Sağlık, Temizlenme, Beslenme ve Kızılay Kulübü, Trafik Güvenliği ve İlk Yardım Kulübü ve Sivil Savunma kulübü, okullarda görev alan diğer kulüplerdir.
En yaygın türleri anime kulübü, kitap kulübü, satranç kulübü, balıkçılık kulübü, oyun kulübü, centilmenler kulübü, avcılık kulüpleri, askeri kulüpleri, siyaset kulüpleri, bilim kulüpleri, üniversite kulüpleridir.
Öğrenci derneği veya öğrenci kulübü, ilköğretim, lise ve üniversitelerde öğrencilerin ortak ilgi alanı çerçevesinde etkinlik yürüttükleri gruplardır. Konuyla ilgili ve gerekli, araç-gereç ve çeşitli materyaller genellikle okul yönetimi tarafından sağlanır.
İlgili 41 soru bulundu
Öğrenciler kulüp çalışmaları sayesinde kendilerini tanırlar, yeteneklerinin farkına varıp geliştirirler, toplumun yararına olacak çalışmalarda bulunurlar. Kulüp çalışmalarına düzenli katılan öğrencinin kendine ve çevresine karşı güven duygusu artar.
Okullarda eğitim programları içerisinde yer alan sosyal kulüp faaliyetleri, ilkokul ve ortaokullarda yeterince uygulanamamaktadır.
Ayrıca halk oyunu, tiyatro, ziyaret, gösteri, şenlik, şiir dinletisi, turnuva, konferans, panel, sempozyum, imza günü, fuar, sergi, kermes, gezi, proje hazırlama gibi sosyal etkinlikler okullarda yürütülen etkinlikleri kapsar.
Farklı alanlarda gerçekleştirilen proje hazırlama, yarışmalar, yayın, tören, tanıtım günleri, müzik, tiyatro, şiir dinletisi, konferans, gezi, turnuva, kampanya, ziyaret, sportif etkinlikler, öğrenci kulüpleri gibi sosyal etkinlikler okulumuzda yürütülen ders dışı etkinliklerin kapsamı içindedir.
Okul kulüpleri okul tüzüğünde de yer aldığı gibi faaliyet alanları doğrultusunda faaliyetler oluşturur. Seminerler, konferanslar, paneller, açık oturumlar düzenleyebilirler. Ayrıca turnuvalar, yarışmalar ve geziler, turlar gibi eğlence faaliyetleri oluşturabilir ve kültürel etkinliklerde bulunabilirler.
Madde 8 — Sosyal etkinlikler kurulu, müdürün görevlendireceği bir müdür yardımcısının başkanlığında danışman öğretmenlerin aralarından seçecekleri bir danışman öğretmen, kulüp temsilcilerinin aralarından seçecekleri üç öğrenci ile okul-aile birliğini temsilen iki veliden oluşur.
a) Okul Kulüp Tanımlama
☞ Okul kulüpleri eğitim öğretim yılı başında öğretmenler toplantısında seçilir. ☞ Sosyal Etkinlikler Kurulu Başkanı tarafından sistem üzerinde tanımlanır. ☞ Tanımlama işlemi Kulüp Adı seçme ya da belirleme ve en az bir Danışman Öğretmen seçme ve sonra kaydetme şeklindedir.
Gerektiğinde bir öğrenci kulübüne veya toplum hizmeti çalışmasına birden fazla öğretmen görevlendirilebileceği gibi bir öğretmene birden fazla öğrenci kulübü veya toplum hizmeti çalışmasında da görev verilebilir.
Sosyal kulüp çalışmaları, iyi bir rehberlik altında yürütüldüklerinde kişilerin çeşitli sosyal gruplar içinde rol almalarına, insanlar arası ilişkilerini geliştirilmelerine yardımcı olacağından bir sosyalleşme aracı olarak görülebilir (Kısakürek, 1979).
Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarının açılması ve binaların kullanılması, MADDE 81-(5) Okul binaları eğitim ve öğretim faaliyetleri dışında, okul-aile birliği etkinlikleri, halk eğitimi çalışmaları, sosyal etkinlikler kapsamındaki öğrenci kulübü ve toplum hizmeti faaliyetlerinde de kullanılabilir.
Örneğin; sportif yarışmalar, ulusal törenler, plastik sanatlar sergileri, tiyatro sunumları, dünya dans günü gösterileri, proje sergileri, panolar, gazete ve dergiler, TÜBİTAK yarışmalarına katılım bunlardan bazılardır.
Öğretim programlarının yanında bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda öğrenci kulübü ve toplum hizmeti çalışmaları ile bu kapsamdaki diğer etkinlikler sosyal etkinlik olarak kabul edilir.
Sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda öğrencide güven ve sorumluluk duygusunu geliştirmeye yönelik çalışmalar yapılır. Öğrencilerde yeni ilgi alanlarının oluşmasına ve yaşam becerileri kazanmalarına yönelik faaliyetler yapılır.
Madde 6 — Öğrenci kulübü ve toplum hizmeti çalışmalarında katılımcılık, planlılık, süreklilik, üretkenlik, gönüllülük ve iş birliği temel ilkedir.
Eğitsel etkinlikler ve sosyal sorumluluk, eğitim sürecinin ayrılmaz bir parçasıdır. Kurumlarımızda öğrencilerimizin çok yönlü gelişimlerine destek vermek amacıyla; drama, resim, müzik, folklor, çocuk yogası, tiyatro, vb. kursları düzenlenmektedir.
Çocuk Kulübü ilkokul ve ortaokul eğitimlerine devam eden çocukların eğitim saatleri dışındaki zamanlarda eğitimlerinin ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi için faaliyet gösteren kurumdur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri