Ayetel Kürsi de Kuran-ı Kerim'de yer alan Bakara suresinin 255.ayeti olduğu için bağışlaması mümkün olmaktadır. Dini kaynaklarda elde edilen bilgiler ışığında Ayetel Kürsi okumak ve ölmüşlerin ruhuna bağışlamak mümkündür. Ayetel Kürsi okumanın faziletleri hem okuyan kişiye hem de bağışlanan kişilere erişebilmektedir.
Ayetel kürsi ayeti kerime olmasından dolayı Kuran-ı Kerim'de bulunmakta olan bir dua olma niteliği barındırmaktadır. Kuranı kerim ayetleri abdestsiz ve gusülsüz halde iken okunamadığı gibi Ayetel kürsinin de bu hallerde okunmaması gerekir.
Bir kişi 7 defa okuyup birincide sağına ikincide soluna üçüncüde önüne dördüncüde arkasına beşincide yukarı altıncıda aşağı ve yedincide içine hu diye üflerse ve son olarak etrafını çevreleyecek şekilde üflerse melekler onu çevreler ve o gün içinde o kimseye bela isabet etmez.
Diğer bir okuma yöntemi ise Ayetel Kürsinin durak yerleri kadar 17 kez okumak veya kelimeleri sayısınca 50 kez okumak yahut harfleri sayısınca 170 kez okunması duaların kabulune faydalı olmaktadır. Rasul ve nebilerin ile Ashabı kiram sayısınca 313 okumak da her derde deva bir zikir olmaktadır.
Ayetel Kürsiyi her gün okumayı adet haline getiren kişinin Allah geçmiş günahlarını bağışlar. Okuyan hem tevhid hem de tilaveti yerine getirmiş olur. Bu da üstün bir zikir olur. Ayet-el Kürside 34 ilahi isim vardır. 17 açık olarak 17 de kapalı olarak.
İlgili 31 soru bulundu
Ayakta, oturarak veya yatarak Allah'ı anmakta, dua edilmesinde bir sakınca yoktur.
Ayetel Kürsi Kur'an ayeti olduğu için abdestsiz ya da gusülsüz okunmaz. Kur'an-ı Kerime abdestsiz dokunulmaz. Dokunmadan sureler okunabilir. Ancak gusül abdesti olmadan Kur'an okunması doğru olmaz.
Hergün Okuyanın; Kalbini açar, rızkını genişletir,Kıymetini yücelir.... 19 Ayetel Kürsi Mucizesi! Her gün Okuyanın; Kalbini açar, rızkını genişletir, Kıymetini yücelir...
Hazreti Peygamber bir hadisi şerifinde şöyle buyurmuştur; Yatağınıza yattığınızda Ayetel Kürsi'yi okuyunuz. Cenabı Allah o kimseyi koruyucu iki melek gönderir.
Rivayete göre her kim Ayetel Kürsi'den önce 1 kez bu duayı okur ve ardından Ayetel Kürsi'yi okursa 70 milyar hasene sevap kazanır.
Efendimiz (sav) (sav) bir hadis-i şeriflerinde böyle buyuruyor: "Kur'an'ın en muazzam ayeti Ayet-el Kürsi'dir. Ayet-el Kürsi'yi kim okursa Allah (CC) onun için bir melek görevlendirir. Melek onun hasenatını, iyiliklerini yazar.
Ayetel Kürsi, Felak Ve Nas Surelerinin birlikte okunması kişiyi ve ev halkını her türlü kötü göz ve olumsuz enerjiden koruyacağı söylenmektedir. Ayetel Kürsi, Felak ve Nas surelerinin devamlı olarak ve düzenli bir şekilde okunması kişileri ve konutları olası doğal felaketlerin zararlarından da koruyacaktır.
AYETEL KÜRSİ GÜNDE KAÇ KEZ OKUNMALI? Bu duayı günde 313 kez okumak inananlar açısından oldukça önemli. Ahiret hayatı ve dünyevi istekler için 313 kez Ayetel Kürsi okumak hem büyük sevap kazandırıyor, hem de istekler için aracı niteliğinde oluyor.
1 fatiha 11 ihlas, 1 felak , 1 nas , 1 ayetel kürsi, 1 bakara süresi ilk 5 ayeti (elif lam mim) okunur. okuyabilirsiniz. olmuştur.
Ayetel Kürsi'nin, gün içerisindeki herhangi bir vakitte okunması mümkündür. Bu bağlamda, namaz sırasında ya da başka bir vakitte bu ayeti kerime okunabilmektedir. Normal zamanlarda okunduğunda genellikle korkulardan emin olmak ve dua amacıyla bu ayete başvurulduğu bilinir.
Allahumme entesselamu ve minkesselam, tebarekte ya zel celali vel ikram. Sonrasında, subhanallahi vel hamdu lillahi ve la ilahe illellahu vallahu ekber. Ve la havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim. Ayetel Kürsi okunduktan sonra ve tesbih bitince Lâ ilâhe illâllahu vahdehû lâ şerike leh.
Peygamber efendimiz, (Bir mümin bir Âyet-el kürsi okuyarak bütün ölmüşlerin ruhuna hediye etse, müminlerin kabirleri gözün göremeyeceği şekilde genişler ve o ölüler de bunun ruhuna dua ederler) buyuruyor. Hazret-i Ali de, (Kabir azabından kurtulmak için, Âyet-el kürsiyi çok okumalı) buyuruyor.
Her iki sure, İslam inancında kötü enerjilere, şer güçlere ve cinlerin kötü etkilerine karşı korunma amacıyla okunur. İnananlar, Felak ve Nas surelerini düzenli olarak okuyarak ve üzerlerine üfleyerek, kötü etkilerden korunmayı ve manevi bir güç elde etmeyi hedeflerler.
Ayet-el Kürsi, Felak , Nas, Fatiha gibi sureleri veya ayetleri okuduğu zaman, Peygamberimizin (asm) sağına, soluna, önüne, arkasına, ellerine ve hasta olan herhangi bir kimseye üflediği hadis kitaplarımızda yazılıdır.
41 Ayetel Kürsi Mucizesi | Rabbine sığınmak için okumalı Rabbimiz'in büyüklüğünü ve azametini anlatan bu sûre, bizleri her türlü şer ve beladan en güzel şekilde korur ve muhafaza eder. Bunu okuyan kişiye cennetin sekiz kapısı açılır ve dilediği kapıdan cennete girer.
Hadis kaynaklarında da Ayetel Kürsi duasını okumanın önemi vurgulanmıştır. Cuma günü Ayetel Kürsi duasını 12 kez okumanın fazileti de bir o kadar büyüktür. Ayetel Kürsi duasını Cuma günü 12 kez okumanın fazileti ve diğer tüm ayrıntılar aşağıda yer alıyor. Her türlü korku ve evhamı giderir.
Bunu okuyan kişiye cennetin sekiz kapısı açılır ve dilediği kapıdan cennete girer. Cenabı hak sevdiği bir kuluna namazdan sonra ayet- el kürsi okumayı unutturmaz. Kabir ehli için okunursa cenabı hak ayet-el kürsinin fazileti hürmetine o kabir ehlinin kabrini genişletir ve makamını yükseltir.
el Cevab: Kuran okunurken dinlerken abdestli olmak şart değildir. Evde korunaklı bir ortamda iken başınızın örtülü olmaması caizdir. Ama efdal olan ibadetler ve dini şeairi yaparken örneğin Kuran okunurken örtünme ye riayet etmenizdir.
"Bunlardan bir tanesi de cep telefonlarında, tebletlerde bilgisayarlarda olan Kur'an-ı Kerim okumak için yapılmış programlardır. Kur'an-ı Kerim'e abdestsiz dokunmak caiz değildir. Kur'an-ı Kerim mushafına abdestsiz dokunmak caiz değildir. Kur'an'ı abdestli okumak gerekirse de Kur'an abdestsiz de okunabilir.
Ancak günümüzde sıkça kullanılan tablet, bilgisayar ve telefon gibi elektronik cihazlar bizatihi Kur'an (Mushaf) olmadıkları için, içlerindeki programlara yüklenmiş âyet veya Kur'an yazılı sayfalara gönül rahatlığı ile dokunabiliriz. Bunda dinen herhangi bir sakınca yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri