Eğer okul tamamen serbest kıyafetin uygulandığı bir okul türü değilse okulun resmi kıyafetleri ile okulda olunacak. Yani okulun ilk günü sivil gidilmeyecek, daha önceden velilere ve öğrencilere bildirilen okul kıyafeti giyilecek.
OKULUN İLK GÜNÜ SİVİL GİDİLİR Mİ? Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda öğrencilerin kılık ve kıyafet yönetmeliğine göre okulun ilk günü okula sivil olarak gidilmez. 11 Eylül Pazartesi günü eğitim kurumunun uyguladığı okul üniforması ile okula gidilmelidir.
Uyum haftasında kıyafet zorunluluğu olup olmadığın da sıklıkla araştırılıyor. Bu durum ise okuldan okula farklılık gösteriyor. Kimi okullarda öğrencilerin uyum haftasına forma ile gelmesi talep edilirken kimi okullarda sivil gelinebileceği ifade ediliyor.
Eğer okul tamamen serbest kıyafetin uygulandığı bir okul türü değilse öğrenciler, Pazartesi günü okulun resmi kıyafetleriyle okullarda olacak. Öğrenciler, daha önce kendilerine bildirilen okul kıyafeti ile okula gelecek.
MADDE 3 – (1) 4 üncü maddede yer alan sınırlamalar dışında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve kıyafet serbesttir. (2) (Değişik: 8/7/2013-2013/5125 K.) Öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamaz.
İlgili 44 soru bulundu
ORTAÖĞRETİM KURUMLARI KILIK KIYAFET YÖNETMELİĞİ : (8/7/2013-2013/5125 K.) MADDESİ GEREĞİNCE ÖRGÜN EĞİTİM ÖĞRENCİLERİ MEVCUT OKUL KIYAFETLERİ İLE OKULA DEVAM EDECEK OLUP YİNE BU MADDE GEREĞİNCE OKULA BOYALI SAÇ, MAKYAJ, BIYIK VE SAKAL İLE GELMEK YASAKTIR.
Veliler tarafından belirlenen okul kılık kıyafetine uymamanın cezası kınamadır. & quot; SORU: Öğrenci okula bakanlığın kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı olarak giyinip gelirse okula alınmayabilir mi? Cevap: Öğrenci okula hangi kıyafetle gelirse gelsin alınmak zorundadır.
Okulun ilk günü için öneriler
*Okulun ilk günü çocuğunuzla beraber okula gitmek uyum sürecini kolaylaştıracaktır. *Çocuğun öğretmeniyle sizin yanınızda tanışması önemlidir. *Sınıfın kapısından içeri girmemeye özen gösterin. Sınıfını, öğretmenini, okulda ihtiyacı olan yerleri gösterdikten sonra okulda çok oyalanmayın.
Okullarda ilk gün genel olarak öğretmen ve öğrencilerin tanışması, derslerde kullanılacak araç ve gereçlerin duyurulması şeklinde geçmektedir. Ancak ilk günden itibaren alınan yoklama son günlere kadar devam edere. Okullarda, yalnızca son haftalarda e-okul sistemi kapandıktan sonra yoklama alınmaz.
Yani öğretmenler pazartesi gününden itibaren ders işleyebilirler. Ancak genellikle ilk gün okula ilişkin araç gereçlerin temini, tanışma, ders programı öğrenimi ve benzeri uygulamalarla geçiyor. Bu nedenle genel olarak dersler daha sonraları işlenmeye başlansa da yine de okulun ilk günü de ders işlenebilir.
2023-2024 Eğitim öğretim yılı Birinci sınıf ve Anasınıfı uyum haftası 4 Eylül 2023 pazartesi günü başlıyor ve 8 Eylül 2023 cuma günü sona erecek. Öğrencilerimiz saat 10.00-11.30 saatleri arası okulda kalacak uyum haftası etkinliklerini gerçekleştirecek.
OKULA UYUM HAFTASI ZORUNLU MU, YOKLAMA ALINIYOR MU? Uyum haftasına katılım zorunluluğu bulunmuyor ve yoklama alınmıyor.
Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl gerçekleştirilecek okula uyum eğitimleri kapsamında okul öncesi, ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıf öğrencilerine yeni uyum eğitimi programı uygulanacak.
Okul kıyafeti zorunluluğunu kaldıran ve serbest kıyafet dönemine geçişi sağlayan Milli Eğitim Bakanlığı, kıyafet standardı bulunan okullar için ise yeni bir yazı yayımladı. Bakanlık tarafından yayımlanan yazıya göre velilere maddi külfet oluşturmamak adına okul kıyafetlerinde değişiklik yapılmayacağı belirtildi.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi'ni paylaştı. Buna göre, ilk ders zili 11 Eylül'de çalacak. Takvime göre, ilk ara tatil 13-17 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Öğrenciler, 22 Ocak Cuma günü yarıyıl tatiline çıkacak. 5 Şubat'ta ikinci dönem başlayacak.
Yani okulun ilk günü sivil gidilmeyecek, daha önceden velilere ve öğrencilere bildirilen okul kıyafeti giyilecek. Okulu ilk günü ders işlenir mi? Resmi olarak eğitim ve öğretim dönemi başladığından öğretmenler pazartesi gününden itibaren ders işleyebilecek.
Devamsızlık yapan öğrenciler, ders öğretmeni tarafından yoklama fişine, ilgili müdür yardımcısı tarafından da e-Okul sistemine işlenir. Günlük toplam ders saatinin 2/3 ü ve daha fazlasına gelmeyenlerin devamsızlığı bir gün, diğer devamsızlıklar ise yarım gün sayılır.
Okul başladığından itibaren yoklama alınır.
Okullar 6 Eylül 2021'de açılmıştı. İlk ara tatil (Sonbahar ara tatili) 15 Kasım 2021 pazartesi günü başlayacak, 19 Kasım 2021 cuma günü sona erecek. Birinci dönem 21 Ocak 2022 tarihinde sona erecek. Sömestre tatili hafta sonlarıyla birlikte 16 gün olacak ve ikinci dönem 7 Şubat 2022 tarihinde başlayacak.
İlkokula başlamak çocuklar ve aile için önemli bir süreçtir. Özellikle ilkokul birinci sınıfta çocuğun eğitim hayatıyla ilgili tutumları ve alışkanlıkları oluşmaya başlar. Yeni arkadaşlar, yeni öğretmen ve değişik bir ortama adım atacak olmak çocukta kaygı yaratabilir.
Azınlık ve yabancı okullar hariç, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda, yönetmelikte belirlenen sınırlamalar dışında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve kıyafet serbest oldu. Öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamayacak.
Önceki yönetmelikte lise öğrencilerine yönelik 'Kaşlar alınmaz, tırnak uzatılmaz ve cilalanmaz. Yüzük, küpe, kolye, iğne ve bilezik gibi süs ve ziynet eşyası takılmaz" ifadeleri yer alıyordu. Yeni yönetmelikte bu ifadelere yer verilmemesi; öğrencilerin ojeli, küpeli ve hatta piercingle okula gidebilmesinin önünü açtı.
Vücut hatlarını belli eden kıyafet giymek MEB yönetmeliğine göre yasak. Dar pantalon, etek, tayt vb... Okul forması altına giyersen sorun olmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri