2023-2024 eğitim-öğretim yılından itibaren 30 dakikalık ders saatleri, ilgili okullarda uygulanacaktır. Bu değişiklik, eğitim ve öğretim süreçlerini daha etkili hale getirme amacını taşımaktadır.
Ders Saati 30 Dakika Mı Olacak
2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren ders saatleri 30 dakika olacak. Bu değişiklik, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2023 yılının Mayıs ayında duyuruldu.
Yönetmelikte bir ders saati süresinin 40 dakika olduğu, okul yönetimince tekli eğitim yapılan okullarda bir teneffüs en az 20 dakika, diğer teneffüsler için en az 15 dakika, ikili eğitim yapılan okullarda ise teneffüsler için en az 10 dakika süre ayrılacağı belirtildi.
Okullarda 40 dakikalık ders süresi aynı kalırken tekli eğitim yapılan yani eğitim süresi 09.00-15.00 saatleri arasında olan okullarda 10 dakika olan teneffüs süresi 15 dakikaya çıkarıldı. Öğrencilerin sabah beslenmesi için 5 teneffüsten birinin de en az 20 dakika olacağı belirtildi.
Ders Saatleri ve Süreleri Değişti
Artık dersler 45 dakika sürecek. Bu değişiklikle öğrencilerin daha kısa sürelerle derse odaklanması amaçlanıyor.
İlgili 26 soru bulundu
Yönetmelikte bir ders saati süresinin 40 dakika olduğu, okul yönetimince tekli eğitim yapılan okullarda bir teneffüs en az 20 dakika, diğer teneffüsler için en az 15 dakika, ikili eğitim yapılan okullarda ise teneffüsler için en az 10 dakika süre ayrılacağı belirtildi.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yayınladığı yeni haftalık ders çizelgesine göre, derslerin süresi değişmedi. Yani, ilkokulda bir ders saati 40 dakika, ortaokul ve lisede ise bir ders saati 45 dakika olarak devam ediyor.
MADDE 9- (1) (Değişik:RG-13/9/2014-29118) Ortaöğretim kurumlarında bir ders saati süresi 40 dakikadır.
İkili eğitim öğretim yapılan tüm okullarda ders süreleri 40 dakikadan 30 dakikaya düşürüldü.
11 Eylül'de başlayan 2023-2024 Eğitim yılı devam ediyor. MEB tarafından düzenlenen okullardaki teneffüs vakti ile ilgili yapılan açıklamayı haberimize ekledik. Öğrencilerin beslenmelerini rahat yapabilmeleri için okullarda teneffüslerden birinin en az 20 dakika olması sağlandı.
Öğrencilerin beslenmelerini rahat yapabilmeleri için okullarda teneffüslerden birinin en az 20 dakika olması sağlandı. Yani tüm teneffüsler değil ancak en az 1 teneffüs 20 dakika olacak. TENEFFÜS SÜRELERİ KAÇ DAKİKA? Teneffüs süresi MEB tarafından belirlendi.
Okul yönetimince tekli eğitim yapılan okullarda bir teneffüs en az 20 dakika olmak üzere diğer teneffüsler için en az 15 dakika, ikili eğitim yapılan okullarda ise teneffüsler için en az 10 dakika süre ayrılır." YÖNETMELİĞİN RESMİ GAZETE SON HALİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN.
OKULLARDA TENEFFÜS SÜRESİ KAÇ DAKİKA? MEB Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre, öğrencilerin beslenmelerini rahat yapabilmeleri için okullarda teneffüslerden birinin en az 20 dakika olması sağlanacak. Diğer süreler ise aynı şekilde devam edecek.
Haftalık toplam zorunlu ders saati; Anadolu lisesinde 19 saat, fen lisesinde 35 saat, imam hatip lisesinde ise 22 saattir.
Okulöncesi eğitim kurumlarında günde ellişer dakikalık aralıksız 6 etkinlik saati süre ile eğitim yapılır. Sabah 07:30'da başlayan grup 12:30'da çıkar. Öğlenci grup 12:30'da başlar 17:30'da çıkar.
Bir ders saati 50 dakikadır.
(1) (Değişik:RG-13/9/2014-29118) Ortaöğretim kurumlarında bir ders saati süresi 40 dakikadır.
Milli Eğitim Bakanlığı yayınladığı yazı ile EBA'daki canlı ders sayısı sınırlamasının kaldırıldığını duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü okullara gönderdiği yazı ile EBA'da ilkokullar için 4 saat, ortaokullar için 6 saat olarak konulan canlı ders sınırlamasının kaldırıldığını duyurdu.
Dersler arasındaki dinlenme süresi 10 dakikadan, öğle arası dinlenme süresi ise 45 dakikadan az olamaz. Ancak ikili öğretim yapan okullarda bu süreler daha kısa belirlenebilir. (2) Dersler, zümre öğretmenler kurulunun önerisi ve okul müdürünün onayı ile blok olarak da yapılabilir.
Anadolu Lisesinde hafta içi her gün 8 ders saati olmak üzere, haftada toplam 40 ders saati vardır.
İSTANBUL – Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 2023-2024 itibariyle yayımladığı yeni çizelgeye göre, okullarda din derslerinin saati artacak. Liselerde sekiz saat zorunlu olan din dersi, ayrıca dört saat zorunlu seçmeli, dört saat de tercihe bağlı seçmeli olacak şekilde toplamda 16 saate kadar yükseltildi.
MEB'in itirazlarını reddeden Danıştay, Kasım 2016'da yapılan yönetmelik değişikliğiyle programların belirlenmesinde 'tek yetkili' olarak müdürün belirlenmesinin hukuka aykırı olduğuna hükmetti.
9. sınıf öğrencileri haftada toplam 40 saat ders görmektedir.
8. sınıf dersleri; Türkçe, Matematik, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, Fen Bilimleri, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Görsel Sanatlar, Müzik, Teknoloji ve Tasarım, Beden Eğitimi ve Spor, Rehberlik ve Kariyer Planlama derslerinden oluşmaktadır.
MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nca yayımlanan yeni haftalık ders çizelgesine göre, ortaokulda din dersi, 16 saate çıkarıldı. Öte yandan tüm ortaokullarda birinci sınıfta 18 saat Arapça dersi verilmesine olanak sağlandı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri