Taslağa göre artık hobi olarak balık tutmak isteyenler Tarım Bakanlığı'ndan izin almak zorunda. İzinsiz ve belgesiz oltayla balık tutanlarsa 200 lira ceza ödeyecek.
Sazan, Kadife, Şiraz ve Yayın gibi iç su balıklarının av yasağı 15 Mart 2023 Çarşamba günü başlayacaktır. 5/1 ve 5/2 Numaralı Ticari ve Amatör Avcılığı Düzenleyen Tebliğlere göre; iç sularımızda 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında yasak uygulanacaktır.
Bu belgenin alınması veya avcılık sırasında bulundurulması zorunlu değildir.
15 Nisan'da başlayan av yasağı 31 Ağustos 2023 Perşembe tarihinde son bulacak. Balıkçılar 1 Eylül'de vira bismillah diyerek balık sezonuna başlayacak.
Balık sezonu sona erdi. 15 Nisan itibariyle denizlerde avlanma yasağı başladı. Yasak 31 Ağustos'ta sona erecek. Denizlerde avlanma yasağı 15 Nisan 2023 itibariyle başladı, yasak 31 Ağustos 2023 tarihinde son bulacak.
İlgili 39 soru bulundu
1 Eylül'de başlayan denizlerde av sezonu 15 Nisan'da sona eriyor. 15 Nisan'da başlayacak olan yasak sonrasında denizlerde; büyük kayıklar, gırgırlar ve troller ile balık avlanılamayacak.
Endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemileri için yeni balıkçılık av sezonu açılışı Akdeniz hariç tüm denizlerimizde 1 Eylül 2022 tarihinde, Akdeniz'de ise 15 Eylül 2022'de başlayacaktır. Kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçılarımız bu yasaktan muaf olup, yılın 12 ayı avcılık yapmaya devam edebilecektir.
Orman içi sularda avlanma izin belgesi ücret karşılığında İl Çevre Orman Müdürlüklerinden alınabilir ve bir avlanma dönemi boyunca kullanılabilir. Denizde bot veya tekneden avlanma belgesi de Tarım ve Köy İşleri Bölge Müdürlüklerinden ücret ile alınabilir.
5/1 ve 5/2 Numaralı Ticari ve Amatör Avcılığı Düzenleyen Tebliğlere göre; iç sularımızda 15 Mart-15 Haziran 2023 tarihleri arasında Sazangiller ve Yayın balığı avcılığı yasaktır.
1 Eylül'de başlayan denizlerde av sezonu 15 Nisan'da sona eriyor. 15 Nisan'da başlayacak olan yasak sonrasında denizlerde; büyük kayıklar, gırgırlar ve troller ile balık avlanılamayacak. Denizlerde av yasağı başlıyor, yasak öncesi denize açılan balıkçılar artık son ağlarını atıyor.
Kıyı balıkçılığı yapanların mümkün oldukça uzun kamışları tercih etmeleri, balık tutma alanını genişleteceğinden daha verimli olur. Tekne balıkçılığı için ise kısa kamışlar daha uygundur. - Olta kamışının tasarımı kullanıcıların dikkat etmesi gereken önemli özellikler arasında yer alır.
Limanlarda, balıkçı barınak, barınma ve çekek yerlerinde dalış yapılarak su ürünleri avcılığı yasaktır. Deniz Askeri Yasak Bölgelerinde ve Özel Güvenlik Bölgesi İlan Edilmiş Alanlarda su ürünleri avcılığı yapmak yasaktır.
“5.628 TL.
Amatör Balıkçılık kurallarını düzenleyen 5/2 Numaralı Tebliğ kurallarına aykırı olarak avcılık yapan kişilere 1380 sayılı Su Ürünleri kanununun 36. maddesinin k-3 bendi gereğince 2023 yılı için 1.654 TL İdari Para Cezası düzenlenmekte ve su ürünlerine el konulmaktadır.
Denizlerde 15 Nisan'da başlayan av yasağı 1 Eylül itibarıyla sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı av sezonu açılış programı sonrası balıkçılar 'Vira Bismillah' diyerek denize açıldı. 4 buçuk ay süren av yasağı sonrasında atılan ilk ağlar balıkla doldu.
İlimiz sınırları içerisinde bulunan iç sularımızda 5/1 Ticari numaralı ve 5/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi hakkındaki tebliğ hükümleri gereğince 15 Aralık 2022 – 31 Mart 2023 tarihleri arasında Turna (Esox lucius) balığı avcılığı yasaklanmıştır.
Sazanların av zamanları Ağustos sonunda başlamaktadır. Bu av Aralık başına kadar devam etmektedir. Sazanlarda en bereketli ay Eylül ile Ekim ayıdır. Sazan balık avına giden tecrübeli balık avcılarının vermiş olduğu avlanma saat önerisi sabah saatleri 5 ile 10 arasındadır.
Ocak, Şubat, Mart: Kış aylarında hamsi, mezgit, barbunya, istavrit ve kefal balıkları tutulabilir. Nisan, Mayıs, Haziran: İlkbaharda çipura, levrek, tekir, sardalya ve torik gibi balıklar tutulabilir. Temmuz, Ağustos, Eylül: Yaz aylarında palamut, orkinos, çipura, levrek, torik ve lüfer gibi balıklar tutulabilir.
Kuvvetli dalgaların yerine sakin bir gölde hafif rüzgarlı bir havada sazan avına çıkabilirsiniz. Sazan avı için avcıların bu durumu dikkate alması oldukça önemlidir.
Amatör Balıkçılık Belgesi, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi ile tüm ilçelerde İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından verilmektedir. Aşağıda belirtilen evraklar ile şahsen başvurarak belgenizi alabilirsiniz.
Bunun içinde sizlere önerimiz, hamsi, sardalye, yengeç ve karides gibi canlı yemlerin yanı sıra, Kolyoz balığının oltaya gelmesini kolaylaştıracak kaşık, jig ve maket balığı gibi suni yemlerden de yardım almalısınız.
Sportif Balıkçılık: Spor amacıyla, maddî ve ticarî kazanç gayesi gütmeyen ulusal ya da uluslar arası balık avcılığı federasyonları kurallarına uygun olarak yarışma amacıyla bireysel ya da takımlar hâlinde yapılan amatör balıkçılık etkinliğidir.
Amatör Balıkçılık kurallarını düzenleyen 5/2 Numaralı Tebliğ kurallarına aykırı olarak avcılık yapan kişilere 1380 sayılı Su Ürünleri kanununun 36. maddesinin k-3 bendi gereğince 2022 yılı için 742 TL. İdari Para Cezası düzenlenmekte ve su ürünlerine el konulmaktadır.
Gece Zıpkınla Balık Avlamak Yasaktır ! (
Denizlerde gün batımından gün doğumuna kadar olan sürede su altı tüfeği ile avcılık yapılamaz. Gece zıpkınla balık avının neden yasaklandığını aşağıdaki videoyu izleyerek anlayabilirsiniz.
Amatör Balıkçılık Tebliğinde belirtilmiş kurallara uymak ve gün doğumundan gün batımına kadarki sürede, Tebliğce ve güvenlik nedeni ile yasaklanmamış karasularımızda, kendi nefesi dışında ek bir hava kaynağı kullanmadan dalarak avlanmak koşuluyla serbesttir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri