Faaliyetlerin öğrencilerin ilgisini çekecek ve eğitim öğretimin son günlerinin coşkuyla geçirilmesini sağlayacak nitelikte olmasına özen gösterileceği de vurgulandı. Buna bağlı olarak okulların son haftası etkinlik düzenleneceğinden ders işlenmeyecek.
OKULLARDA SON HAFTA DERS İŞLENECEK Mİ?Karne öncesi 15-18 Ocak'ta 4 gün sürecek "dönem sonu faaliyet haftası"nda, okullarda öğretmenler ile öğrencilerden oluşan heyetin organize edeceği etkinlikler planlanacak. Yani okulun son haftasında ders işlenmeyecek. OKULLARDA İLK KEZ HAYATA GEÇİRİLEN BİR UYGULAMA!
SON HAFTA DERS YAPILMAYACAK!
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından okullara gönderilen yazıda okulların son haftasında etkinlikler düzenleneceğine yer verildi. Buna göre, 15-18 Ocak 2024 tarihlerinde 4 gün sürecek 'dönem sonu faaliyet haftası' için etkinlik programı düzenlenecek.
Tüm Okullarda Son Hafta Ders Yapılmayacak! 2023 2024 Eğitim Öğretim yılı 1.dönemin tamamlanmasına kısa bir süre kala MEB'den önemli bir karar geldi.
Dönem Sonu Faaliyet Haftası:
Faaliyetlerin planlanırken, okul ve çevre şartları göz önünde bulundurulacak ve velilere herhangi bir külfet çıkarılmamasına dikkat edileceği ifade edilmiştir. Buna bağlı olarak, okulların son haftasında ders işlenmeyecek ve öğrencilere keyifli bir etkinlik programı sunulacaktır.
İlgili 32 soru bulundu
2023-2024 eğitim öğretim döneminin ilk karneleri bu cuma günü verilecek. Yoğun sınav ve ders temposunun ardından tatile girecek öğrenciler için 15 tatil öncesi sevindirici açıklama MEB'den geldi. Okullarda son beş gün ders işlenmeyecek.
ORTAOKUL / DERS SAATLERİ Ortaokul kademesinde hafta içi her gün 8 ders saati olmak üzere, haftada toplam 40 ders saati yapılmaktadır.
20 milyondan fazla öğrenci ve öğretmenin yer aldığı eğitim sisteminde sömestr tatili öncesi ders yapılmayacağını öğrenen öğrenciler bu kez okul son hafta yoklama alınır mı sorusuna yanıt aradı. Hemen belirtelim ki tüm kademelerde okulun son haftası yoklamalar alınıyor.
OKULUN SON HAFTASI YOKLAMA ALINIR MI? Milli Eğitim Bakanlığı'nın son haftada yoklama alınması konusunda özel bir açıklaması olmamakla birlikte, geçmiş uygulamalara bakıldığında son haftada da yoklama alındığı bilinmektedir. Yönetici inisiyatifiyle bu durumun devam etmesi beklenmektedir.
Bu kurslarla ilgili usul ve esaslar, Bakanlıkça belirlenir. MADDE 9- (1) (Değişik:RG-13/9/2014-29118) Ortaöğretim kurumlarında bir ders saati süresi 40 dakikadır.
Öğrencilerin sınav sonuçları ve karne notları MEB E-Okul sistemi üzerinden görüntülenebiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan 2023-2024 takvimine göre öğrenciler 22 Ocak'tan itibaren yarıyıl tatiline çıkacak ve 2 Şubat 2024 Cuma günü son bulacak.
Karne günü okula gitmenin zorunlu olduğuna yönelik MEB'in herhangi bir açıklaması bulunmuyor. Karnesini çeşitli nedenlerle o gün alamayan öğrenciler, okul müdürlüklerinden karne ve belgelerini alabiliyorlar.
KARNE GÜNÜ YOKLAMA ALINIR MI? Karne günü yoklama alıp almama inisiyatifi sınıf öğretmeninde bulunmaktadır. Genellikle sınıf ortamında bulunulması dolayısıyla karne günü yoklama ortamı oluşmakta ancak yoklama alınmama tercihi de bulunmaktadır.
Peki, ilk ders yok yazılınca yarım gün mü yok yazılıyor? İşte, o detaylar. MEB'in yönetmeliğine göre okula gelmeyen, bir derse girdiği hâlde bir veya daha fazla derse özürsüz olarak girmeyen öğrencinin durumunu ders öğretmeni okul yönetimine, okul yönetimi ise velisine ivedilikle bildirir.
Devam-Devamsızlık Bilgileri
Öğrencilerin okula düzenli olarak devam etmeleri zorunludur. Günlük toplam ders saatinin 2/3' ü ve daha fazlasına gelmeyenlerin devamsızlığı bir gün, diğer devamsızlıklar ise yarım gün sayılır.
Ara derslere girmemek ve yok yazılmak disiplin suçudur. Günlük ders saati 8 olduğuna göre gün içinde toplam 5 saat derse girmeyen öğrenci YARIM gün; daha fazla saat devamsızlık yapan öğrenci TAM gün devamsız sayılır.
Yok yazılırsınız kardeşim yok yazılırsınız devamsızlıgınıza işler hatta sınıfça disipline bile gidebilirsiniz. eğer sınıfta 1 kişi bile yoksa hoca deftere ders işledim diye geçiremez. ondan dolayı dersi telafi amaçlı yazın ''hangi derslerde öyle bir durum olmuşsa'' derse gidersiniz.
Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinden önceki son haftada öğrencilerin keyifli, eğitici ve öğretici bir hafta geçirmeleri amacıyla düzenlenen "dönem sonu faaliyet haftası", öğrencilerin sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarını sağlıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin, özellikle devamsızlık problemi yaşayan öğrencilere okulun son gününe kadar devam etme uyarısı önemini korurken, öğrencilerin konuyu detaylı araştırması ise hız kesmiyor. Okulun son haftası yoklama alma inisiyatifi bulunmakta olup bazı öğretmenler bunu kullanmayabilmektedir.
İşte merak edilen soruların yanıtları.. Öğrenciler merakla beklediği yarıyıl tatiline 19 Ocak'ta karne alarak girecekler. 15-19 Ocak tarihleri arasında olan birinci dönemin son haftası MEB kararı ile ders işlenmeyecek.
Normal şartlar altında, okulun son haftasının pazartesi ve salı günleri tamamlanan ders programı, karne basım işlemlerinin hızlanması sebebiyle çarşamba ve perşembe günleri boş geçmektedir. Dolayısıyla çarşamba günü itibariyle yoklama alınma işlemi gerçekleşmeyebilir.
Okullarda ilk gün genel olarak öğretmen ve öğrencilerin tanışması, derslerde kullanılacak araç ve gereçlerin duyurulması şeklinde geçmektedir. Ancak ilk günden itibaren alınan yoklama son günlere kadar devam edere. Okullarda, yalnızca son haftalarda e-okul sistemi kapandıktan sonra yoklama alınmaz.
(2) İlköğretim kurumlarında; a) (Değişik:RG-14/10/2023-32339) Bir ders saati süresi 40 dakikadır. Okul yönetimince tekli eğitim yapılan okullarda bir teneffüs en az 20 dakika olmak üzere diğer teneffüsler için en az 15 dakika, ikili eğitim yapılan okullarda ise teneffüsler için en az 10 dakika süre ayrılır.
(1) (Değişik:RG-13/9/2014-29118) Ortaöğretim kurumlarında bir ders saati süresi 40 dakikadır. Dersler arasındaki dinlenme süreleri okul yönetimlerince belirlenir.
Din Dersleri Arttırıldı!
Ortaokulda din dersleri 16 saate çıkarıldı. Bununla birlikte, ortaokul birinci sınıflar için 18 saat Arapça dersi eklemesi de gözlerden kaçmadı. Liselerde din dersleri 8 saatten oluşuyor: dört saat zorunlu ve dört saat tercihe bağlı olarak seçilebiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri