tırnak uzatılmaz ve cilalanmaz. Yüzük, küpe, kolye, iğne ve bilezik gibi süs ve ziynet eşyası takılmaz" ifadeleri yer alıyordu. Yeni yönetmelikte bu ifadelere yer verilmemesi; öğrencilerin ojeli, küpeli ve hatta piercingle okula gidebilmesinin önünü açtı.
Yarıyıl tatilinin yapıldığı ayda o aya ilişkin kira bedelinin yarısını öder. Okulların tatil olduğu dönemde (Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları) işletilmeyen yerler için dokuz ay, tam yıl işletilebilen yerler için ise on iki ay kira öder.
Yarıyıl tatilinin yapıldığı ayda o aya ilişkin kira bedelinin yarısını öder. Okulların tatil olduğu dönemde (Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları) işletilmeyen yerler için dokuz ay, tam yıl işletilebilen yerler için ise on iki ay kira öder.
OKUL AİLE BİRLİKLERİ EŞOFMAN SATABİLECEK
- Zorunlu sebeplerle mevcut öğrenci kıyafetlerini bu genelgede belirtilen usulle değiştirecek okullar, bir sonraki yıl giyilecek kıyafetleri en geç mayıs ayının ilk haftasında ilan edecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri