Çünkü okullarda eğitim sistemi Sil Baştan değişiyor. Öğrenciler için artık hafta sonu tatili uzuyor. Okullarda 4 gün eğitim 3 gün tatil modeline geçiliyor. Avrupa'ya yayılan Finlandiya modeli Eğitim Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da kabul edildi.
Öğrencileri sevindirecek ve öğretmenleri biraz da olsa dinlendirecek olan haftada 4 gün okul sistemi ile ilgili de aynı şekilde henüz alınmış bir karar yok. Okullarda haftanın 5 günü (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma) eğitim ve öğretim devam etmektedir. Cumartesi ve Pazar günleri ise resmi tatildir.
4 gün okul 3 gün tatil kararı alındığına dair asılsız haberler ortaya atılsa da henüz Milli Eğitim Bakanlığı tarafından konuya ilişkin olarak bir açıklama gerçekleştirilmedi. Bu nedenle 4 gün okul 3 gün tatil onaylanan bir karar değildir.
Ders yılının 180 iş gününden az olmaması esastır. Ancak 180 inci iş gününün hafta arasına rastlaması durumunda ders yılının bitim tarihi, haftanın son iş gününe kadar uzatılır.
Takvime göre, ilk ara tatil 13-17 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Öğrenciler, 22 Ocak Cuma günü yarıyıl tatiline çıkacak. 5 Şubat'ta ikinci dönem başlayacak. Bahar döneminde yapılacak ikinci ara tatilin tarihi ise 8 ile 12 Nisan arası olarak belirlendi.
İlgili 28 soru bulundu
Tam gün eğitim veren okullarda ise giriş saatleri 08.30-09.00 arasında başlıyor. Okul çıkış saati ise 15.00-15.30 arasında olacak.
Bilindiği gibi İspanya, Belçika, İzlanda, Birleşik Krallık, Hollanda, İsveç, Almanya, Danimarka ve Finlandiya gibi ülkeler haftada 4 gün mesai yapıyor. Bu ülkelerden İzlanda, İngiltere ve İskandinav ülkelerinden biri olan Norveç'te şimdi de 4 gün okul, 3 gün tatil uygulamasına geçildi.
4 gün okul 3 gün tatil ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bir karar çıkmadı. Okullarda haftanın 5 günü (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma) eğitim ve öğretim devam etmektedir. Cumartesi ve Pazar günleri ise resmi tatildir.
Ülkeler arasında dönem ve ara tatil sayıları ile yaz tatili uzunluğu da farklılık göstermektedir. Ülkemizde bir ders yılı, iki dönem hâlinde yaklaşık 180 iş günüdür. Dönemler arasında iki haftalık ara tatil ve dönem sonunda da yaklaşık üç aylık yaz tatili mevcuttur.
MEB'in resmi açıklamasına göre, okullarda yeni eğitim sistemi ile birlikte hafta sonu tatili Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri olarak belirlendi. Bu değişiklik, öğrencilerin dinlenmeleri, aileleriyle vakit geçirmeleri ve kişisel gelişimlerine daha fazla odaklanmalarını sağlayacak.
Mesleki ve teknik Anadolu lisesi (MTAL) bünyesinde, mesleki eğitim merkezi programı ile öğrenciler 4 gün staj, 1 gün okul programına yönlendirilecek.
Tam gün eğitimle öğrenci esnek bir şekilde yayarak daha rahat bir eğitim alır. Böylelikle öğrenme - öğretme süreçleri daha başarılı olur. Öğrencilerin zihinsel ve bedensel gelişimi için öğrencinin uykusunu alabilmesi ve sağlıklı beslenebilmesi için tam gün eğitim sistemine geçilmelidir.
Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2024 Pazartesi başlayıp 2 Şubat 2024 Cuma tamamlanacak. İkinci dönem, 5 Şubat 2024 Pazartesi başlayacak ve 14 Haziran 2024 Cuma sona erecek. İkinci dönem ara tatili ise 8 Nisan 2024 Pazartesi ile 12 Nisan 2024 Cuma tarihleri arasında yapılacak.
Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarında günde en fazla 10 ders saati, diğer ortaöğretim kurumlarında ise günde 8 ders saati, her ders saati süresi 30 dakika ve dersler arası dinlenme süresi de 10 dakika olarak yüz yüze eğitim yapılacak.
Yeni modelin hayata geçmesiyle öğrenciler haftada 4 gün boyunca okul, 3 gün boyunca da hafta sonu tatili yapacak.
Okul öncesinde tam zamanlı eğitimler verilirken, lise sınavlarına hazırlanan 8. sınıf öğrencileri, haftada 12-22 saat; üniversite sınavlarına girecek olan 12. sınıflar da haftada 16-24 saat yüz yüze eğitim alıyorlar. İlkokullarda ise dersler, haftada 2 gün yüz yüze, 3 gün uzaktan olacak şekilde işleniyor.
Bir ay içerisinde yaklaşık olarak 20 gün okula gideriz. 33 gün kaç hafta eder?
1. dönem kaç gün ve kaç haftadır? Bir dönem genellikle 18 hafta sürmektedir. 1 haftanın da 7 gün olduğuna göre : 18x7=126 gün eder.
Bir yılda ortalama 180 Gün okula gidiyoruz. 2022-2023 Eğitim Yılında 160 gün okula gidildi. 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında 180 gün okula gittik.Tatiller hariç yaklaşık 6 ay okula gidiyoruz.
Böyle bir şey yok." "Hatta o gün deprem bölgesinde bir yerdeydik. Bir çocuk ağlayarak geldi; 'Okullarımızı 4 güne düşürmüşsünüz.' Bunlar tamamen şehir efsanesi."
Yaz tatili ardından öğrenciler, ders zilinin çalmasıyla birlikte okula dönecek ve yeni dönemin heyecanını yaşayacak. Okul hazırlıklarına başlayan veliler "Okullar ne zaman açılacak?" sorusuna yanıt arıyor. MEB tarafından yapılan açıklamaya göre 11 Eylül 2023 Pazartesi günü okullar açılacak.
2023-24 MEB EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TAKVİMİ
Öğrenciler, 22 Ocak Cuma günü yarıyıl tatiline çıkacak. 5 Şubat'ta ikinci dönem başlayacak. Bahar döneminde yapılacak ikinci ara tatilin tarihi ise 8 ile 12 Nisan arası olarak belirlendi. Eğitim-öğretim yılı 14 Haziran'da tamamlanacak.
Alman öğrenciler bir akademik yılda ortalama 190 gün okula gitmektedir. Buna karşılık öğrencilerin 6 haftalık bir yaz tatili bulunmaktadır.
Finlandiya eğitim sistemi örnek olarak gösterilen bir ülkedir. 9 yıllık eğitim zorunludur ve öğrenciler için fırsat eşitliği mevcuttur. Özel okul diye bir kavram olmadığından herkes ücretsiz bir şekilde eğitim almaktadır. Ayrıca dersler günlük olarak en fazla 4, haftalık olarak ise en fazla 20 saat olarak yapılır.
Almanya'da Türk öğrenciler, vize durumu sebebiyle, devlet liselerinde en fazla 11 ay, misafir öğrenci statüsünde bulunabilirler. 6 ay(yarı dönem) devlet okulu eğitimi 3.500-5.000EUR arasında değişir, 11 ay(tam yıl) ise yaklaşık 8.000EUR'dur. Öğrenci Almanya'da mezun olmayı hedefliyor ise ABITUR almalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri